Hai sa incep eu ,deoarece am avut prima experienta cu sonarul ...Am fost la Bezid sambata si am intrat cu barca .Nu am luat sonarul deoarece ne bazam pe niste colegi experimentati care trebuiau sa ne ghideze.Plus ca inca nu sunt gata suportii ,etc

E drept ca barca care am inchiriat-o oricum nu permitea prinderea sondei cu suportul meu ,aflat inca in constructie.Din fericire insa ,persoana care inchiriaza acolo barci ,dl.Tavi caruia ii multumesc inca odata, ne-a pus la dispozitie un Hummi 550 .Ca norocul ,deoarece "experimentatii" inca nu erau ajunsi...Habar nu am cat de performant era sonarul dar ...nu prea

Era un 2D ,cu o singura sonda ,con de 20 , ecran de 5" ,alb negru .Ca sa nu o mai lungesc ,desi a fost prima oara cand eu si colegul de barca am folosit sonarul ,acesta ne-a ajutat teribil! Am identificat anumite praguri,gropi,canale ...Am gasit ,teoretic cel putin si pesti, dar cred ca pasnici, care erau pozitionati si pe fund si intre ape (la un moment dat a intrat un card de platici cred in conul sonarului si sa vezi distractie pe ecran

).Una cu alta am obtinut si trasaturi tot datorita ,zic eu ,pozitionarii cu sonarul.De salau.
In concluzie: desi nu stiam sa utilizam sonarul ,desi eram la prima experienta concreta ,de capul nostru, desi am judecat problema de ne durea capul (cum sa ne pozitionam ,cum merge pragul ,dai in sus ,in jos ,etc) raman la ideea mea mai veche ca acest instrument este teribil ! Cu atat mai teribil cu cat este mai avansat tehnologic si cu cat este manevrat de cineva cu experienta! Si ,asa cum am mai zis ,desi suna ciudat , raman la ideea ca ar trebui ...interzis!
Ps:nu vreti sa auziti cum prind unii 100 kg de somn pe noapte datorita sonarului si ce crapi se prind la grebla,din barca, tot datorita sonarului ...Iar un sonar cu toate noile descoperiri pe el este ...criminal!
Asta o spune unul care tocmai si-a luat si el un sonar

Nu de alta ,dar sa-mi verific ipoteza...