Salutare prieteni pescari!
Numele meu este Costin Dorel, am 41 de ani si sunt din Satu Mare.
Ca si multi dintre vo,i sunt un impatimit al pescuitului... la mustata.
De aproximativ 2 ani am inceput sa cochetez cu spinningul. Mi-am achizitionat in acest sens, la inceput, ceva echipament specializat in pescuitul salaului si al stiucii. Pescuind pe raul Somes, am avut (ne)sansa sa fac cunostinta cu cativa somni care m-au salutat... din mers. Binenteles, cei mai frumosi mi-au intrat pe monturi fine pregatite pentru salau, pescuind cu lansete de 7 ft si maxim 1 oz, cu jiguri de 4/0 (dar de calitate) si cu fire de pana in 10 lb. Aceste mici frustrari (ce fac totusi parte din joc) m-au determinat sa nu abandonez ideea de a scoate pentru fotografie macar un mustacios.
Am intrat pe acest forum in ideea de a acumula cat mai multe informatii care intr-un final sa ma ajute la capturarea unui exemplar capital si de de cu, de a-mi face noi prieteni.
Tin sa precizez faptul ca, intre timp, mi-am mai cumparat o lanseta de casting de 6.8 ft de pana 1 1/2 oz, o mulineta de casting destul de sanatoasa, un fir de 0,28 mm, ceva inaintas de fluorocarbon rezistent la abraziune si m-am blindat cu o gramada de jiguri, silicoane, voblere, etc.
Locul, dupa cum am precizat, este pe raul Somes, intr-un loc cu adancimi de pana in 7-8 m, curent destul de mare (cand nivelul raului este normal) cu cateva praguri destul de abrupte si o sumedenie de structuri (bolovani, cioate, copaci scufundati)... suna frumos, nu? :-)
Astept sugestii, explicatii, pareri...etc!
Va multumesc tuturor si va urez un sezon ...somn-uros!