Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Răspunsuri: 61

Locație: pe apa

• Scrie un mesaj privat

61

11.01.2015, 20:08

Zoran,

tu nu intelegi altceva !
care autoritati?! cine vrei sa intervina?!
braconajul si furtul sunt infractiuni asa zise minore si pe nimeni absolut NIMENI nu intereseaza asa ceva decat in masura in care se pot alege cu ceva peste, bani, beficii de alta natura sau obligatii diverse menite sa ii favorizeze.
asta este profilul functionarului public in ROMANIA si implicit acesti indivizi sunt cei care reprezinta autoritatea locala sau statala.
in general la infractiunile de braconaj se da cu NUP (neinceperea urmaririi penale) in dosare asa ca nici cei care mai vor sa aplice legile nu mai au tragere de inima atata timp cat nu pot face mai nimic.
incearca sa intelegi ca in tara asta nu exista autoritati decat pentru cei care sunt tampiti si mai muncesc legal, sunt inscrisi in sistem si platesc taxe peste taxe.
in fine, oricum nimeni nu prea intelege aceste aspecte vazute din afara.

parasuta si celelalte scule inventate de om pentru a prinde cat mai mult peste nu vor disparea si se vor extinde ca un flagel din ce in ce mai mult peste tot, in toata europa si nu numai.
singura posibilitate de a mai putea stopa si diminua acest flagel este interzicerea pescuitului comercial pe apele interioare si o campanie intensa pe tema asta
cand in urma cu cativa ani discutam si semnalam pe alte siteuri ca aceasta problema nu este numai a noastra a celor care pescuim pe Olt si alte ape care sunt deschise pescuitului comercial, multi au replicat ca nu este adevarat ca este strict problema noastra ca noi trebuie sa intervenim si sa ne spalam pe cap cu ea pt ca la ei nu o sa ajunga asa ceva vreodata, nuuu, ei sunt oameni civilizati si foarte educati!!!
imi pare rau de apele si pestii din aceste zone afectate, dar nu pot decat sa ma bucur pentru faptul ca am avut dreptate - nu exista nicaieri in lume, padure fara uscaturi si niciodata o problema aparuta intr-o zona nu sa limitat doar la acea zona, intodeauna sa extins!
anul trecut in vacanta in Grecia, in timp ce faceam scufundari pe langa niste stanci am intalnit un roman care pescuia cu ?! PARASUTA!!!

din nefericire, Zoran, Adi are mare dreptate...
acum ceva vreme trecand pe la baraju de la Daiesti, Rm,. Valcea m-am oprit in speranta de a pescui cateva ore.
am renuntat repede vazand malurile pline de personaje care prindeau peste cu halaie, cosuri etc.
l-a intrebarea mea daca nu le e frica sa faca acest lucru in miezul zile unul din ei, Atentie, necunoscandu-ma si fara ai pasa catusi de putin ca sunt strain si ca as putea fi oricne( de la reporter la organ de control) mi-a spus ca filiala( a se intelege AGVPS) nu a mai trecut pe acolo de ani buni si ca singurii care mai trec sunt politistii zonali care vin doar sa-si ia partea, fie ea compusa din bani sau kg de peste.
deci, cine sa-i controleze????

p.s. cine nu stie barajul de la Daiesti nu este un baraj izolat sau aflat departe de ochii lumii, ci se afla langa DN1
Nihil Sine Deo

Răspunsuri: 143

Locație: Sibiu

• Scrie un mesaj privat

62

11.01.2015, 20:29

cam pentru ori ce situatie de pescuit in afara legii exista sanctiuni .
exemple:
ART. 60
Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o durată de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz:
d) capturarea peştelui cu unelte de plasă şi cu pripoane în râurile şi în lacurile din zona de munte, precum şi în râurile colinare şi de şes, cu excepţia Dunării şi Prutului;

ART. 63
Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei:
l) pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj;
ART. 64
Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani:
a) pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit;
b) pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală;
i) producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial;
j) pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare;
k) producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament;
l) pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.
ART. 66
(1) Sunt supuse ridicării în vederea confiscării uneltele şi ambarcaţiunile de pescuit, animalele, mijloacele de transport, armele de foc şi orice alte bunuri care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor

acestea sunt doar citeva exemple cine doreste sa stie mai multe poate sa citeasca oug 23/ 2008

cadru legal exista , dar cine sa aplice legea ?

Răspunsuri: 143

Locație: Sibiu

• Scrie un mesaj privat

63

11.01.2015, 20:45

Io tot nu inteleg de ce autoritatiile nu intervin mai des, chiar si la pozele de pe FB, sau videouri pe Youtube. :nunteleg:

Zoran
suntem in Romania ! aici nimic nu e normal , aici nimeni nu face NIMIC daca nu exista profit personal imediat , aici autoritatile nu isi fac treaba pt ca banii sunt aceiasi si daca muncesti si daca nu ,atunci de ce sa munceasca pt ei , aici mor oameni din cauza autoritatilor care isi dau cu stingul in dreptul iar la final in loc sa raspunda pt toate in cel mai fericit caz isi cer scuze si promit ca ..bla bla bla , aici nu conteaza ca ne vindem tara pe o sacosa cu caltabos sau o suma oarecare de bani , aici nu are cine sa iasa in strada sa dea cu autoritatile de pamint .... aici exista o mie de scuze si motive pt a nu face nimic ( si zilnic mai inventam inca o mie )

aici toti stim ce trebuie facut dar suntem atit de obositi si ne doare in :poza:

64

11.01.2015, 21:14

aici toti stim ce trebuie facut dar suntem atit de obositi si ne doare in
Aici nu e bine sa generalizam.
Sunt judete in tara(de ex CS) unde nu vezi braconaj la drumul mare.Poate mai sunt ceva braconieri, dar, eu zic ca nu prea conteaza.
Intrebare pt cei din VL (am obs ca acolo sunt problemele cele mai mari in privinta parasutei), cu scuzele de rigoare...Credeti ca cei din CS n-au fost obositi?Au fost, au tras o rakie, si au actionat.Cum??Sesizand autoritatile, ca doar nu s-au pus sa-i rada pe infractori.Si uite asa, azi un pic, maine-pic si .......
Si o alta intrebare:Cum va explicati faptul ca parasuta se practica(din ce am auzit) numai in VL?Oare de ce?Mentionez ca pescuiesc in TM, pe Dunare in CS, MH, DJ, dar n-am auzit/vazut parasutisti in viata mea!
:noroc:

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

65

11.01.2015, 21:24

auzit/vazut parasutisti in viata mea!
..........da parasute ai vazut ????............. :rizi: :rizi: :rizi:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

66

11.01.2015, 21:31

..........da parasute ai vazut ????............
Foarte multe! :doarecapu:

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

67

11.01.2015, 21:49

Mda e o densitate mare in Valcea....dar mare este si in Arges.... probabil si in alte parti. Eu am sunat, am facut plangeri la politie etc etc. Si altii au facut si au sunat... Si ghici ce? Nu am nici timp, nici nervi si in anumite situatii nici curaj pentru ca nu face ocauda cat daraua... Asa ca sunt oarecum resemnat cu faptul ca momentan nu se poate.... si cand spun nu se poate stiu ce zic. Parerile gen: autoritati, plangeri, 112, jandarmi ANPA si toata brigada NU FUNCTIONEAZA dar nu functioneaza DELOC. SA termine cu totul cu pestii ca sa nu le mai duca grija, apoi sa se axeze (deja au inceput) pe Germania... Italia... unde desi legea se aplica, cand vor veni romanasii buluc.... o sa fie problema, in Italia cred ca deja este o problema daca nu ma insel.

68

11.01.2015, 22:02

aici toti stim ce trebuie facut dar suntem atit de obositi si ne doare in
Aici nu e bine sa generalizam.
Sunt judete in tara(de ex CS) unde nu vezi braconaj la drumul mare.Poate mai sunt ceva braconieri, dar, eu zic ca nu prea conteaza.
Intrebare pt cei din VL (am obs ca acolo sunt problemele cele mai mari in privinta parasutei), cu scuzele de rigoare...Credeti ca cei din CS n-au fost obositi?Au fost, au tras o rakie, si au actionat.Cum??Sesizand autoritatile, ca doar nu s-au pus sa-i rada pe infractori.Si uite asa, azi un pic, maine-pic si .......
Si o alta intrebare:Cum va explicati faptul ca parasuta se practica(din ce am auzit) numai in VL?Oare de ce?Mentionez ca pescuiesc in TM, pe Dunare in CS, MH, DJ, dar n-am auzit/vazut parasutisti in viata mea!

domnule, te afli intr-o mare eroare si am sa incerc sa explic pentru ultima data acest lucru si acest fenomen al braconajului salbatic practicat pe Olt de la Valcea si pana la varsarea lui in Dunare, iar pentru asta o saq scriu cu litere mari ca sa priceapa si sa vada orice ............orb care nu vrea sa vada!

conform legislatiei actuale in vigoare pe RAUL OLT INCEPAND CU JUDETUL VALCEA ZONA BARAJULUI CORNET SI PANA LA VARSAREA IN DUNARE ESTE INSTITUITA ZONA DE PESCUIT COMERCIAL
in baza acestei legi, numai cine nu vreau cu adevarat nu pescuieste cu plasele sau te miri ce ustensile, totul este sa scoata peste vandabil
nimeni nu face nimic deoarece toata suflarea stie ca sunt autorizatii emise pt pescuit comercial si nu se baga, iar pescarii cu undita au trebuit sa se resemneze pt ca autoritatile nu mai vin la sesizari prevalandu-se de existenta acestor "autorizatii de pescuit comercial"
la sesizarea mea personala si la cererea expresa depusa la ANPA, MA si Secretariatul Guvernului, am primit o instintare prin care mi se comunica ca NU SAU MAI EMIS SI NU SAU REINOIT AUTORIZATII DE PESCUIT COMERCIAL PE RAZA JUDETLUI VALCEA !!!
am tiparit multe exemplare ale acestei adrese pe care ma facuto publica si pe siteurile de profil si am mers la toate magazinele cu profil pescaresc din oras cu rugamintea sa afiseze aceasta adresa si sa imparta paginile tiparite!
stii cate magazine au afisat sau impartit afisele?!! NICI UNUL
de ce?? incearca sa iti raspunzi singur!! poate asa vei intelege mai bine fenomenul
in rest..............mai repet o singura data treaba asta, poate pana la urma pricepeti ceva

conform legislatiei actuale in vigoare pe RAUL OLT INCEPAND CU JUDETUL VALCEA ZONA BARAJULUI CORNET SI PANA LA VARSAREA IN DUNARE ESTE INSTITUITA ZONA DE PESCUIT COMERCIAL

p.s. parasuta se practica si pe Dunare, te asigur, cel putin in Dolj si Mehedinti am vazut eu,
faptul ca nu ai vazut tu personal nu inseamna ca nu exista!

69

11.01.2015, 22:03

Asa ca sunt oarecum resemnat cu faptul ca momentan nu se poate...
Am inteles.Multumesc Tyrael :prieteni:
Mai am o singura rugaminte....cand n-o sa mai fi resemnat da-ne de veste!

Tyrael

Știucă

• Scrie un mesaj privat

70

11.01.2015, 22:09

Cata, suna a ironie sau mi se pare mie din cauza internetului asta impersonal? Daca totusi e ironie, poate imi detaliezi mai mult ce gandesti

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

71

11.01.2015, 22:16

Imi cer scuze da` io nu inteleg: daca o portiune de apa, interioara/de granita/mare/ocean/whatever este declarata zona de pescuit comercial, asta implica acceptarea oricarui abuz sau oricarei ilegalitati care se practica acolo?
De ce daca de ex. zona specificata de Adi de pe raul OLT n-ar mai fi zona de pescuit comercial asta ar duce in mod automat la disparitia parasutelor (ca exemplu)?
Adica de ce daca-i permis pescuitul comercial, aia inseamna ca orice nea Gica ce n-are nici o autorizatie de pescuit comercial si probabil nici macar permis de pescuit banal poate sa dea cu parasuta, de ex.?
Mie mi se pare ca egal cum ii declarata o zona, se poate verifica daca se respecta legea.
Ca la noi nu se vrea asta sunt de acord. :)
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Tyrael

Știucă

• Scrie un mesaj privat

72

11.01.2015, 22:18

Este zona comercial, evident nu pentru usentsile monofilament, dar asta e detaliu. Atata timp cat tatal braconierilor adevarati este seful ANPA Oltenia...restul sunt detalii. Si nu parasuta este atat de groaznica cum sunt kilometri de plase mono si de siruri! In acelasi timp este si Rezervatie Natura2000.... cum suna asta? Zona de pescuit comercial + rezervatie? Parca e un conflict de interese? Pentru cine a fost in NO MAN LAND, adica de la Caracal pana la Dunare, ce parere are? Acolo nici cu mama vointei, legilor si aplicarilor nu poate sa faca nimeni nimic

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

73

11.01.2015, 22:22

Pai inteleg Tyrael da` aia inseamna ca daca sa presupunem ca de maine se scoate treaba cu pescuitul comercial, aia nu inseamna ca tata braconierilor o sa aiba vreo problema sa-si intinda plasele.
Asa ca io pana la urma nu inteleg ce importanta are ca-i zona de pescuit comercial sau nu, de vreme ce orice reglementare legala n-are nici o valoare?!? :nunteleg:
----

Tyrael

Știucă

• Scrie un mesaj privat

74

11.01.2015, 22:27

Pai oarecum are pentru ca.... atat jandarmii cat si politia cand ii chemi zic: au autorizatie domne! Ei nu fac diferenta ca e mono ca e sir.... are autorizatie deci sa faca ce vrea. Porcaria asta e inventata special pentru asa ceva si daca nu ar fi fost, tot cam pe acolo ar fi fost situatia. Am asistat in calitate de personaje principale si eu si Adiwolf spre exemplu la Izbiceni cand un coleg s-a luat la cearta cu ei ca nu aveai unde lansa fara sa rupi jigul in plase.... au inceput sa se adune tiganii zonei cu amenintari etc.... Pe scurt : a venit militianul, ne-a mustrat ca am sunat la 112 ca ei nu au bezina si i-a dat colegului amenda cat si unuia dintre tigani pentru ca s-au certat. Asta pe malul apei si la 100 de metri de oamenii care isi faceau treaba in continuare, adica verificau, scoteau si bagau plase. Cred ca erau si cateva poze pe la Adiwolf...

75

11.01.2015, 22:27

@adiwolf si Tyrael
Mai oameni buni, stiu ca se poate pescui comercial pe Olt.
Daca voi asimilati pescuitul comercial cu pescuitul cu plasa monofilament la parasuta este altceva.. :nunteleg:
S-au tot dat citate din lege, chiar aici pe subiect!
Sa inteleg ca unu' cu parasuta este asimilat ca un pescar care pescuieste in scop comercial???? si autoritatile din VL "NU POT SA-SI DEA SEAMA DE STILUL DE PESCUIT??
Mie unu', nu-mi vine sa cred.. :nunteleg:
@Tyrael
Nu este ironie ca nu e cazul.
Ce vroiam sa spun este faptul ca nu-mi plac ROMANII resemnati.In rest numai de bine! :noroc:

76

11.01.2015, 22:28

Imi cer scuze da` io nu inteleg: daca o portiune de apa, interioara/de granita/mare/ocean/whatever este declarata zona de pescuit comercial, asta implica acceptarea oricarui abuz sau oricarei ilegalitati care se practica acolo?
De ce daca de ex. zona specificata de Adi de pe raul OLT n-ar mai fi zona de pescuit comercial asta ar duce in mod automat la disparitia parasutelor (ca exemplu)?
Adica de ce daca-i permis pescuitul comercial, aia inseamna ca orice nea Gica ce n-are nici o autorizatie de pescuit comercial si probabil nici macar permis de pescuit banal poate sa dea cu parasuta, de ex.?
Mie mi se pare ca egal cum ii declarata o zona, se poate verifica daca se respecta legea.
Ca la noi nu se vrea asta sunt de acord. :)

doamne, ce este atat de greu de priceput?!!
pentru ca nimeni nu reactioneaza din cauza acestei legi
cand faci o sesizare sau te mananca in cur sa dai un telefon la 112, jandarmi sau la cine vrei tu, toti spun ca nu se deplaseaza ca stiu ei ca sunt aia care au autorizatie
iar pescarii simpli care nu sunt informati (pt ca nu au de unde si nimeni nu are interes!) nu au reactii tocmai din aceasta cauza
parerea mea personala este ca daca s-ar interzice pescuitul comercial pe apele interioare si s-ar mediatiza acest lucru, altfel ar sta situatia
dar pestele asta din Olt aduce profituri colosale pt unii si la aceasta ora singura speranta ar fi din domeniul fraudei fiscale sa se implice cineva altfel nici o speranta

Tyrael

Știucă

• Scrie un mesaj privat

77

11.01.2015, 22:30

Cata nici mie nu imi plac, dar nu esti patit ca sa intelegi, sau poate esti patit dar nu indeajuns de bine. Iti doresc sa nu ajungi sa pleci batut si cu masina distrusa de niste oameni care nu au nimic de pierdut si pentru ei pestele ala e singura metoda de a trai, cel putin e cea mai lejera dintre ele. Si Cata, spune-mi tu ce ai facut cand ai vazut braconieri? Spre exemplu in Cazane acum 2 ani, politistii de frontiera care verificau si PG, impreuna cu 4 braconieri cu portbagajul plin de peste, imparteau pestele iar unul dintre acesti ,,politisti" ne-a intrebat razand si flegmatic daca ,, Ciupe" Ce se putea face?

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

78

11.01.2015, 22:37

doamne, ce este atat de greu de priceput?!!
pentru ca nimeni nu reactioneaza din cauza acestei legi
cand faci o sesizare sau te mananca in cur sa dai un telefon la 112, jandarmi sau la cine vrei tu, toti spun ca nu se deplaseaza ca stiu ei ca sunt aia care au autorizatie
iar pescarii simpli care nu sunt informati (pt ca nu au de unde si nimeni nu are interes!) nu au reactii tocmai din aceasta cauza
parerea mea personala este ca daca s-ar interzice pescuitul comercial pe apele interioare si s-ar mediatiza acest lucru, altfel ar sta situatia
dar pestele asta din Olt aduce profituri colosale pt unii si la aceasta ora singura speranta ar fi din domeniul fraudei fiscale sa se implice cineva altfel nici o speranta

Adi, io am spus ceea ce stie tot romanu` si anume ca la noi nu se doreste aplicarea legii... aici cred ca suntem de acord cu totii.
Da` acuma nu-mi spune mie ca pana si un tembel de la jandarmi, DACA VREA nu poate sa-si dea seama ca n-ai voie sa intinzi 20km de plasa monofilament, indiferent ce autorizatia autorizatiilor de pescuit comercial ai.
Asa ca nu vor, NU ca n-ar avea motive iar justificarea cu autorizatiile este cel putin PUERILA. :)
----

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

79

11.01.2015, 22:49

sa nu ajungi sa pleci batut si cu masina distrusa de niste oameni care nu au nimic de pierdut si pentru ei pestele ala e singura metoda de a trai, cel putin e cea mai lejera dintre ele.
:soc: :nunteleg: :doarecapu:

....................fara cuvinte :gandesc:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

Tyrael

Știucă

• Scrie un mesaj privat

80

11.01.2015, 22:52

Aici pescuiesc si eu :doaaamne: