Bogdane, eu nu incercam sa iti spun sa te reorientezi spre Daiwa ... pana in urma cu vreun an jumate aveam 4 Daiwa (plus alte firme) si nici o Shimano. De atunci au intrat in casa 3 Shimano-uri si nici un Daiwa
Si mulinetele de la Shimano sunt foarte bune ... putin mai grele decat Daiwa (cel putin marimile de somn) la aceeasi capacitate a tamburului dar de incredere. In cazul in care iti intra o rola de 65lb pe un Shimano de 5000 atunci mergi pe mana lor, daca nu, atunci vezi de la Daiwa ceva de 4000.
Mie imi place foarte mult de exemplu Daiwa Capricorn Vj4500 care are vreo 500 de grame ... este echivalentul unui Shimano de 8000 care pe aceleasi specificatii merge in 600 de grame ... suta de grame care se simte in mana. Dar imi place mult si Saragosa-ul de la Shimano, motiv pentru care nu stiu ce sa iti recomand din cele 2. La astea as mai adauga si alte modele dar nu mai intru in alte detalii pentru ca nu stiu ce suma esti dispus sa platesti.
Ti-as zice sa mergi intr-un magazin, sa iei cat mai multe modele in mana si dintre alea sa iti alegi pe cel care iti place cel mai mult si care se incadreaza in suma pe care vrei sa o platesti. Sa iei in considerare in mod special greutatea, capacitatea tamburului, corpul sa fie metalic si evident frana. Dupa ce te decizi care o alegi ori o iei de acolo, ori o cauti pe net (de obicei au preturi mai bune, mai ales daca cei din magazin nu iti fac ceva reduceri).
Spor la cumparaturi
ps: ca si paranteza, vorbeam acum cateva zile cu un baiat de pe aici despre un Biomaster de la Shimano de 8000. Asta era mulineta pe care voiam sa o iau in locul Saragosei dupa ce am rupt o Daiwa, dar avea corpul din nu stiu ce materiale hibride despre care nu stiam nimic. Cert este ca individul imi spunea ca am facut o alegere buna optand pt. Saragosa pt. ca el are atat Saragosa cat si Biomaster si dupa doar cateva saptamani (fara prea multi pesti) Biomasterul avea niste jocuri mai mari decat ale Saragosei pe care o avea de vreo 3 ani si cu care a scos o gramada de pesti. Eu am Biomaster de 2500 care mi se pare OK, dar nu e atat de solicitata pescuind cu ea mai mult la avat. Deci nu stiu ce sa zic