Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit
  • Autorul acestui subiect este »evergreen«

Răspunsuri: 2 642

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

1

07.03.2012, 00:00

Cloncuri Americane

Desi nu credeam, s-ar parea ca si americanii pescuiesc la clonc!?!? :bravo: Sau produc pentru Europa?? Stiti mai multe??? :gandesc:
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

• Scrie un mesaj privat

2

07.03.2012, 00:04

Opa, am uitat sa pun si link-ul!! :zambet:

Catfish fishing clonks for sale : Klahon
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

gabriel

Biban

Răspunsuri: 63

Locație: bucuresti

• Scrie un mesaj privat

3

07.03.2012, 01:24

tare sunt curios cum bate waln-3 :nunteleg: dar si un hico-3 as vrea sa incerc :rizi: nu sunt in masura sa mi dau cu parerea dar tind sa cred ca nu forma si dizainu unui clonc conteaza ci felul in care e pozitionata pastila si inceputul ``cozi``asta cred ca defineste un clonk bun cu o bataie buna.. :noroc:

• Scrie un mesaj privat

4

07.03.2012, 03:06

Fara sa stiu prea multe despre cloncuri, cred ca cel mai bine iti dai seama daca este bun sau nu un clonc numai dupa ce il probezi in apa, cel putin la nivelul la care sunt acum, de incepator!!! :gandesc: :noroc:

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

5

07.03.2012, 07:15

Salut baieti,
cloncuri frumoase mai sunt si in Germania, cum ar fi cloncurile Catwood sau DS, pe care le-am incercat toate pe la expozitii. Nu pot insa sa ma dezlipesc de cloncurile lui Tilo, mai ales ca am avut asa succes cu ele, adica cu Ebro2. Unii spun ca daca poa sa bata si un copil cu ele, sunt pt incepatori…Nuuu, de ce sa ma chinui si sa ma doara mina, cind se poate simplu si elegant?

Nu vreau sa fac rele cloncurile altora, dar, sa va spun cite ceva despre ele, adica parerea mea. Cu toate cloncurile veti prinde somni, insa important este totusi multimea si marimea capturilor. Cu cit mai multi somni cu atit mai mare sansa ca printre ei sa fie somnii mari. Exact ca la pescuitul de crap, cu orice boiliesuri prinzi, chiar si la porumb, dar, interesant devine boiliesul cu care prinzi constant, tot anul, si pina la 200 de bucati pe an, si crapi pina in 25 de kile, pe cind boiliesul cu care prinzi 30 - 40 de crapi pe an, nu-l mai pot considera bun in comparatie cu celalalt.

Catwood: din 6 modele nu am reusit cu nici unul sa scoatem sunete ca atare, nici eu si nici Erwin (la expozitie in bazin). Thomas Krause (asa-l cheama pe producator) ne-a si zis ca sunt cloncuri ...nu prea usor de batut, 2 modele functioneaza doar cu putere, iar dupa un timp te doare incheietura mainii. Cu aceste cloncuri se pozau inainte cei de la Black Cat, pina n-au scos si ei cloncurile lor.

DS: cloncuri facute dintr-o bucata, cu gravuri f frumoase! Dintr-o bucata, ce inseamna asta? Pt a-l putea prelucra usor, nu se prea poate folosi lemn tare, dur. Lemnul nefiind din cel mai tare, pt a nu se rupe deasupra capului, il lasa cu o grosime de circa 6 - 7 mm. Apa nu mai este asa bine taiata, ingreuneaza manuirea acestuia. Si aici se pozeaza cu ele experti la somn, cum ar fi Waller-Kalle, ceea ce pt mine, ca si mai sus, este vorba doar de reclama si de facut bani.

Tilo: cloncuri lui sunt facute manual si masinal, dar din bucati, din lemn de rezistenta deosebita. La inceput le facea si el din lemn moale, pt ca era usor de prelucrat. Dar cu cit este lemnul mai tare, cu atit poate sa faca gatul cloncului mai subtire. Mai o chestie ce-mi place la cloncurile lui, este usurinta cu care poti bate apa si diversitatea de sunete, plus ca, nu le gasesti in nici un magazin sau shop din lume.

Mi-as dori tare mult sa le puteti si voi incerca pe toate, pt a avea o comparatie si pt a putea sa-mi intariti sau sa-mi contraziceti parerea.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

6

07.03.2012, 08:38

In America cloncul nu este cunoscut de multa vreme. Normal, nici silurus glanis nu au. Catfishii pe care-i au sunt mult mai mici. Sunt insa 72 de sprecii diferite. O vreme se gasea pe ebay un clonc de aluminiu, facut in USA, de vanzare cu o caseta pe care vedeai cum se utilizeaza. Cloncurile din link-ul de mai sus le gasesti si in Europa.

• Scrie un mesaj privat

7

07.03.2012, 10:45

In America cloncul nu este cunoscut de multa vreme. Normal, nici silurus glanis nu au. Catfishii pe care-i au sunt mult mai mici. Sunt insa 72 de sprecii diferite. O vreme se gasea pe ebay un clonc de aluminiu, facut in USA, de vanzare cu o caseta pe care vedeai cum se utilizeaza. Cloncurile din link-ul de mai sus le gasesti si in Europa.

Mai exact, daca se poate, ar fi si un link spre un magazin din Europa unde se pot gasi!! :noroc:

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

8

07.03.2012, 19:09

Pai seamana leit cu unele cloncuri la care ai dat link. Nu vad ce au in plus.
Oricum, de ce trebuie cumparat un obiect fabricat in america, facut pentru un peste european ? Poate bacii din varful muntilor vor incepe sa fabrice naluci pentru tarpon ?

Răspunsuri: 51

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

9

07.03.2012, 20:57

cred ca prea se despica firul in 4 cu cloncurile. sau sa fie sindromul ca suntem nepescuiti?
Dintr-un om sanatos mai faci un pescar, dar dintr-un pescar nu mai faci om sanatos!

PRO PESCUIT

• Scrie un mesaj privat

10

08.03.2012, 04:02

In mod sigur si asta..!! Pe langa altele... !!! Vinovat!! :rizi:

Răspunsuri: 71

Profesia: economist

• Scrie un mesaj privat

11

07.06.2012, 12:27

Cloncul american din aluminiu

Tocmai l-am primit azi ..L=am cumparat de pe amazon .De curiozitate am vrut sa vad daca sunt bune.. Sunt facute dupa un sablon rusesc sau lipovenesc...Ah si bate foarte bine ... este un pic mai scurt decat cloncurile blackcat ...cu circa 1 cm jumate mai scurt.Pastila este dreapta diametru 35 mm , forma capului , ovala. Sunetul este excelent imi vibra cada din baie...este o idee mai greu decat un clonc din lemn .. dar nu exagerat.
»silure4ever« a adaugat urmatoarea poza:
  • catfishcaller.jpg
Always Catch & Release

• Scrie un mesaj privat

12

21.06.2012, 21:13

Revin cu feedback pentru acest clonc... este foarte manevrabil si scoate sunetele curate chiar si un incepator ca mine ... l-am folosit doua zile cu predilectie. Am avut somni care s-au ridicat la montura si am avut si o prezentare , dar n-am reusit sa-l intep... data viitoare poate am mai mult noroc.:P
Always Catch & Release

• Scrie un mesaj privat

13

07.07.2012, 17:06

Cat te-a costat? L-ai luat prin amazon de la un magazin, nou, sau folosit? Daca poti sa-mi trimiti link-ul, daca-l mai ai, eventual pe privat, desi nu cred ca se supara nimeni daca postezi tot aici raspunsul!! :gandesc: :zambet:

• Scrie un mesaj privat

14

08.07.2012, 00:22

Sper ca nu te superi, silure4ever, daca postez numele site-ului pe care mi l-ai recomandat, pentru ca vreau sa comand si eu un clonc, dar, la fel ca la comanda de la Zoran, vreau sa mai gasesc persoane interesate de acest lucru, pentru a imparti taxele! Dupa ce imi acorzi permisiunea, postez numele site-ului, pentru a putea initia si un inceput de comanda!

• Scrie un mesaj privat

15

08.07.2012, 06:19

Nici o problema , cum ti-am zis eu l-am comandat de pe amazon , dar acum vad ca nu mai exista oferta pe amazon , in schimb voi posta site-ul lor oficial . http://www.megacatcrew.com/clonk.html
Always Catch & Release

• Scrie un mesaj privat

16

17.09.2013, 09:04

Stie cineva de ce nu se mai pot accesa niciunul din cele doua link-uri, nici megatcatcrew.com si nici klahon.com? :nunteleg: :gandesc:

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

17

17.09.2013, 09:56

Asta merge Home Page (Megacatcrew.com)
celalalt nu mai...
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

momaul

Șalău

Răspunsuri: 332

Locație: buzau

Profesia: elecronist

• Scrie un mesaj privat

18

02.01.2014, 20:29

clonc american

sint incepator la clonc desi ma straduiesc de muulti ani.am incercat la viata mea o muktime de cloncuri unele frumoase altele cumparate ca de "firma" am incercat si pe ale unui prieten din braila care mai prinde ceva somotei dar eu nu am avut nici un rezultat notabil pina acum.dupa ce am citit cit am putut din cele postate de voi mi am dat seama (SPER) cite greseli am facut.cloncuri am confectionat si eu multe modele toate se aud impecabil afare dar nu prea dau rezultate la somn,asa ca m-am hotarit sa incerc produse testate.sint in tratative cu un prieten sa comandam la Zoran citeva cloncuri si asa pot sa imi dau seama daca eu sint de vina sau cloncu .daca altu pote sa prinda cu cloncu ala si tu nu inseamna...ca nu cloncu e prost, altfel stau in dubiu eu sau cloncu

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

19

02.01.2014, 22:50

Sonar ai??
Poate ca cloncurile tale merg foarte bine dar nu ai dat de somn.
Asa si eu am realizat multe modele artizanale care in vana acasa (spre disperarea vecinilor care nu stiu cine desfunda canalizarea la 11 noaptea) merg bine , iar in barca pe vint sau pe valuri, sau datorita pozitiei in barca (joasa) nu scot sunetu scontat si repetitiv, cum il reusesc acasa.
Verificarea ca cloncurile sunt bune o da sonarul cand ii vezi ca exista si se ridica,sau capturile.
Restu e cercetare.

Subiecte asemănătoare