Tu zici ca e un fel de "spinning" probabil te referi la faptul ca nu se pescuieste cu momeala naturala,
O singura data l-am vazut pe unu' braconand in felul acesta, era pe malul opus al Oltului si nu am inteles prea bine ce facea, doar ca facea lanseuri destul de dese si schimba des locul, de aia am presupus ca arunci plasa si recuperezi etc...
Pe de ailalta parte inprospatandu-ne memoriile legat de "ceilalti", si metodele folosite de astia putem sesiza mai usor neregulile ce se petrec din pacate din ce in ce mai des pe apele noastre, si poate vom putea lua anumite masuri, cat de nesemnificative ar parea ele.
Sunt de acord cu tine
este mai distructiv si mai productiv decat japca sau coasa.
Din cate am inteles eu japca consta intr-o ancora si pracic agheti pestele pe recuperare. - mi se pare foarte plictisitor ... dar mno... foamea e mare.
Intr-o noapte eram pe o balta si l-a un moment dat am "trasatura", mai sa-mi zboare lanseta de pe mal, si ma apuc de "dril", am crezut ca am dat lovitura, mai ca nu ma tragea in apa.... dupa o vreme firul meu se ducea tot mai in dreapta paralel cu malul .... mi se parea destul de ciudat, ca si cum pestele ar vrea sa iasa pe mal..

... ma duc prin bezna si ajung la cativa zeci de metrii unde era alt pescar, obosit tot dupa acelas "dril" - boul, ca altfel nu pot sa-i spun, se chinuia sa descalceasca ancorele lui din montura mea, ... pe semne ca dadea la japca, hatza, sau cum i se spune la metoda asta. (in balta se presupune ca ar fi si ceva salau, probabil asta a fost motivul pentru care s-a compromis si ma intreb de ce nu a folosit niste naluci de spinning...).