.Ca exemplu,balastiera de la Lipova..populata cu salau si bass.La inceput sa prins pe rupte..acum,in plin sezon de salau mai prinzi 1-2 pe partida,si chestia este ca dau in naluca,simti atacul si nu-i prinzi..pur si simplu au invatat ca nu-i bine sa muste de ea,si doar o bruscheaza..Si atunci esti nevoit sa cauti solutii noi...Asa ca nu e chiar simplu nici pe incinte..
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Si acuma doresc sa arunc ca tema urmatoarea teorie: viteza contrei, implicit viteza de miscare a nalucii din momentul inceperii contrei pina la erminarea acesteia, este mai mare la o lanseta lunga decit la una scurta,
Pe de alta parte, o lanseta mai lunga este mai flexibila
Zoran in opinea mea nu conteaza lungimea batuui ci actiunea si tipul de fir de la multifilaent unde intinderea find 0 socul in momentul atacului, il simti direct in bat, fata de monofilament unde existand intinderea socul in momentul atacului e mult intarziat (la acelasi peste si distanta).Si atunci, daca de la 1,9 m la 2,7 m lungimea lansetei creste cu peste 40%, si viteza cu care lucreaza naluca in timpul contrei creste cu ... cit? Sau deloc, si este total irelevant?
De ce spui asta? Nu am precizat puterea de lansare a lansetei ca fiind identica...
Lanseta de 1,9 la 2 oz, cea de 2,7 m la 3 oz, ambele fast, pt a egala diferenta de elasticitate...
Lansetele de jig pur singe sint in jur de 2m.
dar sa spui generic ca "alea lungi" is mai bune ca "alea scurte", nu prea merge... la lansete...
Mai degraba cred ca, in anumite conditii (?), intepatul mai devreme sau mai tarziu ii mai putin eficient decat sa-l lasi sa se intepe singur si ca de fapt contra intarziata nici macar nu-i necesara decat ca "siguranta"...
Citat de la »informer«
dar sa spui generic ca "alea lungi" is mai bune ca "alea scurte", nu prea merge... la lansete...
Informer, nu cred ca am spus asa ceva! Cel putin nu-mi aduc aminte...
Citat de la »informer«
Informer, nu cred ca am spus asa ceva! Cel putin nu-mi aduc aminte...
Da, n-ai spus, am folosit persoana a 2-a doar pt. "naturalete"... reformulez: nu se poate afirma generic ca lansetele mai lungi is mai bune ca alea scurte sau invers, doar de la caz la caz.
![]()
Si care ar fi atunci, dupa parerea ta, cazurile cind lansetele mai lungi, fast sau x-fast si cu o greutate de lansare de 3 oz sunt mai bune decit cele scurte cu o greutate de lansare de 1 oz?
In ce priveste pescuitul la salau, ca simti CUM TREBUIE cu o lanseta care arunca 90g folosind un jig de 15g eu asta NU cred.
Ai incercat?
Da, am incercat.
Nu de la 90 la 15 ci de la 40 la 5 (ca exemplu), consider ca-i acelasi lucru.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH