Prefer sa raspund subiectului in sine decat sa deviez de la subiect sa intru in hora unirii, pe C&R si alte discutii...
In delta 2010, pe un loc destinat crapului, am dat din pura intamplare pe un loc, pe un banc de somotei, marea majoritate intre 500-1 kil. Acum fac referire la somotei si nu somni ! Poate sunt pe langa subiect dar tot somn este.. Am sapat niste niste rama neagra, rama alba si am bagat o lanseta spre seara sa am ceva activitate, un fel de du-te vino, scaun-lanseta.
Intre ora 22 si ora 3 noaptea..am scos foarte multi somotei si am insistat, poate poate vine ala mare. La un moment dat nu a mai tacanit nimic...iar eu m-am bagat in cort si lanseta am lasat-o acolo peste noapte. Dimineata la 6, dupa ce mi-am baut cafeaua, aud clopotelul cum tacane firav..apoi pauza..mi-am zis ...ehh vreo platicuta..dupa 10 minute intr-o fractiune de secunda, vad cum se indoaie incet si sigur varful lansetei...dau sa fug, ma impiedic, ma ridic, ajung la ea si intep. Nu mare mi-a fost mirarea cand a inceput sa smuceasca ca nebunu` si sa ia fir cu frana stransa ... picioarele le aveam din gelatina ..si bineintelesul ''poc'' ! Crap nu era dupa drill...in nici un caz, somn sigur era !
Ziua - nici urma de somotei..tot pe o lanseta cu rama neagra. Am incercat si pe broscuta, oblet viu, imbucatura..ce pot sa zic ca am luat unul mai imbracat la oblete viu. Seara aceeasi chestie, tot dupa asfintit incepea activitatea, toti erau de-o mama ! Cum aruncai, stateai 10-15 min, imediat o lua..
Locul - plin de cioate, agatatori... dadeam in spatele unui copac unde se forma un anafor dar pe buza pragului..al doilea prag defapt. Sa zicem o adancime de 10-12 m.. SI NUMAI PE LOCUL ALA !
In anul urmator...nici urma de somn, nici la stanga nici la dreapta..Si de atunci gata ...nu am mai vazut trasaturi pe lanseta de somn..Pe locul unde sareau in alti ani, monstri..se auzeau seara cum vanau in plaja, pe malul opus, de ziceai ca arunca cineva cu copii in apa...pana anul trecut, si acum doi ani, nu am mai vazut/auzit nimic...Si uite asa ajung fara sa vreau la ''braconieri''.
Concluzia mea, a fost ca atunci, cand erau puii de somn, de la prea mare agitatie, a venit mamica-sa...cei mici au plecat de pe loc..si a intrat la firava mea lanseta, care banuiesc ca avea ceva in carlig, ori vreo platicuta, ori vreun rac..iar la fir de 0.50, printre copaci, nu ai nici o sansa nici macar la un crap mai serios..peste 10 kile sa-l dai afara..
Asta toamna, aceeasi chestie, pe un loc unde te jucai efectiv la puradei mici, la o distanta de doua saptamani s-a taiat brusc..nimic pe somn. Ma uitam la cei cu barci, cum se plimbau de colo colo, fara faca vreo ceva...
Asa ca Cristi---apa atunci avea 10 grade si nimeni nu lua nimic, adevarat ca apa a fluctuat , de zici ca se juca cineva la robinet...dar pe o scadere constanta de -5 pe zi si sa dai in a 4 zi.. nu aveai cum sa nu ai macar o trasatura.
E simplu uneori, gandim prea mult sa cunoastem, sa aflam dar de fapt nu stim nimic. Totul e relativ..