Pana una alta hai sa luam in calcul ca forumul a fost facut ca sa mearga bine magazinul.
Normal nu ar trebui sa-ti dau socoteala, dar nu pot intelege, care e grija ta (si a altora!) daca forumul tine shopul, sau invers, sau cum imi cistig eu existenta? De unde grija asta? Na hai sa-ti explic cam cum sta treaba cu shopu' si cu forumul, cu toate ca le-am mai scris deja aici, pe forum:
In iulie 2011 incep pescarii nemti, italieni si francezi sa se revolte pe forumuri din cauza pescarilor romani si maghiari, care taie si spinzura tot ce prind in Spania si Italia (Ebro , Po si alte rauri), decimand somnii, crapii si distrugand locuri de pescuit de vis, starpind zone intregi de rauri si implicit si acele locuri de vis unde acestia faceau niste concedii tari de tot. Concediu de pescuit la somn, cu somni capitali ale caror "trofee" erau imortalizate in poze inainte de eliberarea capturii, concedii care aduc tarii respective profit de pe urma acestui turism sportiv.
Videourile ce circulau pe atunci prin forumuri si aratau romanii in actiune, le postez la finalul raspunsului.
Intrand in discutii contradictorii cu pescarii germani, tzinand parte neamului sub pretextul ca am fost crescuti intr-un regim fara viziuni si fara informatie, am fost pus in fata unei intrebari: "...bun, ce-o fost, o fost! Dar acuma, cind informatia circula libera, ce faci tu de ex ptr a opri distrugerea asta in masa, ptr a ajunge informatia C&R la toti pescarii?"
Si asa m-am gandit sa scriu un articol despre C&R si sa il public, chiar daca platesc eu ptr asta, sau chiar o pagina web, unde sa explic ca e bine sa avem peste in ape, nu sa distrugem tot ce prindem. Daca insa ceri ceva, si vrei sa si primesti, trebuie sa si dai. Si au am hotarat sa dau din casa: metode si monturi, trucuri, idei, sa poata sa prinda si un pescarcare care doar visa la un somn de 1 m, somni si de 2 m. Si asa a si fost dupa nici 2 ani: sute, chiar mii de pescari din Romania au reusit performanta de a prinde regulat somni, chiar si capturi capitale.
Cindva la inceputul lui 2012 pag de web era realizata, asa cum am stiut eu mai bine, fara a lasa de-oparte descrierile despre C&R, pericole, natura, si fotografie:
Catch and Release
Mailurile incepeau sa vina, intrebari si rugaminti cu "procurare" de scule si accesorii nu incetau sa intre in casuta postala. De ce? Ptr ca in Romania nu gaseai, ori deloc, ori calitate proasta, iar daca gaseai ceva era extrem de scump. Era clar ca un shop era solutia, cu articole putine, dar toate testate si de competitie, si cit se poate de ieftine, ptr a-si putea permite pescarii din toate paturile sociale sa ajunga sa pescuiasca si la somn, si prin asta sa intre in posesia de informare C&R.
In ianuarie 2013 am emis prima factura, iar in martie, sub forma care este acuma shopul, acesta a intrat in functionare. Deci putem spune ca shopul a fost creat sa mai reduca din cheltuielile de internet, si sa pot oferi rapid, fara sa caut mult pe net, articole bune si acceptabile la pret.
Si ce am eu de aici? Hai sa vedem, ptr ca si Informer ma tot intreaba ptr ce fac eu toate astea...?
- dimineata calculator
- apoi 9-10 ore de munca, ptr ca din asta aici nu se poate trai nici macar in Romania
- dupa-amiaza iar calculator, colete, facturi, comenzi (chiar si de clapari au inceput sa ma roage sa le procur si sa le duc la Atlassib!

)
- multa bataie de cap fara nici un fel profit
- scule si accesorii mai ieftine, la un pret rezonabil
- in concediu partide de pescuit cu oameni noi si promo C&R
- testare de multe articole ptr pescuit la somn, videouri si promo C&R
- videouri pe youtube sau facebook cu C&R
- intalniri pescaresti C&R
- mini-expozitii la Hotel TM cu scolarizare gratuita in a intelege sonarul, si promovare C&R
-
multumire si satisfactie maxima cind un pescar gaseste calea catre C&R!
Iar ca sa nu mai suspectati cu cit profit ies eu din afacerea asta "bomba", care repet, are ca prim țel promovarea C&R, si ca sa nu mai trageți concluzii false aruncind ne-adevaruri printre randuri, am urcat o copie al rezultatului bilant 2013 (puteti traduce pe google ce este cu galben si vedeti cit este "castigul" dupa ce au fost trase toate cheltuielile aferente din 2013):
Cred ca daca construiam cozi de matura si le vindeam pe Ebay as fi fost mai castigat, si nu aveam nici un fel de bataie de cap...
Aici mai intai o pag de FB italiana unde este prezentat comportamentul pescarului fomist est-european:
https://www.facebook.com/media/set/?set=…165770386777740
Si aici videourile care au starnit frica printre pescarii germani fata de distrugerea Ebroului de catre traistarii romani, care târau somnii pe mal, ii scot cu cangea din apa, care au transformat maluri intregi de Ebro in tabere maneliste si adevarate abatoare pe pesti:
Pescari de elita N,M,T - YouTube
CASPE spania - YouTube
juvetu la pescuit - YouTube
somnul de 80 de kg - YouTube
un gran siluro de 80 kg - YouTube
Cat cruelty Ebro 2011 1 - YouTube
Cat cruelty Ebro 2011 2 1 - YouTube