despre asta ma gandeam ca se va vorbi in acest topic...
Salut Robby, sigur ca se poate discuta orice despre legislatia si bunul simt al navigatiei pe raurile interne pe acest forum. Putem deschide subiecte noi si reaminti, sau clarifica ptr cei ce nu sunt constienti, de urmari sau posibilele pericole.
In acest subiect insa am vrut sa reamintesc noul
ORDIN nr. 1079 din 24 iunie 2014 inspecial
avizarea operatorilor economici pentru desfăşurarea activităţilor de agrement nautic.
Foarte foarte multa lume in Romania inchireaza barci de pescuit, mai ales fara minimul de echipament obligatoriu la bord! In plus, inchirierea unei ambarcatiuni sau navigarea pe Dunare sau alte ape interne cu scop comercial (ghid pescuit, inchirieri barci, plimbari de agrement...), impune pe langa o forma minima de ... pfa... sau orice alta societate, si un
aviz special eliberat de catre capitaniile unde este inmatriculata ambarcatiunea, la perioade regulate. Ca un fel de verificare echivalenta cu cea a masinii.
Cunosc aceste detalii ptr ca m-am interesat anul trecut, speculam cu ideea de a achizitiona citeva barci de pescuit, dotate corespunzator, ptr a le inchiria. Insa cind mi-a fost clar cita importanta se da dpdv legal sigurantei persoanelor ce inchireaza aceste barci, in urma acestui
ORDIN nr. 1079 din 24 iunie 2014, mi-am dat seama ca asa ceva nu se poate face la repezeala, ci in timp, si doar respectand normele si cerintele din acest ordin...
Avizarea activităţii de agrement în scop comercial desfăşurată în zona de agrement nautic sau pe sectoare de ape naţionale navigabile
Art. 76
(1) Activitatea de agrement nautic în interes comercial se va organiza în zone de agrement nautic delimitate în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 452/2003 privind desfăşurarea activităţii de agrement nautic sau pe sectoarele apelor naţionale navigabile stabilite de ANR, cu condiţia obţinerii avizului căpităniei portului.
(2) Se interzice utilizarea pentru agrement nautic în scop comercial a ambarcaţiunilor de agrement care nu sunt înscrise sau înmatriculate în România.
Art. 77 - Pentru obţinerea avizului, operatorul economic sau prin împuternicit trebuie să depună la căpitănia portului, următoarele:
a) cerere solicitare aviz;
b) certificat constatator în care să fie inclusă activitatea conform codului CAEN;
c) document din care rezultă că este titularul zonei sau contract încheiat cu titularul zonei, însoţit de o schiţă a zonei în care se va desfăşura activitatea de agrement nautic;
d) autorizaţia primăriei privind perimetrul în care se desfăşoară activitatea de agrement nautic din zona de agrement stabilită conform planului urbanistic zonal sau aprobarea administratorului legal al plajei;
e) avizul administraţiei căii navigabile pentru delimitare şi modul delimitării zonei;
f) lista ambarcaţiunilor folosite în desfăşurarea acestei activităţi însoţită, după caz, de certificatele de ambarcaţiune de agrement, rapoarte de inspecţie tehnică anuală pentru folosirea ambarcaţiunilor în activitatea de agrement comercial;
g) lista persoanelor care deservesc ambarcaţiunile de agrement;
h) copiile avizelor medicale ale acestora;
i) copii ale certificatelor internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement;
j) copii ale cărţilor de identitate;
k) certificatul de atestare a pregătirii profesionale pentru desfăşurarea activităţii de agrement comercial.
....
Art. 79
(1) Căpitănia portului eliberează aviz, limitat în timp, însoţit de instrucţiuni privind desfăşurarea activităţii de agrement nautic.
(2) Căpitănia portului înscrie avizul într-un registru de evidenţă al avizelor privind operatorul economic, ambarcaţiunile folosite, numărul CAA/CIAA, zona activităţii de agrement.