Nu cred ca este un lucru bun nici pentru acest forum ,care se doreste si eu zic ca si este unul educativ din mai multe puncte de vedere, sa apara posturi cu pescuit in prohibitie cu alte stiluri de pescuit in afara de spinning ...sau cu declaratii directe gen "ma duc sa dau la avat "
Mai devreme sau mai tarziu se vor intoarce impotriva noastra si ma gandesc cu disperare la perioada in care nu aveam voie sa ma plimb pe malul apei cu o lanseta deoarece "tentativa se pedepseste"
Cred ...

ai dreptate Zamfi ... dar banuiesc ca treaba asta nu are de- a face de exemplu cu Italia unde termenul de prohibitie la somn si avat este un termen necunoscut
ps: ce misto ar fi ca toata lumea sa elibereze absolut toti pestii pt. ca in felul asta nu as vedea motivul prohibitiei ...
Discutia e alta si imi pare deja rau ca am deschis subiectul ...Sau poate nu.
Discutia e alta si imi pare deja rau ca am deschis subiectul ...Sau poate nu.![]()
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Bucuresti - Onesti
Profesia: Student, liber-profesionist
) apare astazi presedintele AJVPS si declama sus si tare ca taxa de pescuit pe valcea este de 75lei si se pescuieste oriunde - desii ajvps-ul local nu are in administrare nici o balta si doar un tronson de 20km din Olt la intrare in judet dinspre Sibiu - nici un cuvintel de prohibitie, absolut nimic ??!!
)
samd...Dar asta ar insemna sa arunc cu noroi in pescarii simpli si dedicati care au invatat sa respecte natura(chiar daca mananca peste!) si sa ridic in slavi oameni care probabil nu merita sa fie printre ...noi !
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Personal sunt perfect de acord cu ce ai spus mai devreme, mai putin cu aceasta fraza... NU asa se fac lucrurile, dupa umila mea parere educatia se face nu se impune... si in nici un caz folosind forta fizica.Daca chiar dorim sa dacem ceva inafara de injectii pe forum, adunati-va fiecare in orasele in care sunteti si cocosati braconierii cu parii.
Personal sunt perfect de acord cu ce ai spus mai devreme, mai putin cu aceasta fraza... NU asa se fac lucrurile, dupa umila mea parere educatia se face nu se impune... si in nici un caz folosind forta fizica.Daca chiar dorim sa dacem ceva inafara de injectii pe forum, adunati-va fiecare in orasele in care sunteti si cocosati braconierii cu parii.
Se vede cu "ochiul liber" ca astfel de metode au avut succes sporadic pe alocuri dar nu-s vreun "succes national".
Din pacate implicarea actuala a celor care ar putea face ceva mi se pare atat de redusa incat nu vad nici o solutie si chiar cred ca in ritmul asta, in cativa ani, n-o sa mai avem (practic) pesti. :(
- eram in armata in tabara la Vintu de Jos pe Mures si am vazut la localnici cum se pescuieste cu prostovolul, am vrut sa invat si eu, dar dupa doua aruncari esuate si aproape cu dintii scosi, am renuntat, nu era de mine
Raul este mai usor de invatat si de asimilat. Hai ca mi s-a racit cafeaua si am de lucru .
dar sa revin ca am luat-o pe aratura(off topic)
! pe aproape 3 km cat am umblat nu era nici dracu! BUCUROS TARE ERAM CA PESCARII CONSTIENTIZEAZA CA TOTUSI II PROHIBITIE! ERAM UIMIT CA NU ESTE NIMENI SI ASTA ESTE UN LUCRU INBUCURATOR! DAR CE-I DETERMINA PE PESCARI SA FACA ASA CEVA? CONSTIINTA SAU TEAMA DE AUTORITATI? NU CONTEAZA .......ORICUM ESTE CEVA BENEFIC!
DAR OARE
CINE-I DERANJEAZA PE ''BAIETII BUNI'' IN PERIOADA ASTA? SIIIIIIGUR......RESPECTA SI EI PROHIBITIA! pe mine daca ma agata baietii(organele de control) pescuind(exceptind spiningul la stiuca) voi fi catalogat braconier si eventual ajung si ''vedeta''....nu?
Acum pescuiesc doar la spinning in prohibitie .si ma bucur ca am acest drept! Nu asta era ideea . Ideea este ca odata si odata trebuie sa respectam naibii legile astea! Frate nu ne plac, emigram sau incercam sa le schimbam cum putem! Dar hai sa respectam odata si noi romanii legea asta! Pentru ca altfel o sa criticam generatiile care vin ca sunt iresponsabile ,ca nu sunt in stare de nimic ,etc. Dar noi ce exemplu dam? Imi aduc aminte cand eram mic si mergeam la tara la bunici ...Luam porumb de fiert de la colectiv nu din lotul personal ...Capita de fan proprie era indesata si continea de 2 ori mai mult fan decat cea pentru colectiv ...Furam de la colectiv si eram fericiti!Cica nu-i pacat ca si ei ne-au furat ! Asa m-au crescut bunicii mei si cu mentalitatea mea deformata de acele vremuri lupt si acuma!
Ma rog ,poate nu e cel mai potrivit exemplu .
Cum bine zicea colegul adiwolf ,in anumite zone autoritatea statului este complet dizolvata! Motivele nu le discut aici . De restul "desteptilor" ...Romania te iubesc!
zamfi
Citat
- NU SUNT ACCEPTATE poze cu pesti care pot starni polemici inutile. Ca si completare la acest punct se adauga si rugamintea de a evita intrebari care pot provoca aceste polemici, intrebari de genul: “Ce ai facut cu pestele?” atat in Galeria de poze cat si pe topicurile prezente pe forum. De altfel nu sunt permise subiecte de genul “Ce am eliberat azi ...”, “Ce peste am mancat azi ...” sau altele din aceasi categorie pentru a nu starni discutii contradictorii. Aceste intrebari starnesc polemici inutile care nu sunt dorite pe acest forum.
. Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH