Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

ovidiu

Știucă

• Autorul acestui subiect este »ovidiu«

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

1

15.09.2014, 14:31

Ce înseamnă pentru peştii momeală acele ore în aşteptarea muşcăturii?

S-au discutat multe lucruri despre tratamentul acordat peştilor ţintă, de ce să nu vorbim şi despre tratamentul acordat peştilor folosiţi ca momeală?

O plătică, de exemplu, creşte într-o stare de alertă continuă şi în mod cert are teamă pentru că fuge mereu de răpitori, oare ce simte când are înfipte două cârlige în ea? Ce se întâmplă după muşcătură când, probabil mai trăieşte ceva vreme cu corpul sfârtecat?
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

Răspunsuri: 98

Locație: Galati

Profesia: Economist

• Scrie un mesaj privat

2

15.09.2014, 15:08

Sincer, am impresia ca devagam mult de la pescuit si intram intr-o stare de ''ucigasi'' cu sange rece. Cu rama, cu platica si ce o mai fi...Dar la stomatolog..cand te duci, oare ce simti cand iti face injectia sau sa iti scoata dintii? Sau cand iti tai degetul..dar gaina cand vrei sa o tai si sa faci un rasol..sincer, suntem barbati, parerea mea si vrem nu vrem trebuie sa ne purtam ca atare..daca nu imi faceam schimbare de sex si imi puneam barbata-miu sa faca treburile astea la care noi filozofam aici.. Acum nu sariti pe mine, eu mi-am expus parerea. :noroc:
'' Carpe diem ! ''

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

3

15.09.2014, 15:11

Sincer, am impresia ca devagam mult de la pescuit si intram intr-o stare de ''ucigasi'' cu sange rece. Cu rama, cu platica si ce o mai fi...Dar la stomatolog..cand te duci, oare ce simti cand iti face injectia sau sa iti scoata dintii? Sau cand iti tai degetul..dar gaina cand vrei sa o tai si sa faci un rasol..sincer, suntem barbati, parerea mea si vrem nu vrem trebuie sa ne purtam ca atare..daca nu imi faceam schimbare de sex si imi puneam barbata-miu sa faca treburile astea la care noi filozofam aici.. Acum nu sariti pe mine, eu mi-am expus parerea. :noroc:

Asa e cum spui. Dar si la stoma daca mergi, de aceea te anesteziaza, ca sa amelioreze durerile. Asta incercam si noi, sa amelioram, si nu sa nu mai facem deloc! (da cind ma gandesc ce stres mental e pe mine cind tra sa merg la dentist... asta nu intreaba nimeni cum ma simt?) :rizi:

Ovidiu, si acest lucru se poate partial imbunatati. Si anume, un peste cit palma este sufficient daca e “ancorat” intr-un singur carlig, prin nara. Cu putina atentie, la scoaterea carligului, pestisorul poate fi eliberat fara problem, fara rani. Insa in cazul unui atac, de somn, stiuca sau salau, asta nu nu pot spune ce simte sau prin ce socuri trece :nunteleg:

Daca pestele e mai mare, eu nu il intep in spate sau coada cu a 2-a ancora, existand insa si aceasta posibilitate. Il intep cu un carlig al triplei langa anus, si carligul din fata in nara. Se mai poate lega aproape de ancora un carlig de 2 sau 4, care e subtire si se inteapa doar sub piele. Ancora ramane atarnata ceva mai jos. Aici insa a se lua in considerare daca legea permite 3 carlige la o linie.

Ce simte pestele cit sta ca prada in carlig? Ma gandesc ca exact ce simte zilnic, cind se apropie de el vre-un rapitor care il goneste.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

ovidiu

Știucă

• Autorul acestui subiect este »ovidiu«

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

4

15.09.2014, 15:23

tzu_tzu_rel să ai inimă pentru tot ce-i în jurul tău nu-nseamnă să nu fii bărbat, din contră uneori este mai uşor să nu-ţi pese.

De mult mă gândesc la metode alternative sau de agăţare a peştelui prin metode mai puţin agresive. Cam aici mă gândeam să mergem cu gândul.
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

