Am urmarit multe postari despre metoda asta de pescuit la suprafata dar e greu de aplicat in cazul meu si cred ca cele mai mari sanse sunt noaptea (nu practic pescuit nocturn).
In zona Tulcea si in delta in general este un trafic infernal...nu ai cum sa intinzi un fir peste un canal fara sa treaca o barca din 10 in 10 minute iar geamandura cred ca e mai mult pentru lacuri. Pe Dunare curentul este mult prea puternic (mai ales in perioada cu pricina).
Eu ma axez pe pescuitul clasic pentru ca asta da rezultate si asta caut sa imbunatatesc.
La inceput de sezon lumea pescuieste in general cu buchet de rame sau coropisnita (iar care se pricepe la mate mai da si cu d-astea).
Cam astea sunt metodele de inceput de sezon pe aici prin zona.
Zici ca nu practici pescuitul nocturn...pai cele mai multe sanse la stationar la somn pe timp de vara sunt pe timp de noapte, atunci pleaca mustaciosii la vanatoare.Se prinde si ziua insa sunt sanse mai multe dupa ce se intuneca
Daca e trafic infernal in zona atunci poti pescui cu geamandura, se poate foarte bine si pe rauri nu numai pe ape statatoare.Si eu sunt obligat de conditiile de aici sa nu pescuiesc la montura tensionata(BREAK-LINE) sau la geamandura deci imi ramane pescuitul clasic la pluta sau la montura oss asta unde curentul apei imi permite.
Am incercat si eu buchet de rame, coropisnite, ficat(asta pute ingrozitor

), calamar si altele insa momeala nr 1 e pestele viu.E foarte important sa ai si incredere in momeala ce o folosesti, daca tu simti ca intestinele de gaina sunt nr1 acolo in zona ta atunci incearca cu ele