Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn.
Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum.
După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum.
Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare.
Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
@Cata - scuze, n-am vazut c-ai corectat ca nu mai scriam.
N-ai de ce sa te scuzi, tocmai asta subilniam ca nu-i OK sa modific dupa postarea ta si nici sa nu "simti"...ba' mai si te scuzi
La "floarea Dunarii" undeva(nu mai tin minte unde ) i se mai spune si "p..a tziganului" ...
@Cata - scuze, n-am vazut c-ai corectat ca nu mai scriam.
N-ai de ce sa te scuzi, tocmai asta subilniam ca nu-i OK sa modific dupa postarea ta si nici sa nu "simti"...ba' mai si te scuzi
La "floarea Dunarii" undeva(nu mai tin minte unde ) i se mai spune si "p..a tziganului" ...
Dupa topul soiurilor de pestisori (in opinia mea : Porcusor,Bitterling,Oblete si guvid(floarea apei)pentru Dunare, urmeaza binenteles dusmanul de moarte al salaului pe lacuri si balti:
Ataca pietul de salau precum si icrele .
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA
Dupa topul soiurilor de pestisori (in opinia mea : Porcusor,Bitterling,Oblete si guvid(floarea apei)pentru Dunare, urmeaza binenteles dusmanul de moarte al salaului pe lacuri si balti:
Ataca pietul de salau precum si icrele .
Primavara este momeala nr. 1 la somn ;) urmata de regina baltii tot la mustacios (sau sorete) ...obletele ( pirca in MS ) la salau merge cam tot timpul ...mai ales "zdrobit"... din pacate salai sunt din ce in ce mai putini pe meleagurile noastre...
Mai exista o montura simpla si eficienta de pescuit cu peste mort.Este vorba de un oblete armat pur si simplu pe un jig mai maricel,6\0.Suplimentar se poate asigura cu lita.Greutatea se alege in functie de curent si adincimea apei.Tirit pe substrat sau jucat usor,este irezistibil pentru orice salau.Lanseta trebuie sa aiba putere pe varf,ca orice lanseta e jigging,pentru a putea penetra placile osoase ale salailor mari..Sau stiucilor..
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' '''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..''
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' ''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...'''
In Italia la magazin se vind ca momeala pentru pescuitul la salau carasei de mici dimensiuni(maxim 3 cm lungime).Prefer obletele pentru forma lui alungita insa am prins si la carasel si am si vazut alti pescari prinzand.
In Italia la magazin se vind ca momeala pentru pescuitul la salau carasei de mici dimensiuni(maxim 3 cm lungime)
Q fiI ! dar cu rezultate excelente in pescuitul stiuci si somnului . E pestisorul bun la toate ! la pescuitul salaului am rezerve il folosesc doar daca nu am celelalte soiuri la dispozitie
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA
Datorita chitaitaitului pe care-l scoate e pestisorul care atrage salaul .Seamana mult cu porcusorul si moita (mrenuta vanata) la culoare si dimensiuni maxim 10 cm cele trei speci mentionate
Mai baieti! vreti sa spuneti ca bibanul primavara este momeala ideala pentru somn ?mai bun decit obletele sau carasul ?Scuzati dar sunt incepator si chiar nu stiu cu ce se maninca somnul !
Interesant, m-am uitat pe filmuletele astea si mi-a venit pofta de un stationar la salau cu pestisor viu numai ca din pacate sunt "accidentat" si trebuie sa stau pe dreapta vreo doua luni .