Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

• Autorul acestui subiect este »sundex30«

Răspunsuri: 75

Locație: Bihor

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

1

31.01.2013, 20:47

Penn 8500 ssv - pareri

Ce parere aveti de 8500 SSV ?
...

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

2

31.01.2013, 20:56

Nu, nu stiu. Dar Penn-urile astea noi sunt super! O frana extraordinara! Si 8500 sunt la fel de mari ca si 950 ssm (capacitate fir). :bravo:

Sunt pe forum deja care o au, ar putea da un feedback intr-un subiect aparte... :gandesc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

3

01.02.2013, 08:44

Poate să pună cineva schema tehnică de la SSV?
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

4

04.02.2013, 16:58

:salut: ,
am gasit desenul in explozie... Penn 8500 ssv

si aici inca citeva detalii tehnice: Penn SSV
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

5

05.02.2013, 11:04

M-am uitat pe schema tehnică şi o să-mi spun părerea, este doar părerea mea. Numărul pentru piesele trecute mai jos este cel din schema tehnică.
Modificări pozitive raportat la ssm 950:
- axul melcat-19 care susţine corpul mobil al mulinetei este echilibrat cu doi rulmenţi între care este poziţionat rulmentul anti-retur
- piesa-43 care blochează rotirea axului 39 (axul care susţine tamburul) şi care imprimă mişcarea sus - jos a tamburului este ghidată suplimentar de rola-43D (cred că o au toate modelele deşi din legendă nu reiese aşa). Aici însă apare altă problemă care este expusă mai jos.
- capacul corpului mulinetei este etanşat cu garnitura-2L
- rulmenţii de pe axul-8 (axul în care se înfiletează manivela) sunt protejaţi cu garniturile-232B
- frâna care nu necesită comentarii
- aspect mai plăcut

Modificări negative:
- galetul este fixat de un singur rulment (La modelul vechi rola galetului era fixată de doi rulmenţi dispuşi lateral)
- axul-39 este susţinut doar de piesa-43 ( La modelele vechi axul glisa într-o piesă de alamă fixată în coada corpului mulinetei, susţinea piesa-43 şi ieşea prin axul melcat-19. Avea două puncte de fixare cu acoperire pe 360 grade), noua soluţie tehnică are acest punct slab prin faptul că solicită foarte mult piesa-43 şi implicit angrenajele care o pun în mişcare şi, când galetul ajunge în drept cu piciorul mulinetei sau în partea opusă, va fi solicitat suplimentar la forfecare ansamblul care susţine axul melcat-19 deoarece piesa-43 are toleranţă de mişcare câţiva mm pe acea direcţie, are joc (vezi poza cu angrenajul interior).-

În concluzie aş spune că soluţia tehnică cu rola-43D nu este cea mai reuşită şi s-ar putea să ducă la uzura prematură a unor piese şi la creşterea jocului corpului mobil a mulinetei. Cred că era mai bine dacă la ssm-i schimbau doar designul, frâna şi-i puneau în plus garniturile de etanşare, rola-43D, rulmentul acela la axul melcat-19 (rulment pe care slammer 760 îl şi avea) şi-i lăsau axul cum a fost şi era o mulinetă de toţi banii.
Personal nu cred că mi-aş cumpăra, cel puţin nu până aş face comparaţie între una nouă şi una care a driluit mulţi somni mari. Aş face comparaţie între jocuri.
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

Răspunsuri: 2 642

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

6

22.08.2014, 13:06

De curiozitate, SSV-ul are aceeasi grosime a bratului pick-up-ului ca la SSM? Si care este grosimea respectiva? Cele doua piese care fixeaza bratul de rotor sunt metalice, sau din plastic/alte materiale?
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!