Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Unul?![]()
Pai eu vad asa... cu un echipament light, primesc de ex pe zi/ seara buna 7 muscaturi:
2 pesti de pina in 5 kile prinsi
3 rupturi
2 dezgataturi
Cu echipament adecvat,"poate" doar 4 muscaturi dintre care 4 somni prinsi, poate chiar mai mult, cine stie???![]()
sincer, nu inteleg... trebuie sa cercetez, ptr ca nu-mi place sa las imediat armele jos si sa ma consolez cu "e imposibil".
In privinta asta vreau sa il inteb pe colegul Zamfi spre exemplu pe Mures in zona lui atunci cand "merge somnul" toata lumea pescuieste cu un echipament cam ca al tau sau mai sunt si unii ce pescuiesc cu linii mai grele la somn???
Ma refer cand pescuiesc cu fir textil de 40 lbs si se uita lumea ca la avioane! In general la noi se pescuieste cam in clasa de putere descrisa de mine si unul dintre cele mai folosite bete este Avid de 2 oz ! Asta ca sa iti faci o idee clara . Nu aruncam naluci mai mari de ,hai sa zic 30-35 g si asta ne limiteaza drastic in privinta betelor folosite ! Media greutatii nalucilor de somn se invarte pe la 20 g , indiferent ca e vobler ,lingura sau guma. Pe o apa de cca 1,5 m daca dai cu naluci mai grele risti sa prinzi mineri!
Total de acord Mane, de aceea folosesc de casting fiind mai usoare si mai puternice ca cele de spinning..
si fir de 15 lb
si atentie, sa dus dupa el vreo 300 m de mal impadurit..
Daca asta a putut...cu echipament de "avad", noi de ce n-am putea...
Adevarul: Record pescaresc pe Dunare: somn de 100 kilograme | Green Report
:D
Citat
Pescarul spune ca pe raurile din Germania nu exista nicio restrictie cu privire la somn. “Este rapitor, si pentru ca distruge mult puiet, regula stabilita este sa fie scos din apa intotdeauna", a spus Freithoff.
Suli, parerea mea este ca lansetele de casting nu sunt ok ptr spinning la somn, un spining mai "greu", mai obositor. Prin faptul ca au manierele scurte nu le poti propti nici sub brat, nici intre picioare, toata greutatea comboului solicita mult incheietura, chiar tot bratul supunindul sa stea mai tot timpul incordat.
Conteaza foarte mult 100 de grame in plus la o mulineta(parerea mea).
Total de acord Mane, de aceea folosesc de casting fiind mai usoare si mai puternice ca cele de spinning..un shimano curado 301 de casting cantareste vreo 300 g daca bine tin minte si isi face treaba...
Suli, dupa primul somn de 30 de kg intrat pe lanseta de casting vei vedea cum incepi sa te uiti dupa un echipament de spinning. daca ai echipamentul de casting atunci foloseste ceea ce ai, dar daca vrei sa iti faci un combo nou pentru somn atunci iti recomand sincer sa te uiti direct dupa un combo de spinning.
Suli, dupa primul somn de 30 de kg intrat pe lanseta de casting vei vedea cum incepi sa te uiti dupa un echipament de spinning. daca ai echipamentul de casting atunci foloseste ceea ce ai
Am unul de casting pana in 2 oz..raman cu el deocamdata,pe Mures cred ca face fata..
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH