Personal nu am pescuit la pellet, dar din cate am inteles de la Thomas, Mark si alti pescari ce au practicat acest pescuit, in jur de 25 de kg de pellete pe zi de pescar cu 2 lansete. Daca locul este de mult pescuit si deja momit, atunci ar ajunge si 2 - 3 kg pe loc intr-o zi (zic altii...).
Plumbul culisabil, dar leaga-l de carabina cu monofilament de 0,3 - 0,45, pt ca in caz de agatatura sa se poata rupe plumbul sau piatra (250 - 500 grame, depinde de curentul din apa).
Recomand legarea plumbului cu monofilament la orice montura, si niciodata direct in carabina!
Cit rezista in apa, aia depinde si de temperatura apei. Pune citiva in apa de jumate de metru (legate cu fir) si verifica din cind in cind, sa vezi cit timp le trebuie sa se dizolve. O alternativa ar fi boilisuri de halibut pt carlig, si doar momit cu pelete.
Eu la Dunare a trebuit sa momesc de 6x pe zi, pt a tine crapii in loc. Cam 20 kg bagam pe zi pt locul unde pescuiam, dar avand in vedere ca apa curgea, se dizolvau mai repede, dar si momeau i linie 8 lansete. La apa statatoare e altceva. As momi dupa ce se dizolva acei peleti de proba din mal, sau daca am multe trasaturi, mai des. Asta inseamna ca pestii s-au adunat si au mancat din peleti.