Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Batul ala nu este reprezentativ ptr Lary si nu ai vazut practic nimic
sunt putini care pot pescui precum Lary
Este de munca dk vrei somni!
si dupa primul dril am avut febra musculara 3 zile
si o saptamana nu m-am putut concentra la nimic!Si de ce atunci mergem la somn, unde pot intra orice fel de exemplare, cu fire de 20 sau 30 lbs, in ideea ca poate om avea noroc si-l scoatem? Eu asta nu inteleg, sorry...
) ,folosesc 40 lbs. Poate e subtire dupa tine ,dar eu zic ca ce nu pot scoate cu 40 lbs nu merita oboseala!
... a mea deabia arunca pe la vreo 50-60 gr..
am hotarat sa "cresc" nivelul si tocmai am comandat o rola de PP de 15 lbs (USA) .Ca sa inlocuiesc cea de 10 lbs cand dau la salau/somn in clisura luna viitoare
Cred ca statisticile spun tot, vezi povestirile lui anem la dunare, ale lui mane, zamfi etc. Somnul prefera clar subdimensionarea, fire subtiri, naluci mici. O lanseta pana in 100 grame e suficienta, asta e si parerea mea
Citat de la »Zoran«
Si de ce atunci mergem la somn, unde pot intra orice fel de exemplare, cu fire de 20 sau 30 lbs, in ideea ca poate om avea noroc si-l scoatem? Eu asta nu inteleg, sorry...
Corect Zoran! Uite eu ,cand merg la somn (imi place asta cu merg la somn ...oare el stie? ) ,folosesc 40 lbs. Poate e subtire dupa tine ,dar eu zic ca ce nu pot scoate cu 40 lbs nu merita oboseala!
Vreau sa-l vad pe ala care arunca 11-12 g ,cu fir de 80lbs si lanseta de 300g mai mult de 15 m!Ori eu trebuie sa ajung in malul opus! Si mai vreau sa-l vad pe ala care face chestia asta 5-6 ore in continuu si nu se plange de oase...
Dar asta era ACOLO !
.Mi-e de ajuns o lanseta si o cutie max doo.cu naluci.Mulineta musai sa aibe doi tamburi unul cu fir ptr.di tati
si altul ptr.somn.N-am pierdut peste din cauza lansetei ci doar a firului si a faptului ca m-am aflat la locul potrivit in momentul nepotrivit
.Asa ca, pe zona mea,unde rar de tot auzi de un somn foarte imbracat ma multumesc sa pescui cu aceeasi lanseta care o folosesc si la shaloo(desi asta-i tot mai rar).E un MHX 2,13( 7-21) dintr-o bucata,custom facut de baiatu,de care am tras fara grija cand m-am intalnit cu asa ceva.Poate pe dincolo ar fi pai,dar aici e the best.
Da ce-mi place ca ne si intelegem, cu toate ca avem pareri diferite...De fapt cred ca Zoran are chef de distractie cu topicul asta...
) De acord cu ce spui tu legat de frecare.De aceea exista florocarbon! Sincer insa ...sa pescuiesti pe Muresul "meu" , cu o adancime medie de 1,5 m, cu fir de 80-90 lbs,la spinning, este inimaginabil pentru mine! Poate nu ai fost atent : pescuim cu jiguri de 7 g si gume de 7,5 cm care mai au vreo 4 g. De ce? Pai cred ca asa trebuie ... Vreau sa-l vad pe ala care arunca 11-12 g ,cu fir de 80lbs si lanseta de 300g mai mult de 15 m!Ori eu trebuie sa ajung in malul opus! Si mai vreau sa-l vad pe ala care face chestia asta 5-6 ore in continuu si nu se plange de oase...
Ce naiba ca doar nu suntem copii! Stim foarte bine TOTI ca locurile de pescuit sunt diferite,apele la fel ,etc. Nu comparati Muresul la Aiud cu cel de la Tg.Mures sau de la Arad! Nu intra in discutie comparatia cu Dunarea!
Am recunoscut ca anul trecut pe Po ,cu echipamentul meu de Mures, ma simteam in pielea goala! Dar asta era ACOLO !
De fapt cred ca Zoran are chef de distractie cu topicul asta
din punctul meu de vedere la somn nu se poate mai jos de 40lbs.E adevarat ca am pescuit dupa somn cu combo-ul de salau cu lanseta pana in 56 de grame, mulineta Shimano de 4000 si fir de 15 respectiv 20lbs insa motivul principal cred ca a fost OBOSEALA.Cine a pescuit macar 3, 4 ore cu un combo de 800 chiar 900 de grame stie ca incep sa te doara mainile, spatele etc.Eu am o conditie fizica destul de buna insa dupa o partida de spinning dedicata exclusiv somnului sa zicem de minim 4, 5 ore ajung acasa destul de "rupt"
.Chestia e ca daca vrei sa prinzi ceva somni peste 1,70, 1,80m nu se prea poate cu combo de salau(parerea mea).Eu prin combo de salau pe rauri inteleg lanseta ce duce macar 50, 60 de grame, pe lac e alta treaba.
si mi-am cumparat una de 500 de grame in speranta ca voi reusi sa pescuiesc mai mult....e greu si cu asta insa daca vrei somni la spinning trebuie sa faci si ceva sacrificii.Ieri mi-am luat o noua mulineta pentru lanseta de rezerva de 400 de grame, capacitatea tamburului mai mica
insa stiu ca voi reusi sa pescuiesc mai mult cu asta 
Cine a pescuit macar 3, 4 ore cu un combo de 800 chiar 900 de grame stie ca incep sa te doara mainile, spatele etc.
Stii dreaqu ce avem toti de fugim de fitness la locul de munca
Alta lume la voi.
Conteaza foarte mult 100 de grame in plus la o mulineta(parerea mea).
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH