Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit
  • Autorul acestui subiect este »bogdan artistu«

Răspunsuri: 324

Locație: belluno-italia

• Scrie un mesaj privat

1

26.05.2013, 17:26

Ce lanseta buna de spining pentru pescuitul la somn imi recomandati?

va salut s astept un raspuns!
"Te poti impodobi cu penele altuia, dar nu poti zbura cu ele !!!
Lucian Blaga

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

2

26.05.2013, 19:53

Salut.Nu ma simt sa recomand ceva lansete pentru spinning la somn pentru ca si eu sunt un incepator, insa daca ai intentie sa pescuiesti si pe Po cauta bine pe net inainte de a cumpara ceva.Parerea mea e ca pentru somnii de pe Po trebuie sa fii "pregatit" bine.

• Scrie un mesaj privat

3

26.05.2013, 19:59

dci s inteleg ca nu imi recomanzi nici una din cele zise d mine d mai sus? merci
Lucian Blaga

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

4

26.05.2013, 20:11

Am tinut in mana in magazin decat pe cea de la Berkley si nu m-a dat peste cap, pe cealalta nu am vazut-o, asteapta si o sa vezi ca o sa te sfatuiasca expertii la spinning de aici de pe forum, ar fi bine sa ne zici si ce buget ai de cheltuit pentru lanseta, e foarte important si lucrul asta :zambet:

• Scrie un mesaj privat

5

26.05.2013, 20:32

bugetul? ce sa zic pe criza undeva situat intre 100 - 150 euro. oricum mersi ca mi-ai scos din cap lanseta d la berrkley
Lucian Blaga

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

6

27.05.2013, 09:09

Bogdane, incearca sa arunci un ochi pe aici:

Echipamentele noastre pentru spinning somn...

ca sa vezi ce mai folosesc unii dintre utilizatorii forumului cand vine vorba de spinning. La fel poti sa vezi niste discutii si pe aici:

Lansete spining
Lanseta spinning de pe mal
Lanseta de 2,7 sau 3,0m pt spining la somn

vei vedea ca parerile sunt impartite. Unii prefera lansete exagerat de puternice in timp ce altii prefera un echipament ceva mai usor cu care poate se chinuie mai mult sa scoata somnii exagerat de mari dar se bucura de fiecare dril avut chiar si cu somnii de 10kg. Este decizia ta ce preferi.

Daca ar fi sa imi dau cu parerea atunci ti-as spune ca pentru Po sa iti cauti o lanseta ce arunca pana in 100 de grame care sa fie undeva in jur de 2,5 – 2,7 metri lungime – dar vor veni altii care iti vor spune ca ai nevoie de o lanseta ce arunca pana in 200 de grame. Nu pot sa iti recomand ceva anume pentru ca fiecare are gusturile si preferintele lui. Daca citesti topicurile de mai sus vei vedea ce prefer eu … chestie care poate nu se potriveste cu stilul tau. Incearca eventual sa mergi intr-un magazin si sa iei in mana cat mai multe lansete … cea care iti pica mai bine in mana sa ti-o cumperi. Avand in vedere ca va fi prima de spinning, daca te prinde stilul, atunci iti spun cu siguranta ca in maxim 1 an de zile vei vrea altceva … si atunci vei sti exact ce sa te astepti de la ea si ce iti doresti. Cauta sa iti iei ceva cat mai usor, sa fie cat mai placuta in pescuit, sa nu iti pice intr-una in bot si care sa aibe o rezerva de putere cat mai mare pe cotor dar in acelasi timp un varf ceva mai sensibil pentru a putea arunca inclusiv naluci ce se invart in jurul a 15-20 de grame pentru ca vei folosi si dintr-astea.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

7

27.05.2013, 10:33

Buna Bogdan, la pescuitul somnului este "corect" sa folosesti scule pe masura. "Corect" fata de pestele de +2 metri. Adica, pt a evita zeci de rupturi unde pestele probabil va muri cu ancorele in gat, sau spinzurat undeva printre radacini cu restul firului rupt, din start sa pleci pe ideea sa folosesti fir de minimum 0,40 mm. Tensiunea in fir este f mare in drill, dar si la o agatatura. Sub aceasta tensiune se "rup firicele" in interiorul firului, si acesta slabeste in scurt timp. Daca de ex la inceput va tine 25 de kg, la sfarsitul sezonului poate doar inca 15 sau chiar 10 kg.

Cu o lanseta lunga poti lansa mai bine ca si cu una scurta, deasemenea si contra data este mai "intensa" la lanseta lunga. Atentie insa, lansetele de 3 metri lungime sunt toate greu de pescuit, avand centrul de greutate prea sus. Astfel, trage la mana, iar incheietura mainii va durea in scurt timp. Lansetele de 2,1 sau 2,4 sunt concepute pt barca, insa multi le folosesc si de pe mal, fiind mai usoare.

Cu o lanseta mai moale poti lansa si naluci mai usoare, dar sa nu fie ca guma, pt ca contra nu va avea efect si pestele nu va putea fi obosit in timp scurt (max 20 minute).

Lanseta sa tina fara probleme 6 kg-forta, pt a nu fi nevoit sa pui mana pe tambur in timpul drill-ului. Astfel, cu mulineta reglata la 6 kg-forta si cu o lanseta care acuma nu se indoaie pina in cotor, adica mai are destula putere in cotor, poti sa fi tot timpul sigur in orice drill.

Criteriile tale iti vor elimina multe lansete, astfel ramanind doar citeva variante:
1. spinning somn = echipament pe masura este fair-play
2. spinning de pe mal = lanseta in jur de 2,7 metri ar fi optimal, si tot odata sa aibe o greutate sub 300 grame
3. spinning pe Po = + 2m nu-s rari, deci putere mare in lanseta!
4. circa 100 euro = ...

Asa cum s-a spus mai sus, cel mai bine ar fi sa iei citeva modele in mana, sa pui si mulineta cu care vei pescui, si sa le probezi pe uscat. :zambet:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

8

04.07.2013, 11:04

va salut s astept un raspuns!

pana la urma ai gasit ceva ce ti-a picat bine in mana?

AnEm

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

9

04.07.2013, 11:31

Eu folosesc un bat Xzoga Mastery ce arunca pana in 100 grame. E un bat pe care l-am luat de la Zoran si ii multumesc pe calea asta. E un bat rigid, puternic si destul de usor. Il folosesc si cu voblere si cu linguri grele, merge si cu jiguri grele. Momentan nu am avut capturi cu el sa iti spun cum este in drill, ideea e urmatoarea, cum au spus si ceilalti colegi, trebuie sa il tii in mana un bat, indiferent de recomandari, tu stii cel mai bine ce ti se potriveste, pe ce locuri si la ce naluci il vei folosi. Anunta-ne si pe noi la ce te-ai oprit

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

10

04.07.2013, 11:57

Eu folosesc un bat Xzoga Mastery ce arunca pana in 100 grame. [.....]

o perioada buna de timp am stat in cumpana daca sa incerc batul ala sau nu. pana la urma i-am zis lui Zoran ca nu, cu toate ca inca ma roade curiozitatea sa il incerc dar nu stiu daca merita sa dau atatia bani doar pentru o curiozitate a mea. sunt convins ca e o lanseta misto de tot dar imi era frica sa nu o cumpar si sa stea pe tusa in cea mai mare parte a timpului ...

asteptam feedback dupa primul dril cu un peste sarit de 10kg ... sunt sigur ca se va descurca onorabil inclusiv cu chestii de 50kg. lui Zoran i se parea prea light si pentru a pescui la avat :drac2: ... :rizi: :rizi: :rizi:

AnEm

Tyrael

Știucă

• Scrie un mesaj privat

11

04.07.2013, 12:01

lui Zoran i se parea prea light si pentru a pescui la avat ...

Lui Zoran i se par light multe am observat, are o tendita spre supradimensionare cred, lucru care omoara din farmecul drilului. Mie acest bat mi se pare ce trebuie pentru zonele in care pescuiesc. Daca treci pe aici vreodata si vrei sa il probezi, cu cea mai mare placere, nu are rost sa dai atatia bani pe un bat care e posibil sa nu fie ceea ce vrei tu. Azi ies iarasi, am sa pun poze daca am sa prind ceva, desi sansele sunt minime de a prinde un somn peste 10kg, m-as bucura sa fie si la 5kg numai sa fie. UPDATE: am avut un dril cu o buturuga...era bine de filmat sa vezi cum lucra in curent, intocmai ca un somn. Am asa o certitudine ca din an in an merge mai prost

• Scrie un mesaj privat

12

04.07.2013, 21:21

salut

e superb batul tau. tocmai ce am urmarit un filmulet cu el pe youtube. imi place cum lucreaza. eu momentan nu am reusit s pun mana p nimik pt c nu prea am cum momentan. locuiesc intro zona de munte s nu prea am magazine de specialitate in jur. sunt vreo doua dar slabutze in materie. u cum ai reusit s pui mana p el? s la pret l.ai luat daca nu te superi! merci s te salut :salut:
Lucian Blaga