pa00lsc

Șalău

Răspunsuri: 251

Locație: Arad

Profesia: Inginer Proiectant

• Scrie un mesaj privat

5

15.09.2014, 15:23

Cred ca deja mergem muuult prea departe cu chestia asta cu umanizarea pestilor
Cred ca e de datoria noastra sa avem grija de celelalte specii care traiesc in jurul nostru, dar! trebuie sa avem grija ca interventia noastra, ca fiinte "inteligente", ca varf al lantului trofic, sa nu distruga echilibrul unui ecosistem ... oricare ar fi el.
De aici pana la atribui unui peste sentimente exclusive omului cred ca e cale lunga.
Asta e viata si mama natura. cum o stiuca poate sa muste jumatate dintr-o platica lasand-o sa se chinuie zile intregi, sau un somn striveste coada unui peste prada lasandu-l handicapat tot restul vietii lui de peste, tot asa si omul mai raneste din cand in cand, in actiunea lui vanatoreasca... E parte din lumea asta. suntem si noi vanatori ca vrem sau nu.
Repet, ca sa nu mi-o iau un freza :), Suntem vanatori dar suntem si fiinte inteligente si nu trebuie sa decimam alte specii doar pentru ca avem puterea asta.
Parerea mea ca se merge prea departe. Dam cu sprei dezinfectant pestele la gura dar crestem porci si vaci si gaini in conditii crunte pt ele si le macelarim in masa. Dar de puiul transat din congelator nu se ingrijeste nimeni de cat a suferit indopat si calcat in picioare de alte nefericite oratanii ca el
Nu vreau sa mi-o ia nimeni in nume de rau, doar ca mi se pare putin deplasat
Born to fish, forced to work...

Răspunsuri: 496

Locație: Timisoara

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

6

15.09.2014, 15:52

Cred ca deja mergem muuult prea departe cu chestia asta cu umanizarea pestilor
Cred ca e de datoria noastra sa avem grija de celelalte specii care traiesc in jurul nostru, dar! trebuie sa avem grija ca interventia noastra, ca fiinte "inteligente", ca varf al lantului trofic, sa nu distruga echilibrul unui ecosistem ... oricare ar fi el.
De aici pana la atribui unui peste sentimente exclusive omului cred ca e cale lunga.
Asta e viata si mama natura. cum o stiuca poate sa muste jumatate dintr-o platica lasand-o sa se chinuie zile intregi, sau un somn striveste coada unui peste prada lasandu-l handicapat tot restul vietii lui de peste, tot asa si omul mai raneste din cand in cand, in actiunea lui vanatoreasca... E parte din lumea asta. suntem si noi vanatori ca vrem sau nu.
Repet, ca sa nu mi-o iau un freza :), Suntem vanatori dar suntem si fiinte inteligente si nu trebuie sa decimam alte specii doar pentru ca avem puterea asta.
Parerea mea ca se merge prea departe. Dam cu sprei dezinfectant pestele la gura dar crestem porci si vaci si gaini in conditii crunte pt ele si le macelarim in masa. Dar de puiul transat din congelator nu se ingrijeste nimeni de cat a suferit indopat si calcat in picioare de alte nefericite oratanii ca el

:salut: Ai dreptate .. pentru aia sunt pesti sa ii pescuim si sa le dam si drumul ..dar la rame si ca Cucozi v-ati gandit cat sufera in carlig si sfarseste supta sau molfaita de pesti..? :rizi:
"Prostul întâi o croieşte, apoi o gândeşte."

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

7

15.09.2014, 15:55

Nu cred ca ti-o ia nimeni in nume de rau... dar asa cum unora ti se pare deplasat ceea ce spui tu, altora li se pare deplasat ceea ce facem noi, sau vanatorii.

Discutiile au plecat defapt de la subiectul C&R, ptr ca asa cum am vazut, unii, care vor sa faca C&R, fac multe greseli de la care pestii apoi mor.

In plus, mai exista acel comportament pe care eu nu il inteleg deloc, si anume sa arunci pestii in iarba la uscat, sau in barca si sa-i lasi sa se zbata acolo, sau, ce am mai vazut, cum pestii prinsi erau șutați inpoi in apa, ne-fiind specia vizata: usor aruncati in sus, si ca la fotbal, șut... :doarecapu: ptr ce?

Nah, deci astea sunt defapt lucruri care le putem face mai bine, sau deloc. :gandesc:
Cit despre suferinta pestilor in asteptarea muscaturii... aici ma abtin. :zambet:

Stiu doar ca indiferent cum pescuim, ca o facem cu rama, cu boilies, cu viermusi, cu peste mort sau cu artificiale, suntem toti in aceasi oala. :prieteni:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

8

15.09.2014, 17:15

Va rog ca de data viitoare sa pescuiti cu d-asta:

Si va rog sa-i puneti baterii noi, sa nu sufere. :rizi:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

9

15.09.2014, 17:46

tzu_tzu_rel să ai inimă pentru tot ce-i în jurul tău nu-nseamnă să nu fii bărbat, din contră uneori este mai uşor să nu-ţi pese.

De mult mă gândesc la metode alternative sau de agăţare a peştelui prin metode mai puţin agresive. Cam aici mă gândeam să mergem cu gândul.
Pai tocmai am prea multa inima si ca sa iti dau un ex. am momente cand prind musca si nu o sugrum..o dau afara pe geam.. sau dati cand ma feresc sa calc pe vreo gargarita daca o vad..Nu ai inteles ideea. Cand ma punea taica-miu sa tai gaina..ce trebuia sa fac? Normal trebuia sa nu tai si nici carne nu mancam..esti vegan? si ce...si atunci faci rau, mananci legume care au crescut si au un suflet. Ducem unele chestii spre extrem. De cand ne stim stramosii nostri vanau si pescuiau pt ca trebuiau sa aiba hrana. In zilele noastre cand te duci la metro si stau crapii aia acolo inghesuiti, mi se rupe inima..ce faci, nu mananci? Nu ti-e pofta? Eu am luat numai cei care erau pusi pe gheata..altii luau din acvariu si se sufocau in punga. Asta e treaba si asa va fi. Asa cum scrie si in Biblie..oaia, gaina, pestele si etc ce o mai fi sunt facute pt un scop..acela de a-l manca...cine se da cu ruj, sa bea doar apa si sa se inchida in grota. :rizi:

Eu nu ma gandesc de multe ori cand am de hranit echipa la iesirile in delta.. si numai eu curat pestele, altii se fandosesc,ca se inteapa, ca nu stiu ce..Caras, crap, platica, oblete, rosioara, salau..etc..la mancare sa iasa borsul...si uneori nici mila nu mai am, alteori o pun pe gagica-mea si ii este atat de mila incat nu vrea sa o faca pt ca misca. Ii zic ''-Auzi iubita, dar de mancat e bun?'' si uite asa mi se schimba si mie personalitatea si intervine instinctul de ''om preistoric'' cand o fac pt mancare..si culmea ca-i curat de vii asa cum sunt..ma intreb ce o fi gandind domnul ciortan ca-i smulg solzii cand mie imi chioraie matele si il vad alaturi de o mamaliguta si mujdei. Vorba aia..dragostea trece prin stomac. :gandesc:

Si da am momente cand ma comport cu pestii mai ceva ca si cum as avea in grija un copil mic. Pt ca nu-i vad ca pe o sursa de mancare.
'' Carpe diem ! ''

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

10

15.09.2014, 19:46

Subiectul e delicat si e clar ca nu ne avantajeaza. Asa vanatori cum suntem :rizi: Doar doua "chestii" as puncta :

- e una sa ucizi ca sa supravietuiesti si alta este sa ucizi de placere ;natura ofera exemple din ambele variante.

- ar fi foarte bine daca (macar) am folosi pesti momeala la dimensiuni legale ...Si mai bine ar fi daca nu am folosi deloc momeala vie . Cum insa nu se poate ...asta e.

In rest fire intinse! :noroc:

11

15.09.2014, 20:06

Citat.""
De mult mă gândesc la metode alternative sau de agăţare a peştelui prin metode mai puţin agresive. Cam aici mă gândeam să mergem cu gândul.'''

Pestii din plastic,lemn,silicon,lingurile, spinerbait-urile nu simt nimic.Nu trebuie tinuti in conditii speciale si cum le pui in cutie asa le gasesti si peste doua luni.Simplu de intretinut, simplu de transportat, simplu de folosit..Pacat ca nu depun icre...Va dati seama cate shadrap-uri ar iesi dintr-un rapala??
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

zamfi

Știucă

• Scrie un mesaj privat

12

15.09.2014, 21:43

Gigi ...pur si simplu acest post este genial! Dpmdv.Respect! :apl: :noroc:

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

13

15.09.2014, 22:11

Dar oare ramele cand le bag in carlig ce simt? Dar porumbul cand e cules ca sa dau la mamaliga? Si bietii viermisori? :doaaamne:

• Scrie un mesaj privat

14

16.09.2014, 07:03

Cum a spus si Zoran, sa fim mai delicati cu pestele momeala nu strica, ba dimpotriva cu toti pestii, ca-i somn, ca-i crap..sa nu ne batem joc sa-i lasam in iarba, sa-i stresam..etc..asta era ideea , cu toate ca am deviat de la topic. Ca sa fiu acum pe subiect ..pai eu unul imi imaginez ca-s legat in padure, batut cu niste cuie in mana sau legat cu sarma ghimpata asteptand sa vina lupii sa ma sfasie. Daca era un dinozaur poate era mai bine, asta ca sa facem comparatie intre pestele momeala (eu) si somnul de 70 de kile (dinozaurul). :rizi:
'' Carpe diem ! ''

zamfi

Știucă

• Scrie un mesaj privat

15

16.09.2014, 11:55

Dar oare ramele cand le bag in carlig ce simt? Dar porumbul cand e cules ca sa dau la mamaliga? Si bietii viermisori? :doaaamne:

Nu cred ca se simt prea bine :) Insa sa stii ca ,cel putin asa zic savantii :rizi: , cu cat vietatea este mai dezvoltata ,cu atat sistemul nervos este mai bine conturat .Care va sa zica un om simte durerea mai puternic decat un peste ,care la randul lui simte mai puternic durerea decat o rama sau viermus,etc...
Dar chiar nu conteaza acest lucru ,astfel incat Fir intins ! :ochi:

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

16

20.09.2014, 01:24

O luna am tinut 7 tipari vii in pivnita cu apa fara probleme.Vreo 2 chiar au fost usor intepati de montura. Dupa o partida de clonc o ora am oprit masina cu peridocul un pic la soare ca sa fac o baie. Chiar nu am realizat ce se va intimpla. Toti au murit "fierti in masina".
Mare atentie ca eu am patit-o.