Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Sări de informațiile utilizatorului
Administrator
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Ati stiut asta? Sau a fost tot asa si ptr voi, o "surpriza"?
Eu am vazut postarea lui Stefan Matei pe facebook , pe pagina lui.Uite aici..
https://www.facebook.com/stefan.matei.925?pnref=story
Salutari!
Ca si in fiecare an, propunerea perioadei de prohibitie se face prin noiembrie - decembrie ptr anul urmator. Se stabilesc datele, zonele, si cam in functie de acestea ne si facem planurile ptr anul urmator.
Prin februarie apare si ordinul decisiv, care, acest an, a avut ca diferenta fata de anii anteriori urmatoarele:
1. zone interzise de pescuit pe timp de iarna ptr multe rauri din RO
2. o perioada decalata de prohibitie intre Dunarea de vest, granita cu Serbia, si restul Dunarii granita cu Bulgaria:
....prohibitia granita cu Serbia: 01 aprilie – 15 mai inclusiv
....prohibitia granita cu Bulgaria: 15 aprilie – 30 mai inclusiv
Ptr mine a fost asta o surpriza, nu placuta, ptr ca nu am observat la timp! Abia pe 13.04.17 am vazut ca pe Dunare, granita cu Bulgaria, prohibitia a fost decalata cu 2 sapatamani. Adica, pina in 14 aprilie inclusiv pe toata Dunarea granita cu Bulgaria se putea pescui!
Si, daca intelegeti de ce este aceasta decalare, imi explicati si mie, va rog?
Articolul 8 mentionat in documentul atasat de tine face referire doar la pescuitul la scrumbie.
Citat de la »Zoran«
Salutari!
Ca si in fiecare an, propunerea perioadei de prohibitie se face prin noiembrie - decembrie ptr anul urmator. Se stabilesc datele, zonele, si cam in functie de acestea ne si facem planurile ptr anul urmator.
Prin februarie apare si ordinul decisiv, care, acest an, a avut ca diferenta fata de anii anteriori urmatoarele:
1. zone interzise de pescuit pe timp de iarna ptr multe rauri din RO
2. o perioada decalata de prohibitie intre Dunarea de vest, granita cu Serbia, si restul Dunarii granita cu Bulgaria:
....prohibitia granita cu Serbia: 01 aprilie – 15 mai inclusiv
....prohibitia granita cu Bulgaria: 15 aprilie – 30 mai inclusiv
Ptr mine a fost asta o surpriza, nu placuta, ptr ca nu am observat la timp! Abia pe 13.04.17 am vazut ca pe Dunare, granita cu Bulgaria, prohibitia a fost decalata cu 2 sapatamani. Adica, pina in 14 aprilie inclusiv pe toata Dunarea granita cu Bulgaria se putea pescui!
Si, daca intelegeti de ce este aceasta decalare, imi explicati si mie, va rog?
Ba chiar mai mult de atat. Pe o zona a Dunarii inca nu a inceput prohibitia, iar pe granita cu Bulgaria tine doar o luna Asta-i calda:
Citat
Art. 8- Prohibiţia pescuitului în scop comercial, familial şi recreativ a scrumbiei de Dunăre se
stabileşte, pe sectoare astfel:
a) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, pe
o durată de 10 zile, în perioada 14 aprilie –23 apilie inclusiv;
b) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Ceatal Chilia, Mm 43, până la Vadul Oii, km
238, pe o durată de 15 zile, în perioada 15 aprilie – 1 mai inclusiv;
c) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Vadul Oii, km 238, până la Gura Timocului, km
845,6, pe o durată de 30 de zile, în perioada 15 aprilie –15 mai inclusiv;
d) în conformitate cu prevederile legale în vigoare în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta
Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maxim 2 setci în perioada
04 apilie –13 apilie inclusiv, în zonele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 763/2015 pentru
aprobarea Planului de Management şi a Regulamentului Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării".
e) în sezonul de pescuit la scrumbie capturile accidentale de ciprinide asiatice ( sânger, novac,
cosaş) se pot reţine în vederea valorificării.
Dupa ce rerminam cu braconierii aia care fac ravagiile ... putem sa pe "dam in primire ) intre noi pentru mufarea lensetei in prohibitie.
Eu cam asa vad prioritatile.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH