Nu cunosc mulinetele de la Ryobi … are un prieten si am avut in mana niste modele mai mici care pareau bine inchegate si suficient de rezistente dar mi se pareau foarte grele pentru dimensiunile alea … dar repet, vorbesc de ceva gen 3000-4000 parca (eventual attila ne poate lamuri

ca el este prietenul de care pomeneam)
Am incercat de altfel Spro Red Arc iarasi de marimea 3000-4000 (nu mai retin) care mie unul nu imi placea mai deloc, dadea semne de oboseala dupa doar vreo 15-20 de iesiri, intr-adevar pescuit in conditii grele pe sub baraje si posesorul nu are obiceiul sa isi menajeze sculele catusi de putin. Mi se parea ca nu era suficient de bine inchegata si parca avea niste jocuri ciudate peste tot, cand o invarteai iti dadea senzatia ca tot ce e pe ea joaca.
Da Zoran, cele de la Shimano sunt ceva mai scumpe dar au o istorie in spate si sunt efectiv niste tancuri ce ma indoiesc ca vor ceda in timpul drilului. Pe aici cand vine vorba de spinning la somn Saragosa-ul e prima mulineta de care se pomeneste si sunt zeci, poate chiar sute de oameni care o folosesc si care pe sezon prind multi somni ce sar de 2m lungime cu ea. Eu prefer Daiwa-ul din cauza greutatii mai reduse fata de cele de la Shimano.
ps : chiar nimeni nu se mai baga la ceva recomandari, toti am avea de invatat cate ceva ...