Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

cornel.s

Șalău

Răspunsuri: 427

Locație: Bucuresti

Profesia: policalificat

• Scrie un mesaj privat

101

15.08.2013, 20:02

Nu te-am jignit prietene. Asta am considerat eu ca esti dupa felul in care pui problema. Suntem destui aici nebanati, care "am facut echipa" ( ca despre asta este vorba ) si impartim aceleasi valente. Daca nu te gasesti printre ele te-apuci sa faci demonstratii de forta sau ce?
Cu BogdanBogdan se discuta intr-un anumit registru, dar se poate discuta si e bine ca se intampla asta pentru ca mai scoatem de sub semnul indoielii una alta, dar cu tine ce sa mai discutam? Mai vrei si sa cumperi de la mine :rizi: .
Restul e folclor ca istorie n-are cum :bucuros:

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

102

15.08.2013, 20:10

@bogdanbogdan

Dupa ce am facut postarea aia mi-am dat seama ca trebuia un pic mai explicita ca facea trimitere si la tine. Eu vorbeam despre d-alde "da-mi un pont", "spune-mi un loc" s.a. cand m-am referit la "mura-n gura". Chibit e-acela ce chibiteste. E total paralel cu subiectul, dar face praf ca-i nebagat in seama. N-are ce sa etaleze si se simte deranjat cand o fac altii.
Altfel, daca incerci definitia forumului pe google, gasesti destule trimiteri. Ideea e ca sunt si trimiteri foarte vechi pe care forumistul nu "reuseste" ( stie ) sa le converteasca la contemporaneitate.
Cu respect.

Roger

Oblete

Răspunsuri: 7

• Scrie un mesaj privat

103

15.08.2013, 20:12

Nu te-am jignit prietene. Asta am considerat eu ca esti dupa felul in care pui problema. Suntem destui aici nebanati, care "am facut echipa" ( ca despre asta este vorba ) si impartim aceleasi valente. Daca nu te gasesti printre ele te-apuci sa faci demonstratii de forta sau ce?
Cu BogdanBogdan se discuta intr-un anumit registru, dar se poate discuta si e bine ca se intampla asta pentru ca mai scoatem de sub semnul indoielii una alta, dar cu tine ce sa mai discutam? Mai vrei si sa cumperi de la mine :rizi: .
si eu te iubesc cornele.s ! :ciao:

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

104

15.08.2013, 20:15

Si ca sa existe si un dus rece ca poate caldura asta e de vina zic asa: momentul in care se vor posta locurile bune de pescuit in dauna relationarilor si a iesirilor cu prietenii la pescuit va fi si momentul in care acest forum se va distruge. Marea majoritate a braconierilor si "clientilor" lor stau pe forumuri. Daca si acesta " ii serveste" de-abia atunci va trebui sa ne facem probleme asupra banarilor.

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

105

15.08.2013, 20:17

si eu te iubesc cornele.s ! :ciao:

Nu ma mai iubi degeaba. Rezolva-ti problemele.

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

• Scrie un mesaj privat

106

15.08.2013, 20:21

Se face cum se face si o ia in balarii topicul asta. Care peleu' meu sunt conditiile optime pentru pescuitul somnului?! pana acum ca ala o are mai mare sau alalalt o are si mai mare dar nu... spun la nimeni... :rizi:
Fi-ti mai constructivi!!!
Bogdane, iar ai dat-o in balarii. Probabil ca asa te simti bine. Iti face placere sa impungi cu oarece finete (oarece-ul asta este al draq de relativ). Te plangi ca in zona ta nu mai sunt somni mari. Arede mai multa benzina si ii gasesti, daca sti cum, unde si cu ce. Sa nu te astepti sa-ti dea cineva informatiile pe tava. Eu am ars in 24h 40 litri de benzina. Nu-i asa ca-i mult?

P.S. Baba frumoasa si fara "par in nas" nu am vazut :ochi:

Roger

Oblete

• Scrie un mesaj privat

107

15.08.2013, 20:48

CHESTIONAR:
1:cum esti considerat daca dezvalui un loc bun de pescuit pe un forum?
a:imbecil
b:un om respectabil
2:ce ai de pierdut daca dezvalui un loc bun de pescuit pe forum?
a:ramai fara peste in balta
b:nu pierzi nimic,castigi admiratia unor membrii ai forumului
3:cum esti considerat daca expui o metoda care face minuni in pescuitul somnului pe forum?
a:prost
b:unul caruia trebuie sa-i multumesti
4:ce ai de pierdut daca expui o metoda miraculoasa in pescuitul somnului pe forum?
a:toate locuriile cu somn v-or fi secatuite de pesti
b:mai castigi niste admiratori
5:care este motivul pentru care intram noi pe forumul asta?
a:
6:cu ce m-a ajutat acest forum pe mine?
a:

5 + 6 raspundeti voi :)

• »bogdanbogdan« a fost blocat

Răspunsuri: 208

Locație: giurgiu

• Scrie un mesaj privat

108

15.08.2013, 20:57

cornel,
cuvantul "chibit" nu are nicio legatura cu ce-ai scris mai sus. poate ca intr-adevar, eu nu stiu sa convertesc un cuvant in ceea ce crezi tu ca ar avea sens, nu am priceperea asta.
si legat de contemporaneitate, sa stii ca de-aia academia romana mai accepta din cand in cand sa considere o gresala de exprimare generalizata ca si regula, tocmai ca se adapteaza la contemporaneitate. ai academia romana de partea ta.
cu acelasi respect.

eugen,
daca parerea mea pe care am incercat s-a argumentez cat am putut se poate numi ca "o dau in balarii", ti-as atrage atentia ca, dincolo de lipsa de politete, ar trebui sa inveti sa stii sa scrii. "fi-ti mai constructivi - fiti mai constructivi", "daca sti cum - daca stii cum". si am mai remarcat si altele de gen la tine, dar n-am chef sa fac politie lexicala pe-aici. spun asta doar ca si ecou la faptul ca spui ca scriu balarii.
apropos, de ce nu ma combati exact la balariile pe care spui ca le scriu?
de altfel, primul tau raspuns la ceea ce am scris despre cum pescuiesc a fost sa ma iei cam tare gen "de unde stii tu ca e bine asa si de ce te dai mare?", "voi giurgiuvenii", niste atitudini ce nu sed bine unui om ce se pretinde rational. nu facusem decat sa spun cum pescuiesc. nu asta e scopul unui forum? de ce ai o aversiune fata de noi, cu ce te-am deranjat? ca avem alte pareri pe care le schimbam doar daca vii cu o argumentatie logica si serioasa, nu doar ca asa zici tu?
adica ce te califica sa te situezi singur (chiar sunt curios prin ce resorturi cognitive, prin ce conexiuni intortochiate stiute doar si numai de tine), pe o trepta superioara mie, lui roger, si in general superioara noua, muritorilor de rand???
vocea si talentul?

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

109

15.08.2013, 20:59

CHESTIONAR:
1:cum esti considerat daca dezvalui un loc bun de pescuit pe un forum?
a:imbecil
b:un om respectabil
2:ce ai de pierdut daca dezvalui un loc bun de pescuit pe forum?
a:ramai fara peste in balta
b:nu pierzi nimic,castigi admiratia unor membrii ai forumului
3:cum esti considerat daca expui o metoda care face minuni in pescuitul somnului pe forum?
a:prost
b:unul caruia trebuie sa-i multumesti
4:ce ai de pierdut daca expui o metoda miraculoasa in pescuitul somnului pe forum?
a:toate locuriile cu somn v-or fi secatuite de pesti
b:mai castigi niste admiratori
5:care este motivul pentru care intram noi pe forumul asta?
a:
6:cu ce m-a ajutat acest forum pe mine?
a:

5 + 6 raspundeti voi :)

1.c - fraier
2.c - locul
3.b
4.c - apreciere. Important e sa deti metoda aia miraculoasa.
5. - schimb de experiente
6. - am invatat o abordare noua a pescuitului "la grund"; una - alta despre sonare, barci, lansetele si mulinetele, multiplicatoarele dedicate; ce accesorii au aparut mai nou pe piata; cine si cam pe unde pescuieste s.a.

Mai vrei?

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

110

15.08.2013, 21:00

cornel,
cuvantul "chibit" nu are nicio legatura cu ce-ai scris mai sus. poate ca intr-adevar, eu nu stiu sa convertesc un cuvant in ceea ce crezi tu ca ar avea sens, nu am priceperea asta.
si legat de contemporaneitate, sa stii ca de-aia academia romana mai accepta din cand in cand sa considere o gresala de exprimare generalizata ca si regula, tocmai ca se adapteaza la contemporaneitate. ai academia romana de partea ta.
cu acelasi respect.

eugen,
daca parerea mea pe care am incercat s-a argumentez cat am putut se poate numi ca "o dau in balarii", ti-as atrage atentia ca, dincolo de lipsa de politete, ar trebui sa inveti sa stii sa scrii. "fi-ti mai constructivi - fiti mai constructivi", "daca sti cum - daca stii cum". si am mai remarcat si altele de gen la tine, dar n-am chef sa fac poliitie lexicala pe-aici. spun asta doar ca si ecou la faptul ca spui ca scriu balarii.
apropos, de ce nu ma combati exact la balariile pe care spui ca le scriu?
de altfel, primul tau raspuns la ceea ce am scris despre cum pescuiesc a fost sa ma iei cam tare gen "de unde stii tu ca e bine asa si de ce te dai mare?", "voi giurgiuvenii", niste atitudini ce nu sed bine unui om ce se pretinde rational. nu facusem decat sa spun cum pescuiesc. nu asta e scopul unui forum? de ce ai o aversiune fata de noi, cu ce te-am deranjat? ca avem alte pareri pe care le schimbam doar daca vii cu o argumentatie logica si serioasa, nu doar ca asa zici tu?
adica ce te califica sa te situezi singur (chiar sunt curios prin ce resorturi cognitive, prin ce conexiuni intortochiate stiute doar si numai de tine), pe o trepta superioara mie, lui roger, si in general superioara noua, muritorilor de rand???
vocea si talentul?
Inca odata Bogdan, postarea mea nu ti se adresa intru totul tie ci lui roger si altora ca el.

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

111

15.08.2013, 21:11

Altfel, asa cum am vazut "niste" adevaruri la tine o pot spune cinstit ca il stiu pe Eugen de cativa ani si nu vorbeste degeaba. Poate ca intr-un oaresice moment a dat o alta conotatie la ceea ce a vrut sa spuna. In ceea ce te priveste, impui un stil rigid, oarecum inabordabil si conchis. Din raspunsurile tale de odinioara "cam" reiese ca l-ai luat pe NU in brate: nu schimb eu felul in care pescuiesc, nu fac nod de vorfach s.a.. Sunt niste comportamente care se vad de la o posta, iar astea adesea sunt comune la pescarii din Giurgiu. Asta ti-a spus-o pentru ca pescuieste mult in zona, dar si se plimba pe ici colo si cunoaste. Eu sunt mai tanar decat el, dar ii dau dreptate aici. Iesi si tu mai departe de Giurgiu si pescuieste cu alt fel de oameni si analizeaza totul. S-ar putea sa fi surprins de ce vei constata.

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

• Scrie un mesaj privat

112

15.08.2013, 21:43

Bogdanel, imi cer smerit scuse pentru aberatiile mele gramaticale. Nu-i o scuza, dar sunt nedormit de aproape 48 ore.
Ma deranjeaza vocea ta de "hiper" bariton iar talentul tau in a pescui este sublim dar lipseste cu desavarsire. Ai amintit ca acum "500 ani" era la moda sa fie opriti pestii. Cum este acum, in 2013, la voi GIURGIUVENII"? Am scris cu litere mari deoarece am obsevat sa te mustra "talentul" cand vorbesc de "GIURCIUVENI" si "proferosii" lor care pescuiesc la clonc dinainte de a se naste...
Daca vrei sa inveti de la altii, multumeste-te prin a intreba. Oare postarea mea nu seamana cu postarile tale "prietenoase" incepand cu momentul 2?

P.S. Pui mic, sunt sigur ca-mi permit sa te numesc asa, mi-as dori sa vad si de la tine ceva sfaturi pescaresti, nu am spus parintesti deoarece suna prea invechit, in afara de "sforaj" ca, asa cum ti-am mai spus, viata merge inainte chiar daca la Giurgiu ceasul pare a se fi oprit de cateva secole, cu toate ca somnul acum mananca si creste chiar si in judete abreviate GR. Sa fii iubit!!!
P.S. 2 "Sa fii iubit" oare nu trebuia scris cu un singur "i"? :ochi:
P.S. 3 Din momentul acesta te voi ignora indiferent ce vei scrie. :noroc:

• Scrie un mesaj privat

113

15.08.2013, 23:03

am editat si nu mai pot sterge de tot postarea. scuze.

• Scrie un mesaj privat

114

15.08.2013, 23:17

pestii se elibereaza in anumite conditii, nu oricum si nu oricat.
trebuie sa fii foarte impacat cand eliberezi un somn de 5 kile dar pe urma cumperi unul identic din piata...
poate nu realizezi ca de-a lungul timpului TOATA populatia romaniei a contribuit la scaderea fondului piscicol, unii prin braconaj, altii prin consum.
indiferent ca esti din bucuresti (eugen) sau ca acum traiesti in strainatate (zoran), tu sau familia ta ati mancat peste braconat. iar daca zici nu, nu te cred. si atunci cum sa te situezi deasupra altora zicand ca tu nu ai contribuit la distrugere, cand te-ai distrat la mese festive cu peste braconat? faci parte din lantul asta si tu, numai ca nu vrei sa recunosti.
vrei sa fii deasupra altora? lasa-te de mancat peste, tu si fam ta, repopuleaza cam tot ceea ce crezi ca ai consumat tu si familia ta de 30 de ani incoace. si abia atunci ai drept moral sa vorbesti si sa acuzi.
pana atunci...pofta buna!

eu eliberez tot ce e sub 3kg si tot ce e peste 25-30.

si mai sunt destui care fac asa. dar si multi bucuresteni care nu fac asta, si-l tin pe tot.
sa ai ceva cu TOTI pescarii dintr-un oras e la fel cum ai avea ceva cu ungurii sau cu evreii. sa bagi la gramada o intreaga categorie doar pe criterii geografice sau etnice nu prea e in regula...
p.s. eugen, "hiper bariton" este bas. dar am inteles ce-ai vrut sa spui, o sa mai umblu la tonalitate, e posibil sa ai dreptate.
si nu te mai supara ca am adus aminte de gramatica, a fost ca raspuns ca m-ai trimis in balarii. esti mai in varsta ca mine, eu ar trebui sa fiu ala care sare in sus manat de testosteron, nu invers.
si daca-ti place sa ma faci pui mic, sa ma dai la balarii si in alte feluri, asta e, nu ma pot opune. zi-mi cum vrei, o s-o iau ca pe un alint, ce sa fac....

cornel nu mai zice sa fac noduri ca nu fac. nu inseamna ca sunt rigid, dar cea mai mare problema a mea sunt nodurile. de cate ori fac nod am strangere se inima ca acolo ceva se va intampla. prefer carlige proaste, lansete si mulinete din piata, dar fug de noduri ca de dracu. pai mie mi-a cedat si la fir textil de la nod. sa-ti mai spun?
in rest n-am nimic, accept orice e argumentat, imi pare rau ca incercand sa delimitez sfaturile pescuitului pe dunare de alte rauri am ajuns sa ne promitem ca nu ne mai bagam in seama...

hai ca maine plec la peste. o sa bat cloncul cum zice tudor, ca e in teste. o sa bat ca tudor, cu baboi de juma de kil in carlig. daca prind, nu se pune. va trebui sa prind de macar 3 ori asa ca sa se numeasca ca e regula.

• Scrie un mesaj privat

115

15.08.2013, 23:54

roger,
scz de intarziere, m-am luat cu argumentele...

e bun locul unde mergi la gostinu, la teava aia si acolo unde e canalul ala care e perpendicular pe dunare. de la teava pana la canal, toata zona aia e ok de pescuit. daca stai pe coltul canalului dinspre amonte, ala e un loc bun.
mai ai varianta pe ara, chiar unde se termina pietrele si incepe plaja de la piciorul podului. poate e cel mai bun loc de pe ara, dar e mai tot timpul ocupat. daca nu, tot pe ara mai jos de pod vreo 200m se numeste rampa1. apoi si mai jos, rampa 2. tot pe ara la malul rosu dupa ce se termina plaja inspre aval, unde incepe padurea sunt cateva locuri f bune de somn.
daca vrei sa te misti mai mult treci de giurgiu, o iei spre satul vedea si in sat faci o stanga undeva ca sa ajungi pe dig. si de acolo e un drum prin padure care te scoate la dunare in dreptul insulei kamadinu. vei gasi cateva locuri misto de tot cu apa de 3-4 metri la 1m de mal.
toate locurile astea sunt pe malul romanesc, nu ai nevoie de barca si ajungi cu masina, daciuta de 1300, exact pe ele. :ochi:
fir intins!

ponturile cu locuri se spune ca nu trebuiesc puse public ca sa nu vada braconierii. dar locurile de mai sus sunt tot timpul cautate de pescari, de cele mai multe ori politia de frontiera e pe-aproape, si stie mai toata lumea de ele. asa ca, niciun pericol

116

16.08.2013, 07:37

Se duce naibii si forumul aceasta...

Roger

Oblete

• Scrie un mesaj privat

117

18.08.2013, 10:27

Multumesc Bogdane ! am luat notite ! Constat cu stupoare ca esti poate singurul care raspunzi la subiect pe forumul asta,si nu ma faci nici "ingust" nici "mura in gura" ca cer asemenea informatii.
Am salvat raspunsul tau intr-un txt si l-am printat si-l v-oi tine la parasolar langa permis si P.G. :bucuros2:
P.S. rog anumite zdrente inguste sa nu comenteze daca nu au nimic de spus la subiect.

Răspunsuri: 118

Locație: Timisoara

Profesia: Tehnician

• Scrie un mesaj privat

118

18.08.2013, 13:19

Acum sa-ti dau un sfat: daca inviti pe cineva la tine..si ti-e frica de talpiile lui ...da-i papuci pentru pantofi ! ca la muzeu ) ca nu cred ca stai intr-o moscheie.. sau sper macar e cel mai urat lucru care-l poti cere unui invitat , sa-i ceri sa se descalte..dece sa nu-i ceri sa scoata si pantalonii ? e cam acelasi lucru sa sti dar asta .. inseamna un nou capitol si nu e cazul aici.
Cred ca ar fi mai indicat sa iti ti sfaturile pentu tine,nu esti in masura sa dai sfaturi si lectii de viata cu aroganta de care dai dovada si mai ales lipsa "celor 7 ani de acasa".

• Scrie un mesaj privat

119

18.08.2013, 19:03

m-am intors de la pescuit si am stat 2 nopti cu prietenii. am cloncanit dimineata si seara, am prins doar cateva moace si unul de 5-6 kile.
am incercat in ambele feluri de a bate cloncul. asa ca tudor cu care eu nu sunt de acord, si asa cum stiu eu. trasaturile au venit pe sunete curate si fara fleoscaituri, dar o moaca am prins-o batand si ca tudor. cred ca nu e relevant, dar mai incerc ca e interesanta provocarea...
am pescuit 2 din barca. momeala:
sforasul 1 : acul de sus coropisnita, acul de jos rama neagra
sforasul 2: acul de sus caras de 300 grame, acul de jos scoica.
a muscat preponderent la rama neagra si doar o data la coropisnita.
in rest, pescuit de pe mal, gratar, baie. slab la lansete.
maine seara incerc singur cateva ore doar pe clonc...

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

120

19.08.2013, 21:18

Roger si bogdanbogdan :apl:

Nu pot sa scriu prea multe de pe Dunare, dar va voi scrie cite ceva pe vineri.

PS: toti de pe forum facem grseli gramaticale, cind scriem repede sau de pe smarturi. Chiar si aia cu 2 facultai :pauza: E un forum, si nu un doctorat de literatura. Consider destul de josnic sa atacati cu asa ceva, sau sa atrageti atentia in acest sens :nunteleg:

PPS: bogdanbogdan, sa sti ca se prind multi somni punctabili pe raurile din Ro de cei ce insista cu baboi, mrene, sau cleni de kila, dar nu se posteaza din anumite motive... :nunteleg: Iar pescuitul la clonc eu l-am invatat in Germania, si asa cum am scris pe site-ul explicativ, s-au prins cred ca tone de somn pe Dunare, Mures, Olt...toti la clonc dupa metoda invatata de mine in Germania. :noroc:

PPPS: toti care faceti greseli gramaticale, nu va bateti capu' cu asta. Forumul acesta - accepta. :bucuros2:

hai ca m-am umflat de pufuleti si bere, merg sa ma odihnesc nitel :zambet:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com