Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

21

24.07.2014, 13:09

Oricum ,cand nu o sa mai fie pesti suficienti ,cormoranii se vor rarii .
..excelenta observatia !!! intradevar de vreo 3 ani e liniste pe Timis :necajit:
vor migra aiurea
.........daca acum 6.....7 ani in zona Bazias erau stoluri, acum e liniste !!!!au plecat in zarii :bucuros:
p.s .... numai e peste ...OARE ??? :nunteleg: :doarecapu: .
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

22

25.07.2014, 07:19

acum 6.....7 ani in zona Bazias erau stoluri
....cam asa vanau pe Dunare : :doarecapu:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

Dark17

Oblete

• Autorul acestui subiect este »Dark17«

Răspunsuri: 39

Locație: Alba Iulia

• Scrie un mesaj privat

23

25.07.2014, 07:31

Eu nu am nimic cu animalele salbatice doar am spus ca s-au inmultit foarte mult vidrele aici la mine unde pescuiesc in fiecare loc exista o familie de vidre mari de tot (Unii spun ca sunt castori ) , singurul lucru care ma deranjeaza e faptul ca daca ai norucul sa treaca una pe unde pescuiesti ( se intampla foarte des) poti aduna sculele si sa pleci acasa , in rest chiar imi face placere sa mai vad adnimale salbatice care sunt totusi atat de rare prin zona mea ..

Despre cormorani pe la noi apar prin lunile Noiembrie - decembrie cand pesti se aduna in bancuri mari prin diferite locuri ( oricum si pestii s-au "Smecherit" findca acum nu se mai aduna pe oricunde iarna si aleg locurile cat mai aglomerate , poduri , pe langa drumuri pe unde se circula des cu masinile ) , intr-o iarna am iesit la un pescuit de mreana pe Mures cand vad un stol de cormorani care prindeau mrenute si mrene punctabile facand ravagii pe acolo , ei au prins peste dar eu nimic , mai si scapau mrenute din cioc oricum au facut o risipa foarte mare atunci vreo 2 saptamani la rand in acelasi loc , de accea populatia din zona mea de mreana a scazut de atunci fiind ani in care intr-un sezon prindeai maxim 2 -3 mrenute mici deoarece mreana multa care am avut-o aici a migrat catre alte locuri (incet incet isi revine dinou populatia de mreana)... deci pot spune ca si animalele in exces reduc cantitate de peste ! Si cormoranii sunt foarte risipitori !

24

25.07.2014, 08:14

Vidrele sunt bune si frumoase insa intr-o incinta privata nu sunt binevenite DELOC, fac revagii imense ... si mananca peste pana la saturate, apoi le mananca doar capul restul lasa pe mal ceea ce miroase oribil ... pe ape naturale au ei locasurile lor si daca nu gasesc destula mancare se muta mai incolo chiar si zeci de kilometri si fac tabara acolo... insa daca gasesc prin zona un iaz, un lac unde se practica piscicultura... una doua se "adapteaza" si in scurt timp vor aparea si pui iar in foarte putin timp pagubele provocate vor fi foarte consistente. Pe un lac mare daca sunt 1-2 exemplare reusesc sa se ascunda destul de bine... dar cand populatia creste...
Cormorani tot acelasi chestie, stau doar pana au ce manca, apoi se muta in alt loc ... la Noi pe mures sunt cateva portiuni unde vin stoluri de 200-300 exemplare, in unele perioade am incercat sa pazim , aruncand cu petarde era eficient 1-2 saptamani apoi foamea a invins si nu mai erau deranjati de zgomot ... unde innopteaza nici iarba nu mai creste. Nu zic ca trebuie impuscati toti, dar trebuie rariti pentru a ajunge la o "situatie suportabila" . In ceea ce priveste pesti cu rani si cu achi scosi eu consider ca se datoreaza faptului ca mai rateaza si ei prada (pestele) unii supravietuiesc ( am vazut mrene si scobari cu ciupituri imense pe spate) altii mor infectati.

Dark17

Oblete

• Scrie un mesaj privat

25

25.07.2014, 08:52

ai dreptate kzoli , dar si ancorele baietilor iarna ciupesc destul de grav pesti le scot ochii sii ii rup in 2 bucati

26

25.07.2014, 10:32

ai dreptate kzoli , dar si ancorele baietilor iarna ciupesc destul de grav pesti le scot ochii sii ii rup in 2 bucati

Din pacate cu "bipezi" care pescuiesc "sportiv" nu ai ce face .... pana e cumnatu, varu, fratele, fiul sau neamu' lu "cuiva" degeaba te lupti .....

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

27

11.08.2014, 22:00

Acum cativa ani in Palma de Majorca cel mai eficient pescar era un pui de cormoran. Aparea seara si dimineata si umilea toti pescarii de pe dig. Intr-o 1/2 ora prindea si manca cat 15 pescari, abia mai putea sa zboare. Nu am putut sa il filmez pt. ca inotam langa el.

Dark17

Oblete

• Scrie un mesaj privat

28

11.08.2014, 22:27

Cum ataca cormoranul

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

29

31.01.2015, 09:33

Cum ataca cormoranul
...........si cat pot inghitii :doarecapu:
......................................

Răspunsuri: 50

Locație: Fetesti

• Scrie un mesaj privat

30

31.01.2015, 12:27

Fenomenal ...45 tone peste -1000 cormorani

si asta doar in 3 luni :doaaamne:

Răspunsuri: 45

Locație: galati

Profesia: particular

• Scrie un mesaj privat

31

31.01.2015, 22:19

In delta la o balta privata un patron avea 2 angajati care stateau cu 2 barci si patrulau de dimineata pana seara si nu lasau cormorani si pelicani sa se aseze pe apa.Pelicanii fac ravagii mai mari decat cormoranii.Stiu de la documentarele gen discovery ca vidrele stau numai in ape foarte curate si nu stau in ape poluate,deci daca vedeti vidre in zona macar stiti ca este apa curata.
Orice zi ar trebui traita ca si cum ar fi ultima.

Răspunsuri: 10

Locație: negresti oas satu mare

• Scrie un mesaj privat

32

01.02.2015, 03:00

mai exista alta solutie sa combati nenorocitii aia de cormorani ??