Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Răspunsuri: 271

Locație: Galati

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

101

23.01.2015, 08:19

vine primavara si se incalzeste apa................
apa are cam 8 - 10 grade!
cautam somnul la suprafata? la copac sau geamandura? sau pe fund cu pluta de grund? incepe sa vina la mal? sau inca il cautam pe gropi?

pa00lsc

Șalău

Răspunsuri: 251

Locație: Arad

Profesia: Inginer Proiectant

• Scrie un mesaj privat

102

23.01.2015, 09:00

eu cred ca mai dureaza putin pana incepe primavara :zambet:
Dar sunt si eu curios de raspuns :noroc:
Born to fish, forced to work...

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

103

23.01.2015, 10:09

Personal cred ca cel mai ok este sa-l cautam cu sonarul. Daca va uitati la pozele postate de mine, la 9,2°C era activitate intre ape, cu precadere la o adancime intre 4 si 8 m! Evident, depinde de la apa la apa, dar acolo unde umbla pestii momeala, acolo umbla si somnii. Ptr a nu consuma multa energie, somnii isi cauta bancuri de pesti unde pot repede si usor insfaca citeva guri. Nu doar locurile trebuie cautate, ci si perioada din zi cind acestia umbla dupa mancare. :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

104

23.01.2015, 10:42

Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

105

23.01.2015, 11:04

Da Ovidiu, se pare...
Dezamagitor, dureros si chinuitor...

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

106

23.01.2015, 11:12

... trista poveste. pe an ce trece parca tot mai putini pesti sunt prin apele lor ... si asta in conditiile in care eu pescuiesc cu vreo 200 de km mai sus de locurile pe care le fac ei praf.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Răspunsuri: 271

Locație: Galati

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

107

23.01.2015, 11:16

din cate stiam eu, in Italia se doarea eliminarea somnului si erai obligat dk prindeai somn sa il omori si sa il ingropi
cel puutin asa mi s-a povestit de un prieten!
nu pot accesa linckul

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

108

23.01.2015, 11:47

Da Cristi, se doreste eliminarea somnului … dar evident nu de catre toti. Incet incet insa italienii (si aici vorbesc de la autoritati pana la pescarii de pe maluri) si-au dat seama ca au dat-o rau de tot in bara si ca pe langa somni dispar si alte specii de pesti (crap, salau etc), motiv pentru care tot mai multe cluburi si asociatii “o dau cotita” acum si pe de-o parte incep sa dea dreptate celor de la Gruppo Siluro (care au luptat tot timpul in favoarea somnilor). Braconajul salbatic incepe sa ii uneasca si sunt de parere ca nu va lipsi mult pana se va trece la fapte mult mai serioase decat niste simple vandalizari ale masinilor braconierilor. Cand vor realiza ca a mai ramas probabil 30% din pestele care era inainte in ape vor sari mai multi de fund in sus si intreg fenomenul va lua amploare. Deja au inceput sa se sesizeze mai multe cluburi de stiuca sau bass cand au aparut la un moment dat poze cu stiuci si bassi prin lazi de lemn pregatite pentru export.

Autoritatile nu si-au dat seama cu cine au de-a face atunci cand li s-a permis indivizilor alora sa pescuiasca comercial iar acum s-au trezit ca nu mai exista baltoaca ne-braconata si s-a ajuns sa se braconeze inclusiv prin rezervatii.

Treaba oricum e mult mai urata decat pare pe net. Sunt grupuri peste grupuri ce in multe cazuri isi monteaza cortul in anumite locuri cate 5-6 luni pe an (recent am aflat ca in vara au fost ceva batai intre sarbi si unguri pentru ca venisera ungurii cu cortul intr-un anumit loc de unde nu voiau sa mai plece iar o data la cateva zile doar venea ceva camion frigo sa ia pestele braconat – sarbii s-au saturat, s-au strans mai multi si s-a lasat cu niste dinti sparti, ceva cutite-n gat ... si ungurii plecati de acolo). Pe langa cei care pescuiesc cu plase sau curent mai sunt si jepcarii … pescuiesc cu ceva naluci de vreo 60-90 de grame pe care mare parte dintre ei monteaza triple babane si cica pescuiesc la spinning dar cand intorci capul zvacnesc lansetele cu speranta ca prind vreo cocoasa de somn.

Toate astea se cam intampla prin locurile in care mai aterizam si noi sa pescuim iarna. Chiar daca eliberam pestii si multora nu le convine, momentan am scapat de conflicte … doar ceva romani care se supara ca nu le dam lor pestii :rizi: si care vreo ora nu mai schimba nici o vorba cu noi :rizi:

ps: da, in Italia nu ai voie sa eliberezi si cu toate astea majoritatea pescarilor italieni il elibereaza (95%). treaba cu ingropatul insa nu exista, din contra, daca te prind autoritatile ca sapi vreo groapa pe maluri foarte probabil te vei trezi cu ceva amenda serioasa.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

109

23.01.2015, 12:35

Interesant ...Nu ca n-as fi stiut despre aceste lucruri ,direct de la italieni ,insa! Insa ce? Pai hai sa va fac eu o paralela ... :drac2:

Acum multi ani ,pe cand se intra in Italia doar cu viza si mai apoi cu pasaport si bani multi in portofel ,italienii nu intelegeau in ruptul capului anumite chestii legate de ...rromi! Normal , ca pe la colturi chiar ne acuzau de anumite chestii ...Nu stim, nu vrem , nu putem de coruptie ,etc. Acum inteleg perfect acele chestii! :rizi:

Acum ceva ani , nu aveau compasiune (unii dintre italieni ,normal) nici de sutele de rate vanate de ei in Delta (oare trebuia sa scriu mii ? :gandesc: ) ,nici de braconajul salbatec din Delta Dunarii .Nuuuuu !!! Le placea ,veneau in "salbaticie" unde le era permis orice ...Cand le spuneam ce se intampla pe Mures ,pe Olt, pe Dunare ma priveau asa ...cu un aer ciudat ...ceva de genul " uite unde era marele ecologist!" :soc: Si ,DA , erau perfect de acord ca somnul este o specie invaziva ,care le mananca pestii ,care e balos, un "hoit" viu si ca ar fi mai bine fara el! Si cand vorbeam de braconaj ne acuzau ,aici pe buna dreptate, de coruptie , de tara de lumea a treia care nu stim sa gestionam probleme banale ,etc.

Simtiti paralela? :pauza:

Personal ,desi nu ma bucur tipic romaneste de capra vecinului ,sunt curios sa vad cum vor rezolva aceasta noua "banala" problema cu care se confrunta...Ei ,italienii ,apoi sunt sigur ca vor urma si altii ...Inca odata ,sunt curios doar nu si bucuros!

Ps: sau ar trebui sa fiu si bucuros ca raman mai putin braconieri la noi ? :gandesc:

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

110

23.01.2015, 13:39

Urmeaza Germaniandoar stai sa vezi...

111

23.01.2015, 17:57

Interesant ...Nu ca n-as fi stiut despre aceste lucruri ,direct de la italieni ,insa! Insa ce? Pai hai sa va fac eu o paralela ... :drac2:

Acum multi ani ,pe cand se intra in Italia doar cu viza si mai apoi cu pasaport si bani multi in portofel ,italienii nu intelegeau in ruptul capului anumite chestii legate de ...rromi! Normal , ca pe la colturi chiar ne acuzau de anumite chestii ...Nu stim, nu vrem , nu putem de coruptie ,etc. Acum inteleg perfect acele chestii! :rizi:

Acum ceva ani , nu aveau compasiune (unii dintre italieni ,normal) nici de sutele de rate vanate de ei in Delta (oare trebuia sa scriu mii ? :gandesc: ) ,nici de braconajul salbatec din Delta Dunarii .Nuuuuu !!! Le placea ,veneau in "salbaticie" unde le era permis orice ...Cand le spuneam ce se intampla pe Mures ,pe Olt, pe Dunare ma priveau asa ...cu un aer ciudat ...ceva de genul " uite unde era marele ecologist!" :soc: Si ,DA , erau perfect de acord ca somnul este o specie invaziva ,care le mananca pestii ,care e balos, un "hoit" viu si ca ar fi mai bine fara el! Si cand vorbeam de braconaj ne acuzau ,aici pe buna dreptate, de coruptie , de tara de lumea a treia care nu stim sa gestionam probleme banale ,etc.

Simtiti paralela? :pauza:

Personal ,desi nu ma bucur tipic romaneste de capra vecinului ,sunt curios sa vad cum vor rezolva aceasta noua "banala" problema cu care se confrunta...Ei ,italienii ,apoi sunt sigur ca vor urma si altii ...Inca odata ,sunt curios doar nu si bucuros!

Ps: sau ar trebui sa fiu si bucuros ca raman mai putin braconieri la noi ? :gandesc:

:bravo:
pot sa ma bucur eu si pt tine ?! :rizi:

acuma serios vorbind, din pacate lucrurile nu se vor opri la acest nivel si doar la o regiune anume
lumea saraceste din ce in ce mai mult in prea multe locuri din lumea asta, iar cand saracia te ajunge si foamea te impinge, legea si bunul simt nu mai conteaza
o sa fie trist pt aceste tari daca nu vor lua masuri la nivel central si european

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

112

23.01.2015, 21:24

o sa fie trist pt aceste tari daca nu vor lua masuri la nivel central si european

La ei trist ,la noi jale...Nu-i rau! Nu-i rau deloc ... :nervos: Stiti ce observ eu ,asa mai de la tara , insa nu am cum sa nu vad :drac2: Ca ,mai fratilor, in loc sa ne civilizam noi ii "prostim" si pe altii...Asta dovedeste o data in plus ca ce e rau e mult mai bine "primit" de om ...Stie naiba de ce! O fi in firea omului . Nu stiu .Insa stiu un lucru ...ce e bun se termina repede,este ilegal sau ingrasa! :rizi:
O seara buna .Si vise cu pesti ...mari! In curand doar astea or sa ne mai ramana ... :necajit:

113

14.05.2015, 19:41

AMR 11 zile . Pe ce mergeti , clonc , stationar sau spinning? Cu ce momeli v-ati pregatit ptr aceasta perioada ?

09fish

Biban

Răspunsuri: 122

Locație: bucuresti

• Scrie un mesaj privat

114

15.05.2015, 06:43

AMR 10 zile :zambet:
clonc 100%
sunt incepatot incepator.e primul an in care ies la clonc :bucuros2:

Răspunsuri: 195

• Scrie un mesaj privat

115

22.01.2016, 22:17

Salutare baieti!
In curand intentionez sa merg la pescuit strict cautand mustaciosul prin metoda spinning. Raul pe care o sa merg tine somn de vreo 20-25 de ani si pana acum 8-9 ani s-a crezut ca ori e disparut ori e foarte rar. In 2006 s-a prins primul somn considerabil ca dimensiune pe acest rau, care era sarit de 1,60m. In ultimii ani au inceput sa se prinda somni la aproape orice de dimensiuni mici(500gr-2kg). Evident, tipic italienilor, tot in ultimii ani, au intrat in panica din cauza somnului care mananca tot ce misca prin apele lor. S-au prins si somni mai mari, unii din greseala, cautand alta specie sau braconand alte specii(nu vreau sa intru in detalii). Au inceput sa apara si mici legende cu somnii vazuti de pe poduri. Chiar am citit pe un forum ca ar fi vorba de caiman, nu de somn :rizi: . Am ras cu lacrimi...

In alta ordine de idei, acum ma pregatesc cu cele necesare in ale spinningului la somn. Si din lipsa de activitate si nerabdare, ieri am fost pentru prima data pe raul asta, ca sa vad cum arata, pe unde se poate ajunge la rau, care e curentul apei, cat de lat este etc. Problema cea mai mare e ca pe o intindere de aproximativ 30km, zona pe care eu am vizitat-o, evident doar acolo unde se poate ajunge pe malul raului(sunt portiuni unde sunt proprietati private sau maluri foarte abrupte sau paduri prea dese), peste tot mi se pare ideal pentru somn. Adica peste tot sunt aproape numai maluri abrupte, copaci cazuti in apa sau macar radacinile copacilor la baza malului... In amonte latimea maxima a raului este de 30m si curentul este mai puternic, dar sunt foarte multi copaci cazuti in apa, asta pe o portiune de mai bine de 20km din cei 30 pe care i-am vizitat. Urmand apoi o portiune unde se lateste raul pana la 60-80m maxim, curentul se reduce, dar ramane totusi destul de maricel... Ca sa fac o comparatie vizuala, curentul este asemanator pe aceasta portiune cu cel de la Bazias, dar evident pe o latime mult mai mica. Pe zona asta am vazut mai multe zone unde apa ar fi totusi si mai linistita datorita micilor canale, copaci cazuti in apa si cursul raului care isi schimba uneori brusc directia. Cred ca mai in aval se lateste mai mult si se linisteste si curentul, dar inca nu am ajuns pana acolo si nici nu stiu daca ar trebui. De la ultimul punct vizitat de mine ar mai fi 20km(aprox) pana la revarsarea in mare.

Stiu ca experienta este mama invataturii, dar in speranta ca o sa am succes mai repede, poate ma ajutati voi cu niste pareri. In ce zone credeti ca ar trebui sa incep sa ii caut?Aaaa...prima tentativa sper sa fie spre sfarsitul saptamanii viitoare. In zona temperaturile au fost astazi pe la 15 grade si se preconizeaza o usoara crestere in urmatoarea perioada... Nu stiu ce sa spun despre adancimi, dar pot sa spun ca nu am vazut mal unde sa fie adnacimea apei mai mica de 50cm. Apa e mai mereu tulbure in perioada asta si din martie incepe sa scada si sa se mai limpezeasca...
Are cineva experienta in astfel de rauri? Inainte sa ma apuc eu sa incerc toate variantele, cu ce credeti ca ar trebui sa incep ca zone si naluci?

P.S.1.multe raspunsuri off topic in subiectul asta...
P.S.2.nu am intentia sa discut sau sa comentez raspunsurile anterioare ale unora in acest subiect, dar pot sa spun ca sunt :doaaamne: :vomit:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

116

23.01.2016, 06:03

Salut Adi, fiecare rau, apa, este diferita si pestii au mofturile lor.
Apa tulburie, puscata, este ok, ptr ca atunci sunt si ziua activi.
Exista citeva "reguli" de baza pe unde putem cauta somnii...
1. zone cu vartejuri ce tin mult peste mic
2. zone unde avatul rapeste
3. zone unde vedem sarind din apa pestisori
4. mal opus abrupt, cu apa linistita, pe unde s-ar putea sa treaca somnii

Eventual sa te uiti pe youtube la spinning la somn (in diferite limbi: franceza, germana, italiana) si sa vezi cam ce si cum folosesc ei, unde au muscaturile

PS: pe o apa cu multa crengaraie si copaci nu as cauta cu jigul pe fund, ci mai degraba cu naluci intre ape :noroc:

www.pescuit-la-somn.com

117

23.01.2016, 09:44

Nu stiu ce sa spun despre adancimi, dar pot sa spun ca nu am vazut mal unde sa fie adnacimea apei mai mica de 50cm. Apa e mai mereu tulbure in perioada asta si din martie incepe sa scada si sa se mai limpezeasca...
PS: pe o apa cu multa crengaraie si copaci nu as cauta cu jigul pe fund, ci mai degraba cu naluci intre ape
:buaaaah:

• Scrie un mesaj privat

118

23.01.2016, 15:00

Salut Adi, fiecare rau, apa, este diferita si pestii au mofturile lor.
Apa tulburie, puscata, este ok, ptr ca atunci sunt si ziua activi.
Exista citeva "reguli" de baza pe unde putem cauta somnii...
1. zone cu vartejuri ce tin mult peste mic
2. zone unde avatul rapeste
3. zone unde vedem sarind din apa pestisori
4. mal opus abrupt, cu apa linistita, pe unde s-ar putea sa treaca somnii

Eventual sa te uiti pe youtube la spinning la somn (in diferite limbi: franceza, germana, italiana) si sa vezi cam ce si cum folosesc ei, unde au muscaturile

PS: pe o apa cu multa crengaraie si copaci nu as cauta cu jigul pe fund, ci mai degraba cu naluci intre ape

In primul rand multumesc pentru sugestii !!!
Sper sa fie si ziua activi pentru ca o sa ii caut mai mult ziua...
Cu privire la regulile date:
1. E plin de vartejuri. Efectiv nu e o portiune de mai mult de 20-30m fara sa fie macar un vartej...
2. Nu este avat in apele raului
3. Nu prea sunt specii de pestii care sa sara la suprafata, in afara de caras si crap, care uneori are comportamentul asta, dar asta mai tarziu, nu in perioada asta.
4. Tot raul are si pe o parte si pe cealalta maluri abrupte. Sunt foarte rare acele maluri unde raul are o mica plaja... Sunt zone unde malul este atat de abrupt ca nu se poate ajunge la apa decat, eventual, sarind direct in rau...

La spinning am mai pescuit, dar nu dupa somn. Deasta am citit destul de mult despre acest tip de spinning si din ce am citit si vazut in videouri pare ca acest rau este ideal pentru somn in absolut toate coltisoarele lui...
Cred ca o sa ma orientez mai bine in privinta celorlalte specii prezente, ca sa imi dau seama unde ar fi prada pe care somnul o cauta si acolo probabil voi gasi si somni.
In apele astea se gasesc: crap, caras, anguila, lin, clean(chiar mare;3-4-5kg), mreana, biban, alborella(ceva albitura mica;nu stiu exact ce e), raci, pastrav(mai in amonte) si cateva specii de peste din mare care migraza pe ape dulci pentru a-si depune icrele sau chiar pentru hrana: spigola si inca o specie care nu imi vine acum in minte(desi e cunoscuta).

Am atasat si 2 poze, una mai in amonte unde raul avea 20m latime si una mai in aval unde raul avea 40-50m latime.

@Cata Canalul lui Bliker-Waller e foarte rasfoit de mine, ca multe alte canale in diverse limbi, care au legatura cu pescuitul la somn.
»acuciureanu« a adaugat urmatoarele poze:
  • 20160121_134810.jpg
  • 20160121_154421.jpg

119

23.01.2016, 19:34

@Cata Canalul lui Bliker-Waller e foarte rasfoit de mine, ca multe alte canale in diverse limbi, care au legatura cu pescuitul la somn.
:bravo: Nu ma prinsesem ca riul e prin Spania/Italia :nunteleg: ....Rasfoire placuta in continuare!

• Scrie un mesaj privat

120

23.01.2016, 19:57

E undeva in sudul Italiei...