Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

vulcanus

Oblete

• Autorul acestui subiect este »vulcanus«

Răspunsuri: 25

Locație: Slatina

Profesia: Inginer proiectant retele electrice

• Scrie un mesaj privat

1

28.05.2013, 10:40

Va multumesc tuturor pentru urari.
Acum este timpul sa trecem la lucruri serioase, adica sa prindem peste :buaaaah: .
Vin si cu o prima intrebare: Eu de ce nu prind peste mare? Am cam incercat toate metodele de pe mal si nimic. De cele mai multe ori partidele se incheie cu moace se somn pana in 2 kg(asta in zilele cele mai bune). Am incercat cu montura pe substrat, deasupra substratului, intre ape, la suprafata si nimic. Ca momeli am folosit carasel, avat, babusca, rame toate tipurile, lipitori, coropisnita, scoici, raci, viermi de salcie, ficat proaspat/imputit si multe alte momeli pe care nu mi le mai aduc acum aminte. Mentionez ca pescuiesc doar de pe mal, iar de cele mai multe ori protejarea momelii la aruncare o fac cu saculeti solubili pentru crap.

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

2

28.05.2013, 16:18

Incearcasa folosesti ca momeala pesti de peste 20 cm.Si sa stai linistit ca si un somn de 5 kg ataca un caras de 25 cm, dar poate sa iti intre si un somn mai imbracat.
Momeala mare= captura mare si mergi cat mai des la pescuit :ochi:

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

3

29.05.2013, 03:58

pentru ca acolo unde pescuiesti au avut grija altii ca cei mari sa dispara in tigae. :nervos:
soni mici daca gasesc un loc bun nu pleaca ,o vor face cu siguranta cand o sa creasca mari iar hrana nu o sa le ajunga.
de obicei umbla perechi indiferend de marime ,cei care voblaresc stiu ce spun.
acolo undel prinzi pe primu dupa citeva lanseuri se prinde perechea,o spun din exprienta. :bravo: :ciao:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

4

29.05.2013, 05:59

Somnul umbla perechi doar cand incepe migratia lui catre locurile de depunere. Sta "culplat" pana puii ies din icre si pleaca "la zbor" (intra pe cont propriu). Dupa asta masculul nu mai are nici treaba cu femela si nici femela cu masculul.
Singurii pesti, din Romania, care se fixeaza perechi de pe la varsta de 1-2 ani si umbla asta tot timpul pana ajung la imperechere (varsta de 8-10 ani) sunt anghilele.

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

5

29.05.2013, 07:43

Nu cred ca momeala este problema, ci locul unde pescuiesti, unde plasezi montura.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

LARRY

Știucă

Răspunsuri: 1 334

Locație: Galați

• Scrie un mesaj privat

6

29.05.2013, 08:07

Nu cred ca momeala este problema, ci locul unde pescuiesti, unde plasezi montura.

Foarte corect, localizarea zonei unde se hrănesc somnii mari este cea mai importantă etapă, o barcă este de mare ajutor și multă muncă. :pescuit:
Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt decât să fiu iubit pentru ceea ce nu sunt.

Feri

Șalău

Răspunsuri: 348

Locație: Cluj-Napoca

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

7

29.05.2013, 10:32

Printre aruncări mai plasează câte-o montura în apropiere sau chiar lângă mal. În linişte. Nu-ţi poţi închipui de ce surprize de zile mari poţi avea parte.
:pescuit:

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

8

29.05.2013, 12:20

De acord cu tine Eugene nu te contrazic, si nici nu vreau sa intru in polemici cu tine probabil pe Dunare ,Mures,Olt.
Pe rauri mici gen Timis unde pescuiesc eu explicami te rog de ce de fiecare data prindeam perechi nu conta marimea el2 kg ea 5kg s-au invers.
Muscaturile erau la 3 -4 lanseuri,pe aceiasi directie. Pentru pescarii ancepatori recunoasterea dintre el si ea :el lung si subtire iar ea scurta si groasa: la aceiasi greutate. Daca am pescuit la stationar sa antimplat la fel,doar timpul intre muscaturi a fost mai mare.
cu respect
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

9

29.05.2013, 12:43

Diferenta dintre sexe la somn nu este data de grosime si lungime. Nu are rost sa intram in amanunte.
In alta oridine de idei, un somn Silure Glanis de 2kg nu va fi niciodata reproducator (adult). La doimensiunea asta stau perechi pentru ce? Poate la o sueta in fata unei cafele... :ochi: Sper sca nu te-ai suparat pentru explicatia asta. :noroc:

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

10

29.05.2013, 13:21

Nu maestre doar ne leaga aceiasi pasiune PESCUITUL :pescuit: ,chiar daca de data asta adevarul numai SOMNI al stiu. :gandesc:
cu respect si multe capturi . :bravo: :noroc:

vulcanus

Oblete

• Autorul acestui subiect este »vulcanus«

Răspunsuri: 25

Locație: Slatina

Profesia: Inginer proiectant retele electrice

• Scrie un mesaj privat

11

29.05.2013, 18:06

Am incercat si aproape de mal si mai departe(asta cat permite un lanseu), in gropane, la apa mica si mereu aceleasi rezultate, capturi mici. Locurile unde pescuiesc stiu ca tin somn, acum nu pot fi sigur 100% dar am vazut exemplare de 70kg, 62, 105kg + multi pana in 20kg luate in zona, adevarat este ca nu la bat ci in siruri. Probabil ma ocolesc pentru ca nu mananc peste :)). In seara asta ma duc peste el, sper sa fie acasa :)

12

03.06.2013, 22:54

Revenind la somn ... somnul "autohton"devine reproducator de la varsta de 3-4 an (in funtie de caracteristiciile apei/zonei), avand o lungime de 50-70 cm si aproximativ 3-6 kg. In unele zone pestii sunt foarte alungiti iar in altele mici si grele, probabil in functie de cantitatea de hrana.

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

13

06.06.2013, 05:22

din pacate vad ca topicul tot nu este despartit asa ca voi continua tot aici si cer scuze initiatorului acestui topic.

Rugam un super-mod sa desparta subiectul si sa-i denumeasca subiectul despartit. Multumesc :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

14

06.06.2013, 07:03

din pacate vad ca topicul tot nu este despartit asa ca voi continua tot aici si cer scuze initiatorului acestui topic.
Rugam un super-mod sa desparta subiectul si sa-i denumeasca subiectul despartit. Multumesc :noroc:
Done.
Le-am mutat aici: Despre prohibitie, pescuit comercial si altele asemenea
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

15

25.06.2013, 19:22

Te muti in Spania pe EBRO, si daca nici acolo nu reusesti, Oceanul indian, Pacific, etc.
O captura mare vine uneori dupa multi ani si ore de pescuit efectiv,
Am prieten cu ensdemi de concursuri castigate, cu ensdemii de ore de pescuit, super pescar, si recordul lui este in jur de 5 kg,
De pinde la ce dai cu ce dai unde dai si.........etc