Salut Adi, fiecare rau, apa, este diferita si pestii au mofturile lor.
Apa tulburie, puscata, este ok, ptr ca atunci sunt si ziua activi.
Exista citeva "reguli" de baza pe unde putem cauta somnii...
1. zone cu vartejuri ce tin mult peste mic
2. zone unde avatul rapeste
3. zone unde vedem sarind din apa pestisori
4. mal opus abrupt, cu apa linistita, pe unde s-ar putea sa treaca somnii
Eventual sa te uiti pe youtube la spinning la somn (in diferite limbi: franceza, germana, italiana) si sa vezi cam ce si cum folosesc ei, unde au muscaturile
PS: pe o apa cu multa crengaraie si copaci nu as cauta cu jigul pe fund, ci mai degraba cu naluci intre ape
In primul rand multumesc pentru sugestii !!!
Sper sa fie si ziua activi pentru ca o sa ii caut mai mult ziua...
Cu privire la regulile date:
1. E plin de vartejuri. Efectiv nu e o portiune de mai mult de 20-30m fara sa fie macar un vartej...
2. Nu este avat in apele raului
3. Nu prea sunt specii de pestii care sa sara la suprafata, in afara de caras si crap, care uneori are comportamentul asta, dar asta mai tarziu, nu in perioada asta.
4. Tot raul are si pe o parte si pe cealalta maluri abrupte. Sunt foarte rare acele maluri unde raul are o mica plaja... Sunt zone unde malul este atat de abrupt ca nu se poate ajunge la apa decat, eventual, sarind direct in rau...
La spinning am mai pescuit, dar nu dupa somn. Deasta am citit destul de mult despre acest tip de spinning si din ce am citit si vazut in videouri pare ca acest rau este ideal pentru somn in absolut toate coltisoarele lui...
Cred ca o sa ma orientez mai bine in privinta celorlalte specii prezente, ca sa imi dau seama unde ar fi prada pe care somnul o cauta si acolo probabil voi gasi si somni.
In apele astea se gasesc: crap, caras, anguila, lin, clean(chiar mare;3-4-5kg), mreana, biban, alborella(ceva albitura mica;nu stiu exact ce e), raci, pastrav(mai in amonte) si cateva specii de peste din mare care migraza pe ape dulci pentru a-si depune icrele sau chiar pentru hrana: spigola si inca o specie care nu imi vine acum in minte(desi e cunoscuta).
Am atasat si 2 poze, una mai in amonte unde raul avea 20m latime si una mai in aval unde raul avea 40-50m latime.
@Cata Canalul lui Bliker-Waller e foarte rasfoit de mine, ca multe alte canale in diverse limbi, care au legatura cu pescuitul la somn.