Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Registrierungsdatum: 2. Mai 2013

• Nachricht senden

21

Freitag, 6. November 2015, 06:54

Citat de la »Zoran«

Sau se fu...te motoru in mijlocu Dunarii, si iti pica si bateria de la smart, in timp ce vine slepu' pe tine...

Asta n-am prea inteles-o... cu ce te ajuta extinctoru` in cazu` asta?

..... pui extinctorul pe oglinda barci sub apa si dai drumu....... :gandesc:
....pe timpuri se trecea Dunarea pe tubul de oxygen ....trebuia doar sa vezi... malul Sarbesc... si sa dai drumul tubului pe care stateai calare :)
Ps .....trecerea frontierei peste Dunare dura secunde :bravo:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

Zoran

ADMINISTRATOR

• »Zoran« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 9. Januar 2012

• Nachricht senden

22

Freitag, 6. November 2015, 06:57

Echipamentele obligatorii ale ambarcaţiunilor de agrement

Pai, obligatoriu ptr siguranta persoanelor de la bordul unei barci de agrement, ar fi cam urmatoarele:

Zitat

CAPITOLUL VII

Sondă de mână

Proiector sau lanternă (etanşe)

Veste de salvare cu fluier şi lumină de semnalizare model aprobat sau cf. stand. EN 393, 395, 396, 399 (nr. pers)

Colac de salvare cu saulă

Trusă de prim ajutor

Ghiordel + ispol

Cuţit (sau topor)

Cange (telescopică)

Ancoră de 5-15 kg cu parâmă/saulă aferentă de 20 m

Stingător portabil 2 kg

Lipsa sau starea necorespunzătoare a echipamentelor obligatorii din dotarea ambarcaţiunilor de agrement atrage după sine oprirea din navigaţie pentru ambarcaţiunile în cauză.

Eh, si ptr ca eu nu am chef de discutii inutile cu cei ce au dreptul sa controleze, si nici sa imi fac obligatii inutile, am toate acestea in barca cind merg la pescuit in Romania. :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Zoran

ADMINISTRATOR

• Nachricht senden

23

Freitag, 6. November 2015, 07:02

Citat de la »Zoran«

Sau se fu...te motoru in mijlocu Dunarii, si iti pica si bateria de la smart, in timp ce vine slepu' pe tine...

Asta n-am prea inteles-o... cu ce te ajuta extinctoru` in cazu` asta?

..... pui extinctorul pe oglinda barci sub apa si dai drumu....... :gandesc:
....pe timpuri se trecea Dunarea pe tubul de oxygen ....trebuia doar sa vezi... malul Sarbesc... si sa dai drumul tubului pe care stateai calare :)
Ps .....trecerea frontierei peste Dunare dura secunde :bravo:

:rizi: :rizi: :rizi:

Gluma-gluma Dane, dar eu am fost in barca pneumatica in mijlocul Dunarii, cu un motor de 2,..ceva cai putere, o Honda parca, si ne-o luat foc. Sa vezi disperare pe noi, ca nu am avut nici galeata in barca, nimica, cum am inceput sa pedalam prin apa si sa incercam sa stingem focul care a cuprins motorul. :nervos:

www.pescuit-la-somn.com

Registrierungsdatum: 2. Mai 2013

• Nachricht senden

24

Freitag, 6. November 2015, 07:13

Gluma-gluma Dane

....ehe !!!!! nu e ....GLUMA !!! era `drumul spre LIBERTATE :pauza:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

Zoran

ADMINISTRATOR

• Nachricht senden

25

Freitag, 6. November 2015, 07:21

Atunci, candva, da... dar acuma, poate fi drumul spre eternitate :necajit:

www.pescuit-la-somn.com

robby

Anfänger

Registrierungsdatum: 24. Oktober 2015

• Nachricht senden

26

Freitag, 6. November 2015, 08:15

Da, este destul de neplacut sa ti se aprinda motorul... :gandesc: ..eu nu am patit-o niciodata si nici nu am auzit sa se fi intamplat,in zona in care pescuiesc Delta Dunarii, vreo tragedie din aceasta cauza ,la o ambarcatiune de agrement, ...insa din pacate am vazut si auzit de multe accidente petrecute in conditiile in care s-a circulat pe timp cu vizibilitate redusa (noapte, ceata) cu ambarcatiuni care nu erau prevazute cu lumini corespunzatoare, conducere sub influienta alcoolului sau fara permis , etc, etc despre asta ma gandeam ca se va vorbi in acest topic...
Nu stiu cati dintre voi pescuiesc in Delta sau daca colegul care ma lua la misto cu "frustrarea" vine prin zona dar o mare problema aici sunt teribilistii cu barci cu motoare mari care se dau in spectacol la viteze maxime, pe canale de nici 2-3 m latime , asta pune in pericol vietile oamenilor...foarte multe accidente s-au petrecut din aceasta cauza ,chiar familia mea trecand printr-o situatie (terminata cu bine pana la urma ) generata de un astfel de inconstient....
Ar trebui discutat depre introducerea si respectarea unor reguli care sa previna cu adevarat accidente si tragedii :
Accident naval dunare
ACCIDENT pe Dunăre. Şase turişti au fost răniţi VIDEO

Zoran

ADMINISTRATOR

• Nachricht senden

27

Freitag, 6. November 2015, 10:25

despre asta ma gandeam ca se va vorbi in acest topic...

Salut Robby, sigur ca se poate discuta orice despre legislatia si bunul simt al navigatiei pe raurile interne pe acest forum. Putem deschide subiecte noi si reaminti, sau clarifica ptr cei ce nu sunt constienti, de urmari sau posibilele pericole.

In acest subiect insa am vrut sa reamintesc noul ORDIN nr. 1079 din 24 iunie 2014 inspecial avizarea operatorilor economici pentru desfăşurarea activităţilor de agrement nautic.

Foarte foarte multa lume in Romania inchireaza barci de pescuit, mai ales fara minimul de echipament obligatoriu la bord! In plus, inchirierea unei ambarcatiuni sau navigarea pe Dunare sau alte ape interne cu scop comercial (ghid pescuit, inchirieri barci, plimbari de agrement...), impune pe langa o forma minima de ... pfa... sau orice alta societate, si un aviz special eliberat de catre capitaniile unde este inmatriculata ambarcatiunea, la perioade regulate. Ca un fel de verificare echivalenta cu cea a masinii.

Cunosc aceste detalii ptr ca m-am interesat anul trecut, speculam cu ideea de a achizitiona citeva barci de pescuit, dotate corespunzator, ptr a le inchiria. Insa cind mi-a fost clar cita importanta se da dpdv legal sigurantei persoanelor ce inchireaza aceste barci, in urma acestui ORDIN nr. 1079 din 24 iunie 2014, mi-am dat seama ca asa ceva nu se poate face la repezeala, ci in timp, si doar respectand normele si cerintele din acest ordin...

Zitat

Avizarea activităţii de agrement în scop comercial desfăşurată în zona de agrement nautic sau pe sectoare de ape naţionale navigabile

Art. 76
(1) Activitatea de agrement nautic în interes comercial se va organiza în zone de agrement nautic delimitate în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 452/2003 privind desfăşurarea activităţii de agrement nautic sau pe sectoarele apelor naţionale navigabile stabilite de ANR, cu condiţia obţinerii avizului căpităniei portului.

(2) Se interzice utilizarea pentru agrement nautic în scop comercial a ambarcaţiunilor de agrement care nu sunt înscrise sau înmatriculate în România.

Art. 77 - Pentru obţinerea avizului, operatorul economic sau prin împuternicit trebuie să depună la căpitănia portului, următoarele:

a) cerere solicitare aviz;
b) certificat constatator în care să fie inclusă activitatea conform codului CAEN;
c) document din care rezultă că este titularul zonei sau contract încheiat cu titularul zonei, însoţit de o schiţă a zonei în care se va desfăşura activitatea de agrement nautic;
d) autorizaţia primăriei privind perimetrul în care se desfăşoară activitatea de agrement nautic din zona de agrement stabilită conform planului urbanistic zonal sau aprobarea administratorului legal al plajei;
e) avizul administraţiei căii navigabile pentru delimitare şi modul delimitării zonei;
f) lista ambarcaţiunilor folosite în desfăşurarea acestei activităţi însoţită, după caz, de certificatele de ambarcaţiune de agrement, rapoarte de inspecţie tehnică anuală pentru folosirea ambarcaţiunilor în activitatea de agrement comercial;
g) lista persoanelor care deservesc ambarcaţiunile de agrement;
h) copiile avizelor medicale ale acestora;
i) copii ale certificatelor internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement;
j) copii ale cărţilor de identitate;
k) certificatul de atestare a pregătirii profesionale pentru desfăşurarea activităţii de agrement comercial.

....

Art. 79
(1) Căpitănia portului eliberează aviz, limitat în timp, însoţit de instrucţiuni privind desfăşurarea activităţii de agrement nautic.
(2) Căpitănia portului înscrie avizul într-un registru de evidenţă al avizelor privind operatorul economic, ambarcaţiunile folosite, numărul CAA/CIAA, zona activităţii de agrement.

www.pescuit-la-somn.com

Zoran

ADMINISTRATOR

• Nachricht senden

28

Freitag, 6. November 2015, 10:36

sau daca colegul care ma lua la misto cu "frustrarea" vine prin zona dar o mare problema aici sunt teribilistii cu barci cu motoare mari care se dau in spectacol la viteze maxime, pe canale de nici 2-3 m latime

Acea remarca poate ca nu a fost bine inteleasa de catre colegul, sunt convins ca nu a vrut sa te ia la misto...

Unde este voie sa se mearga cu sky-jet-ul, cu sky-urile nautice, sau unde e voie sa se mearga full power, este deasemenea reglementat si este de invatat si respectat ptr cei ce dau ptr permis.
De ex, activitatile de agrement amintite mai sus se desfasoara:

Zitat

Agrement nautic - activităţile cu scop recreativ în interes propriu sau comercial, efectuate cu ambarcaţiuni de agrement si/sau echipamente specifice desfăşurate, după cum urmează,

- zona de agrement nautic - arie delimitată vizibil, formată din suprafaţa de teren situată pe malul unei ape navigabile, destinată amplasării echipamentelor şi ambarcaţiunilor de agrement nautic şi lansării acestora la apă, precum şi luciul de apă adiacent, delimitat prin balize de restul apei navigabile, destinat practicării agrementului nautic;
- porturile de agrement/turistice şi sectoarele de ape naţionale navigabile, stabilite de Autoritatea Navală Română, unde se desfăşoară activităţi sportive şi de agrement comercial

Viteza de deplasare este deasemenea reglementata! Atata pe canale de legatura, in zonele portuare, cit si pe zonele unde se desfasoara activitati de agrement sau pescuit sportiv de catre alte persoane aflate cu ambarcatiuni.

www.pescuit-la-somn.com

robby

Anfänger

• Nachricht senden

29

Freitag, 6. November 2015, 10:51

Corect , Zoran, chiar mai nou prin HOTĂRÂREA nr. 538 din 8 iulie 2015 se reglementeaza in mod expres pe zone si canale viteza de deplasare a barcilor, insa din pacate aceste reguli nu sunt respectate .....cred ca ar fi trebuit reglementat prin aceasta lege accesul in zonele respective (in afara senalului navigabil) a ambarcatiunilor cu motaoare mai mari de 15 KW ( de exemplu) ...in acest fel ar fi fost mult mai usor de controlat, sanctionat si eliminat cauzele atator accidente in Delta

robby

Anfänger

• Nachricht senden

30

Freitag, 6. November 2015, 10:56

Si ca sa nu fiu ipocrit...am si eu un papucel cu 55 CP (dupa cum se vede si la avatar) insa am renuntat de un an si ceva la ea si mi-am luat o laguna de 4.80 cu 20 CP care e supersuficienta pe canalele din Delta

mariusbig

Schüler

Registrierungsdatum: 15. Juli 2015

Beruf: inginer

• Nachricht senden

31

Freitag, 6. November 2015, 16:19

Robby , si salupita este foarte eficienta pe canale in DD chiar daca ai 55cp , doar sa stii cum sa mergi cu ea. Nu conteaza puterea motorului , doar gradul de bun simt al fiecaruia , sa incetinesti la intalnire/depasire , sa respecti pe ceilalti participanti in trafic.
Poti sa mergi cu 5mile/h si cu 20cp si cu 200cp.

robby

Anfänger

• Nachricht senden

32

Freitag, 6. November 2015, 16:37

Robby , si salupita este foarte eficienta pe canale in DD chiar daca ai 55cp , doar sa stii cum sa mergi cu ea. Nu conteaza puterea motorului , doar gradul de bun simt al fiecaruia , sa incetinesti la intalnire/depasire , sa respecti pe ceilalti participanti in trafic.
Poti sa mergi cu 5mile/h si cu 20cp si cu 200cp.

Pentru pescuit laguna e mult peste papuc..am spatiu suficient, intru oriunde cu ea, e dupa lotca (zic eu) cea mai eficienta barca in Delta ...la deplasari mai lungi e altceava sa stai in fotoliu la volan ,alta e senzatia, dar asa cum bine spui, trebuie inainte de a ne respecta noi, sa respectam pe ceilalti din jurul nostru....

mariusbig

Schüler

Registrierungsdatum: 15. Juli 2015

Beruf: inginer

• Nachricht senden

33

Freitag, 6. November 2015, 18:18

Da Robby , ai dreptate si tu. Eu merg cu un open trimaran de 4,6/1,8 si sunt fff. multumit de ea cu 40cp. Merge si cu 20cp doar ca bag cam 50-100 km pe zi /2-3 ore de mars si am nevoie de un motor mai puternic pentru economie de timp.
Scuze de off topic.
Daca este cineva in zona dunavatul de jos incepand de luni 9 noi palinca si spritul le dau eu 5 zile !!!

Registrierungsdatum: 14. Juli 2012

• Nachricht senden

34

Samstag, 7. November 2015, 05:35

...cum ar fi: ia foc motorul, sau ceva in jurul rezervorului de benzina.

Dupa cum spuneam, iti salveaza barca... tu poti sa sari in apa, ca doar ai vesta de salvare... :rizi: .

Asta n-am prea inteles-o... cu ce te ajuta extinctoru` in cazu` asta? :soc: :rizi:
In acest caz extinctorul se transforma in motor .Un fel de ''vesta jet..'' :)
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu: