in al doilea rind cum este posibil sa se dea voie la pescarii comerciali si la sportive nu
Probabil ca asa a fost hotarat ca pe aceste zone pescuitul sa fie interzis. In zona portului fiind probabil periculos din cauza navigatiei vapoarelor, iar la baraj, din cite stiu, de mult e interzis.
Imi dau si eu cu parerea, dar poate gresesc
in al doilea rind cum este posibil sa se dea voie la pescarii comerciali si la sportive nu
Cred ca este vorba de securitatea obiectivelor (port si baraj), tinand cont ca pescarii comerciali din zona sunt inregistrati si pot fi identificati usor, numarul lor nefiind totusi foarte mare; pescarii sportivi sunt mult mai multi si presupun ca e foarte dificil sa tii sub control situatia in fiecare moment atat pe mal cat si pe apa; cu toate nebuniile care se intampla acum in lume, poate se gandesc sa evite pe cat posibil eventualitatea ca un descreierat sa puna vreo pocnitoare pe apa.
Probabil ca asa a fost hotarat ca pe aceste zone pescuitul sa fie interzis. In zona portului fiind probabil periculos din cauza navigatiei vapoarelor, iar la baraj, din cite stiu, de mult e interzis.
Idem ca mai sus, ca altfel ar permite macar pescuitul sportiv de pe mal.
Dar poate gresesc...
De la port pina la baraj sint 11km plus ca acolo ai voie este o limita de 500 m pina in baraj unde nu ai voie si gindestete ce ar fi ca toate barcile di oras sa se duca acolo adica vreo 50 + inca 50 care sint deja acolo
atuci ce control ar mai fi si asa in baraj se braconeaza la greu
si nu au ce sa le faca au dat amenzi si de 40 mil si degeaba
Iulian, nu are rost sa continuam aceasta discutie, noi vb aici din presupuneri si ne dam doar cu parerile. Uite, ca sa fie mai clara treaba, voi scrie si la Capitenie si la Pol de F sa ii intreb de ce pe acei km nu e voie sa se pescuiasca.![]()
Scuze adica nu te supara tu vb din presupuneri eu vb din lege si legea nu spune ca politia de frontier stabileste locurile credeam ca ai inteles dar asta este oricum o sa se rezolve cit de curind deoarece am facut cerere la primarie si astept sa imi trimita hirtia pe cale oficiala si atunci ....
Pai spune clar in LIMITELE SEMNALIZATE SI IN ZONA PORTULUI NU PESCUIA NIMENI SI NICI PE SENAL DAR SINT SI MULTE ZONE LIBERE ADICA NESEMNALIZATE UNDE SE PERMITE PESCUITUL ASA AR DA AMENZI CAPITANIA CARE ARE SALUPE DE CONTROL SI ARE DREPTUL SA AMENDEZE DACA INCALCI LEGEA DAR DIN 2008 PINA ACUM CHIAR SI IN PREZENT CAPITANIA NU ARE NIMIC CU PESCUITUL DACA SE DESFASOARA IN LIMITELE SEMNALIZATE DECI INCA ODATA NU FRONTIERA HOTARASTE CARE SINT LIMITELE SEMNALIZATE SI NICI ZONELE DE AGREMENT
Da corect ai dreptate in sfIrsit deci dupa tine nu conteaza cine delimiteaza clar si legal dupa tine trebuie sa plecam capul si sa acceptam sa fim calcati in picioare daca maine vrea politia de frontiera sa ne ducem sa pecuim in delta acolo trebuie sa ne ducem chiar daca nu este legal
si inca ceva eu nu vb in necunostinta de cauza ca tine care nu contest ca stii si respecti legea in GERMANIA dar in tara ta accepti sa fii calcat in picioare eu si alti pescari care pescuiesc in zona MH nu ne permitem sa plecam de la noi din zona asta si din punct financiar si in al 2 rind sa plec sa ma plimb km intregi de DUNARE eu ies la pesuit nu sa ma duc sa ma plimb ....dupa 30 de ani de pescuit in zona vine x si zice de maine pleci in GERMANIA LA ZORAN CA IN MH ESTE INTERZIS CORECT? atunci venim toti in DE si sa te tii
..oricum am inheiat acest subiect pt ca este clar unde vrei sa ajungi pt tine nu conteaza decit sa mearga forumul si este normal
totusi cind se va rez o sati dovedesc ca vb in necunostinta de cauza cea ce nu mi se pare normal...
Sper ca nu te-am jicnit oricum discutia sa incheiat pt ca nu I vad rostu aici pe forum ...SI INCA CEVA UITATE MAI BINE MAI SUS UN BAIAT DE LA GIURGIU A DAT NISTE KM ADICA ASTIA 452-526 ADICA VIZA FRONTIERA GIURGIU DACA TOT TE UITI PE GOOGLE MAPS IA VEZI CIT TINE PORTUL LA GIURGIU SAU HAI SA ITI SPUN EU DE KM489-497
DECI ASA SE APLICA LEGEA IN ROMANIA ATUNCI
TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL...INCA ODATA SCUZE
Zoran, si tu ca si PF Mehedinti pui echivalent/egal intre activitatea de pescuit sportiv cu activitatea de agrement.Sunt 2 notiuni si avize diferite.Eu cand pescuiesc din barca pot 1.naviga (aici am permis de conducator) sau 2.pescui (aici am permis de pescuit cu aviz de pescuit PF).Eu refuz sa desfasor activitati de agrementunde scrie clar, nu sunt admise ativitati de agrement.
gen schi nautic, cu colacul, cu salteaua trasa de barca(de aceea nici nu am solicitat vreodata acel aviz de agrement).
.
Cata de aia si noi aici sintem
adica vin la tine te ia cu domnule nu ai voie sa pescuiesti aici bla blabla si nu iti da ameda ca pescuiesti pe zona respective te incadreaza la LEGEA FRONTIEREI DE STAT ADICA 105 /2001/ART 75 PUCTUL F DECI NU TE SANCTIONEAZA CA ,PESCUIESTI PE ZONA CI CA NU AI AVIZ ADICA 5M AIA CARE NU SINT
DE LA TIPARIREA AVIZELOR CARE SE TIPARESC DE EI DACA I SPUI SA TE SANCTIONEZE PENTRU PESCUIT NU POATE PENTRU CA NU ARE LEGE SA TE AMENDEZE
Am mai spus-o pe undeva, cei din MH sunt mult mai bine instruiti decat ceilalti si rigurosi pe deasupra.Interpreteaza legea strict, fara brizbrizuri...m-am dus la PF Orsova sa imi iau viza
Viza nu elibereaza, numai aviz depescuit sau aviz de agrement.Ma mir ca nu te-au trimis la vreun consulat/ambasada...
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH