Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

mane81

Știucă

• Autorul acestui subiect este »mane81«

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

1

05.10.2012, 00:02

Somnul la suprafata.

Salut.Ma gandeam zilele acestea cam pana cand pot sa caut somnul la suprafata pe timp de noapte.Care ar fi semnele dupa care ma pot orienta?atunci cand nu ii mai aud cum rapesc noaptea, aparitia primei brume, temperatura apei scazuta.Ma refer atat la stationar cat si la spinning.Voi cum procedati?

Răspunsuri: 616

Locație: sibiu

• Scrie un mesaj privat

2

05.10.2012, 07:51

eu il caut la suprafata numai cand aud si/sau vad activitate la suprafata in rest e cam pierdere de vreme. :ochi: (indiferent de anotimp)

ps. toamna mai vaneaza in suprafata si ziua nu doar noaptea

pps. cand temperatura apei scade sub 15 grade si pestele prada se lasa mai jos (in straturile inferioare de apa) nici somnul nu se mai ridica la suprafata

Acest răspuns a fost de 2 ori editat, ultima oară de »kingofbeasts« (05.10.2012, 07:57)

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

3

05.10.2012, 09:23

Eu sunt de parere ca atata timp cat il auzi in suprafata poti linistit sa il cauti cu aceleasi artificiale pe care le folosesti in perioada mai calda – eventual o recuperare si mai inceata. Anul trecut, inclusiv dupa prima bruma inca mai auzeam (mai rar asta e adevarul) somni care mancau la suprafata. Intr-adevar, nu era la fel ca in perioada de vara cand ii auzeai sau vedeai pe suprafata apei cum fugaresc pestisorii ... in perioada mai rece era mai degraba o aspiratie urmata de sunetul ala specific somnului.

Anul trecut am prins de exemplu somn la suprafata apei in ultima zi de octombrie cand era destul de frig dupa care parca au disparut si am mai reusit sa dau de ei doar in primavara. Ramane de vazut cum evolueaza vremea si in functie de asta si de activitatea de pe apa stabilesti unde sa ii cauti.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

mane81

Știucă

• Autorul acestui subiect este »mane81«

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

4

03.01.2016, 16:52

Acum e iarna si personal caut somnul la spinning numai pe fundul apei si destul de rar intre ape.Mi s-a intamplat destul de des in ultimii ani sa vad somni in plina iarna la suprafata apei, e adevarat ca nu rapeau insa se intorceau pur si simplu in curent.Asa s-a intamplat si ieri, 2 ianuarie 2016 la niste temperaturi ce oscilau intre -1 si 2grade sa vad un somn ce sarea bine de 15 kg ce se intorcea la suprafata apei.Se intampla undeva la cateva sute de metri in aval de un baraj, in mod sigur somnii sunt mult mai activi in perioada rece in anumite zone decat in altele...

Subiecte asemănătoare