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

13

04.07.2013, 21:26

www.pescuit-la-somn.com

Tyrael

Știucă

• Scrie un mesaj privat

14

04.07.2013, 21:50

L-am luat de la Zoran si sunt mandru de asta :prieteni:

• Scrie un mesaj privat

15

04.07.2013, 21:56

salut

multumesc zoran! numai c nu ma descurc cu limba. sper sa reusec. :ciao:
Lucian Blaga

• Scrie un mesaj privat

16

20.07.2013, 21:55

Adjudecat

salutare baietzi!

vreau s va anunt ca m-am decis insfarsit la un bat de spining pe care l-am si achizitionat. este vorba de Shimano BEASTMASTER CX 270 XH actiune 50-100 de grame. el este cel care ma convins sa il cumpar Shimano Beastmaster 270 XH im Drill - YouTube. voi ce parere aveti despre acest batz? Cu stima si fir intins la :pescuit:
Lucian Blaga

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

17

21.07.2013, 05:56

Faina lanseta, nimica de zis! :noroc:

Comentariile din Youtube (ceva de genul):
"...lanseta a fost la limita puterilor.."
" ...pt spinning din barca super, de pe mal mai lipseste power pt drill-urile cu cei mari..." :noroc:

Avand in vedere ca pescuiesti in Italia, unde somnii depasesc frecvent 1,5 metri ...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

18

21.07.2013, 09:20

Cred ca pentru un incepator in ale spiningului e suficient momentan. numai s am eu parte de musstaciosi de peste 1.5 metri ca poti s fi sigur ca am sa trec sigur la cva mai heavi. eu am fost multumit de raportul calitate pret... a costat 104 euro. cu ce mulineta crezi ca s-ar potrivi bne lanseta? tinand cont ca pescuiesc de pe mal. :noroc:
Lucian Blaga

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

19

21.07.2013, 12:35

salutare baietzi!

vreau s va anunt ca m-am decis insfarsit la un bat de spining pe care l-am si achizitionat. este vorba de Shimano BEASTMASTER CX 270 XH actiune 50-100 de grame. el este cel care ma convins sa il cumpar Shimano Beastmaster 270 XH im Drill - YouTube. voi ce parere aveti despre acest batz? Cu stima si fir intins la :pescuit:

sa o folosesti sanatos si cat mai multe driluri. sunt de parere ca lanseta e OK. te vei bucura de toti somnii de 1,3-1,8, cei intre 1,8-2m o sa te faca sa iti stea inima in loc din cand in cand iar cei peste 2,2 iti vor oferi drilul vietii. sunt destui oameni pe aici care se joaca si ei cu aceeasi lanseta si dau afara cu ea inclusiv somni bine imbracati.

ca si mulineta, preferabil ar fi un shimano de 8000 sau un daiwa de 4500 dar nu stiu sigur daca nu iti vor dezechilibra echipamentul. motiv pentru care m-as uita la un daiwa de 4000 sau un shimano de 5000 (pe daiwele de 4000 sta bine o rola de 65lb, pe shimano nu stiu - sa verifici inainte de a o cumpara pt. ca vei avea nevoie in dril) pe care as pune un fir de 65lb cu inaintas de 0,7-1mm si o agrafa sanatoasa in capat. arunca un ochi si pe la ryobi de 6000 sau eventual un penn (mane are un atlantis care pana acum e foarte OK)

[.....]
Avand in vedere ca pescuiesti in Italia, unde somnii depasesc frecvent 1,5 metri ...

asta e buna Zoran. sunt de parere ca nici Po-ul nu mai e ce era inainte. somnii care depasesc frecvent 1,5m iti spun sigur ca nu sunt atat de desi pe cat spun povestile ... anul asta a fost unul singur ce a depasit lungime aia :gandesc: ... aseara i-am cautat in disperare cu Mane in vreo 3 locuri si nu si-au facuta simtita prezenta mai deloc.

AnEm

• Scrie un mesaj privat

20

21.07.2013, 13:36

Multumesc frumos anem. in legatura cu mulineta si eu ma gandeam tot la un 5000. nu ramane dcat s studiez piata. o sa va anunt la ce mulineta m-am decis. eu m-am gandit la un power pro de 50lb. oricum o sa tin cont de toate sfaturile tale. dupa care nu ramane dcat s o testez. o sa revin cu o parere cat de curand. :noroc:
Lucian Blaga