Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

1

13.04.2013, 17:14

Salau Cu Viermi???

:salut: Vierme extrem de periculos pentru om în peştii din magazine. Asta găsim în România, pe mai toate tarabele. Este vorba de un parazit, cunoscut sub numele de vierme-sârmă, care poate perfora stomacul omului, provocând dureri abdominale atroce. Mai mult, viermele poate ajunge şi în alte organe, până şi în muşchii gambei. Singura scăpare, în acest caz, este bisturiul.

Citeste mai mult pe RTV.NET: Pesti cu VIERMI extrem de... | RTV.net | Romania TV :gandesc: :noroc:

Răspunsuri: 204

Locație: Sebes -Alba

Profesia: maistru Electro-mecanic

• Scrie un mesaj privat

2

13.04.2013, 17:32

depinde de helesteul din care au fost recoltati?

mustatza

Șalău

Răspunsuri: 198

Locație: Bucuresti

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

3

13.04.2013, 17:46

reportajul este facut in 2008,nu ca acum nu ar fi probleme la pestii capturati in lacuri neigienizate.
FIRE CRETE SI FUM DIN FRANE !!!!! :bravo:

4

13.04.2013, 18:07

Am vazut si eu azi pe RTV.
Am prins multi salai pe Dunare si aveau ceva larve/viermi pe inotatoare....dar in interior n-am observat.
Oricum DSV a spus ca prin congelare/prajire larvele mor si nu mai prezinta pericol.
Dar daca faci "sushi" din carne infestata de salau..... poate fi periculos :gandesc:
:noroc:

lele

Biban

Răspunsuri: 104

Locație: Miercurea Ciuc

Profesia: Finisaje in constructii

• Scrie un mesaj privat

5

14.04.2013, 00:27

Nu e nimic grav prieteni,ca.....daca dai cu sare un pic anainte de prajeala ies paraziti....si se uita la tine..... Trebuia sa-i dai drumul inapoi in balta...Problema e ca-dupa cum stiu eu-parazitii rezista si la congelare,deci daca scoti- bibanul mai ales -din congelator, decongelezi,dai cu sare,si s-ar putea sa ai ...surprize.Eu am vazut si la rosioara parazitul asta.Daca e trebuie s te uiti bine cand ai curatat pestele ,indiferent de provenienta,ca se vad ghemuiti sub pielea pestelui ca o pata neagra .Ca e si langa coloana salaului asta n-am stiut.... :gandesc:
Munca este pentru aia care nu stiu sa pescuiasca...

6

14.04.2013, 10:13

Un motiv in plus sa eliberati pestii, nu mancati ca sunt infestati !!! :saluti: :pescuit:

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

7

14.04.2013, 10:19

Corect ,mai ales aia din apele naturale :drac2:

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

8

14.04.2013, 11:03

am vazut cum arata chestiile alea prin poze si nu as manca asa ceva sub nici o forma ... cum ziceau predecesorii, un motiv in plus de a elibera pestii ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

9

14.04.2013, 14:58

pe barajele de pe Olt, cele dinspre varsare - Izbiceni, Babiciu-Frunzaru, Rusanesti- a[proape tot bibanul este infestat de acest parazit.
se spune ca raspandirea parazitului este facuta de pasari si in special de cormorani, dar..............nu sunt sigur de aceasta informatie

Subiecte asemănătoare