Sincer, am impresia ca devagam mult de la pescuit si intram intr-o stare de ''ucigasi'' cu sange rece. Cu rama, cu platica si ce o mai fi...Dar la stomatolog..cand te duci, oare ce simti cand iti face injectia sau sa iti scoata dintii? Sau cand iti tai degetul..dar gaina cand vrei sa o tai si sa faci un rasol..sincer, suntem barbati, parerea mea si vrem nu vrem trebuie sa ne purtam ca atare..daca nu imi faceam schimbare de sex si imi puneam barbata-miu sa faca treburile astea la care noi filozofam aici.. Acum nu sariti pe mine, eu mi-am expus parerea.![]()

, Suntem vanatori dar suntem si fiinte inteligente si nu trebuie sa decimam alte specii doar pentru ca avem puterea asta.Cred ca deja mergem muuult prea departe cu chestia asta cu umanizarea pestilor
Cred ca e de datoria noastra sa avem grija de celelalte specii care traiesc in jurul nostru, dar! trebuie sa avem grija ca interventia noastra, ca fiinte "inteligente", ca varf al lantului trofic, sa nu distruga echilibrul unui ecosistem ... oricare ar fi el.
De aici pana la atribui unui peste sentimente exclusive omului cred ca e cale lunga.
Asta e viata si mama natura. cum o stiuca poate sa muste jumatate dintr-o platica lasand-o sa se chinuie zile intregi, sau un somn striveste coada unui peste prada lasandu-l handicapat tot restul vietii lui de peste, tot asa si omul mai raneste din cand in cand, in actiunea lui vanatoreasca... E parte din lumea asta. suntem si noi vanatori ca vrem sau nu.
Repet, ca sa nu mi-o iau un freza, Suntem vanatori dar suntem si fiinte inteligente si nu trebuie sa decimam alte specii doar pentru ca avem puterea asta.
Parerea mea ca se merge prea departe. Dam cu sprei dezinfectant pestele la gura dar crestem porci si vaci si gaini in conditii crunte pt ele si le macelarim in masa. Dar de puiul transat din congelator nu se ingrijeste nimeni de cat a suferit indopat si calcat in picioare de alte nefericite oratanii ca el
Nu vreau sa mi-o ia nimeni in nume de rau, doar ca mi se pare putin deplasat
Ai dreptate .. pentru aia sunt pesti sa ii pescuim si sa le dam si drumul ..dar la rame si ca Cucozi v-ati gandit cat sufera in carlig si sfarseste supta sau molfaita de pesti..?
Nu vreau sa mi-o ia nimeni in nume de rau, doar ca mi se pare putin deplasat
ptr ce?
Benutzerinformationen überspringen
Registrierungsdatum: 25. April 2012
Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Pai tocmai am prea multa inima si ca sa iti dau un ex. am momente cand prind musca si nu o sugrum..o dau afara pe geam.. sau dati cand ma feresc sa calc pe vreo gargarita daca o vad..Nu ai inteles ideea. Cand ma punea taica-miu sa tai gaina..ce trebuia sa fac? Normal trebuia sa nu tai si nici carne nu mancam..esti vegan? si ce...si atunci faci rau, mananci legume care au crescut si au un suflet. Ducem unele chestii spre extrem. De cand ne stim stramosii nostri vanau si pescuiau pt ca trebuiau sa aiba hrana. In zilele noastre cand te duci la metro si stau crapii aia acolo inghesuiti, mi se rupe inima..ce faci, nu mananci? Nu ti-e pofta? Eu am luat numai cei care erau pusi pe gheata..altii luau din acvariu si se sufocau in punga. Asta e treaba si asa va fi. Asa cum scrie si in Biblie..oaia, gaina, pestele si etc ce o mai fi sunt facute pt un scop..acela de a-l manca...cine se da cu ruj, sa bea doar apa si sa se inchida in grota.tzu_tzu_rel să ai inimă pentru tot ce-i în jurul tău nu-nseamnă să nu fii bărbat, din contră uneori este mai uşor să nu-ţi pese.
De mult mă gândesc la metode alternative sau de agăţare a peştelui prin metode mai puţin agresive. Cam aici mă gândeam să mergem cu gândul.
Doar doua "chestii" as puncta :
Dar oare ramele cand le bag in carlig ce simt? Dar porumbul cand e cules ca sa dau la mamaliga? Si bietii viermisori?![]()
Insa sa stii ca ,cel putin asa zic savantii
, cu cat vietatea este mai dezvoltata ,cu atat sistemul nervos este mai bine conturat .Care va sa zica un om simte durerea mai puternic decat un peste ,care la randul lui simte mai puternic durerea decat o rama sau viermus,etc...