Poate ar trebui sa deschidem un toic nou pe tema asta ca sa nu fim prea mult off topic aici.
Nu consider ca tot ce e facut in America este o referita a calitatii. Dar este doar parerea mea.
Sunt multe lucruri semnate de firme mari, care sunt facute in China, Romania, Turcia, etc etc, (componente de masini, aparatura electronica... etc) si nu doar asamblate ci chiar proiectate/dezvoltate de locuitorii acestor tari; nu au nicio problema atata timp cat s-au realizat dupa anumite standarde. Sa zicem ca iti iei un Mercedes bengos, de 50mii euro, 100mii sau de cat vrei tu, poate il cumperi direct din Germania... crezi ca e 100% realizare germana? Realizare NU dar calitate DA.
Sunt de acord cu faptul ca pe la noi s-ar putea sa ajunga si produse care nu respecta intocmai calitatea dorita, dar asta e alta poveste.
Englezii produc scule de pescuit exclusiv pentru Marea Britanie, pe care le gasesti doar la ei.. nu stiu daca are legatura cu calitatea sau doar cu mofturile lor.
In Germania si poate nu numai aici se produc produse alimentare exlusiv pentru export, la ei fiind interzise (datorita normelor, Euri, Kkturi)
Referitor la mulinete putem sa ne gandim la un exemplu: frima X scoate pe piata un model nou, produce un lot de 1000 de bucati, dintr-o eroare in productie acestea ies cu o mica problema, legata de fiabilitate, etc..., ce sa faca X cu ele? sa le topeasca, sau sa le vanda celor "mai distrusi de soarta"? O firma care tine la numele ei le scoate de pe piata, o alta firma poate nu.
O haina din dulapul tau/al meu care s-a-nvechit in opinia noastra poate fi numai buna de mers la o nunta pentru altcineva.