Deobicei pescuiesc pe dunare la crap,in delta,exclusiv din barca
Sunt mai multe feluri de a aborda o partida de crap in delta
in primul rand,cel mai important e, localizarea crapilor ,in functie de locul lor de hranire ,urmeaza tehnica de nadit si montura.Crapii pot sta pe canale cu apa de 2-4 metrii cu un curent relativ slab,pe buclele dunarii ,la 5-8 metrii,tot curent slab,pe canalele mari Sulina sau Chilia, pe margine la 3-4 metrii sau si de aici incepe distractia ,pe senal sau gropane la 13-15 metrii adancime.....oricum indiferent unde sunt cazati crapii trebuie obligatoriu gasita o structura cu sonaru,in general pomi scufundati sau praguri pronuntate si modalitatea de a nadii optima
acum ,cum va pozitionati fata de pom , e alta poveste...mai sus de el sau pe el....perpendicular pe pom si curent sau dealungul curentului
pasul doi ,naditul
eu prefer o combinatie intre porumb si bile
in zone cu apa mica si curent slab,nadesc din start 10 litrii de porumb inmuiat sau fiert si 4kg de bile de 20mm, puturoase in general,peste,scoica
in timp ce pescuiesc nadesc periodic din ora in ora sau si mai des, cate un litru doi de boabe si cate o mana de bile,poate vi se pare mult ,dar nu e deloc mult merge si mai mult dar nu pot cara atata nada la mine si apoi vine si bugetu,toti ciurli-burli din apa halesc boabele aproape instantaneu si cu bilele joaca fotbal pana le toaca sau le indeparteza din zona carligului
in zece zile consum doi saci de boabe si 25 de kg de bile,de voie...(de multe ori raman fara ,mai ales daca ma mut)...si o dau pe rapitori

in zilele ramase
in prima si a doua zi prind mai bine la boabe in a treia zi deja dau exclusiv cu bile in carlig.....cu mamaliga nu pescuiesc la crap din cauza "termitelor" dupa fundul apei
naditul in curent puternic si apa adanca il fac cu o teava (inventie proprie

),dar am vazut ceva similar la tv la patronul de la top-mix...tot pe dunare dadea si el in zona Budapestei
in rest finete cat te tine obrazu...mai ales la fire
sper ca v-am fost de folos
la somn inca citesc forumul si invat