Chiar daca imi place sa prind peste la fiecare partida, nu pot spune ca doar pentru asta merg la pescuit. Ideea cu Excel-ul mai are si alte motive pe langa vazutul locurilor si perioadelor celor mai bune.
De exemplu, am pe acasa undeva peste 300 de naluci. Le am puse in cutii diferite in functie de marimi, vibratie, adancime de evolutie etc. Inainte caram cu mine cat de multe naluci puteam si de multe ori schimbatul unui loc era un cosmar. Excel-ul ala ma ajuta printre altele si in selectarea anumitor naluci, asa ca, in momentul de fata cand merg la pescuit am dupa mine 3 cutii destul de mari plus una micuta (vreo 60-70 de voblere plus gume). Intr-o cutie tot ce inseamna avat, intr-una tot ce inseamna somn iar in ultima cutie mare am gume, in timp ce in cutia mica vreo 25-30 de jiguri cu gramajele cele mai folosite sau necesare locurilor in care merg. Astea, alaturi de ceva agrafe, fire pentru inaintas, un cleste, briceag, metru, grip-ul, manusile si trepiedul imi intra toate intr-un singur rucsac. In felul asta sunt foarte mobil si pot schimba locurile cat de des vreau.
Un alt motiv ar fi observarea anumitor preferinte ale pestilor pentru anumite vibratii … chestia asta ma ajuta mult in facutul nalucilor
Si daca tot s-a vorbit despre “eficienta” la pescuit atunci mai completez cu o chestie. Mie de exemplu imi place sa prind pestii in anumite moduri si de multe ori insist cu anumite chestii doar pentru ca imi place mie sa pescuiesc cu ele sau sa prind pesti cu ele. Au fost multe cazuri in care sunt convins ca niste voblere cu barbeta care s-ar scufunda pana pe la vreo 2,5-3m adancime mi-ar fi adus mai multi avati decat un Thrill smucit si lasat sa ajunga pana la adancimea respectiva sau niste vibe-uri care evoluau pe palierul respectiv, dar pur si simplu mie imi plac nalucile alea si atunci insistam cu ele doar pentru ca voiam sa prind pesti in felul ala (plus ca stii foarte bine ca insistand mult cu anumite naluci reusesti sa le inveti atat de mult incat vei putea prinde cu ele in orice conditii

)
Dar oricum trebuie sa recunosti Emil ca suna misto numerele alea ,asa ...sec!
Si da, imi place si cum suna numerele

… dar stii foarte bine ca alea sunt seci si de multe ori povestile frumoase se nasc fara a fi acompaniate de numere