Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

21

21.07.2013, 13:56

Salut.Eu am Penn Atlantis 7000, mulineta de care pana acum sunt multumit dar nu am prins somni mari pana acum deci nu stiu cum se comporta, asta ramane de vazut.Inainte sa o cumpar m-am uitat la fratele mai mic Atlantis 5000 care iti spun sincer mi-a placut cand am incercat-o in magazin, daca ai ocazia da un ochi si la mulineta asta cu toate ca e cam "micuta" dupa parerea mea pentru somni peste 2 metri.

rooney

Biban

Răspunsuri: 139

Locație: satu mare

• Scrie un mesaj privat

22

21.07.2013, 20:25

sa o folosesti sanatos Bogdan si sa ai parte de cat mai multe drill-uri cu ea.Fir intins.

• Autorul acestui subiect este »bogdan artistu«

Răspunsuri: 324

Locație: belluno-italia

• Scrie un mesaj privat

23

21.07.2013, 20:37

Mulțumesc frumos rooney :noroc:
"Te poti impodobi cu penele altuia, dar nu poti zbura cu ele !!!
Lucian Blaga

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

24

24.07.2013, 11:33

Multumesc frumos anem. in legatura cu mulineta si eu ma gandeam tot la un 5000. nu ramane dcat s studiez piata. o sa va anunt la ce mulineta m-am decis. eu m-am gandit la un power pro de 50lb. oricum o sa tin cont de toate sfaturile tale. dupa care nu ramane dcat s o testez. o sa revin cu o parere cat de curand. :noroc:

E OK si un PP de 50lb mai ales ca intra ceva mai mult fir pe mulineta … iar daca te decizi la un Shimano de 5000 atunci asta va conta. (eu as merge totusi pe un 65 ... vei vedea de ce cand vei fi in mijlocul unui dril)

Sa ai grija ce mulineta iti alegi pentru ca vei avea parte de momente in care trebuie sa te bazezi pe ea, atat pe partea de angrenaj cat si pe partea de frana. Sa ai grija sa aibe si corpul din metal pentru a evita eventuale surprize in timpul drilului. Cele de la Shimano de exemplu (anumite modele) au in angrenaj si un fel de bare de ghidaj si siguranta care au rolul de a asigura o buna functionare a angrenajului inclusiv in momentele de solicitare maxima. De altfel, din cate am observat, si constructia corpului (prin comparatie cu un Arctica de la Ryobi) este una ceva mai OK … adica in cazul unei suprasolicitari fortele din interiorul corpului nu prea au de-a face cu capacul in timp ce pe Arctica simteam cum se miscau (jucau) piesele in interior in cazul unui anumit dril.

Pentru siguranta, cand iti cumperi mulineta sa verifici daca sunt suficient de stranse suruburile pentru ca eu am avut niste surprize nu tocmai bine-venite din partea Ryobi-ului … surprize rezolvate dupa ce am strans cum trebuie suruburile care tineau capacul pe corp.

Spor cu alesul si sa ne zici pe ce te-ai decis.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

• Scrie un mesaj privat

25

24.07.2013, 22:34

Atunci mă reorienteze la cei de la daiwa , pt c nu vreau sa îngreuneze mult bățul. Vreau sa pot pescui cât mai lejer posibil. De la daiwa ce model mi-ai recomanda? Mulțumesc frumos anem pentru toate informațiile. Ești foarte amabil :prieteni:
Lucian Blaga

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

26

24.07.2013, 22:51

Bogdane, eu nu incercam sa iti spun sa te reorientezi spre Daiwa ... pana in urma cu vreun an jumate aveam 4 Daiwa (plus alte firme) si nici o Shimano. De atunci au intrat in casa 3 Shimano-uri si nici un Daiwa :gandesc:

Si mulinetele de la Shimano sunt foarte bune ... putin mai grele decat Daiwa (cel putin marimile de somn) la aceeasi capacitate a tamburului dar de incredere. In cazul in care iti intra o rola de 65lb pe un Shimano de 5000 atunci mergi pe mana lor, daca nu, atunci vezi de la Daiwa ceva de 4000.

Mie imi place foarte mult de exemplu Daiwa Capricorn Vj4500 care are vreo 500 de grame ... este echivalentul unui Shimano de 8000 care pe aceleasi specificatii merge in 600 de grame ... suta de grame care se simte in mana. Dar imi place mult si Saragosa-ul de la Shimano, motiv pentru care nu stiu ce sa iti recomand din cele 2. La astea as mai adauga si alte modele dar nu mai intru in alte detalii pentru ca nu stiu ce suma esti dispus sa platesti.

Ti-as zice sa mergi intr-un magazin, sa iei cat mai multe modele in mana si dintre alea sa iti alegi pe cel care iti place cel mai mult si care se incadreaza in suma pe care vrei sa o platesti. Sa iei in considerare in mod special greutatea, capacitatea tamburului, corpul sa fie metalic si evident frana. Dupa ce te decizi care o alegi ori o iei de acolo, ori o cauti pe net (de obicei au preturi mai bune, mai ales daca cei din magazin nu iti fac ceva reduceri).

Spor la cumparaturi :bravo:

ps: ca si paranteza, vorbeam acum cateva zile cu un baiat de pe aici despre un Biomaster de la Shimano de 8000. Asta era mulineta pe care voiam sa o iau in locul Saragosei dupa ce am rupt o Daiwa, dar avea corpul din nu stiu ce materiale hibride despre care nu stiam nimic. Cert este ca individul imi spunea ca am facut o alegere buna optand pt. Saragosa pt. ca el are atat Saragosa cat si Biomaster si dupa doar cateva saptamani (fara prea multi pesti) Biomasterul avea niste jocuri mai mari decat ale Saragosei pe care o avea de vreo 3 ani si cu care a scos o gramada de pesti. Eu am Biomaster de 2500 care mi se pare OK, dar nu e atat de solicitata pescuind cu ea mai mult la avat. Deci nu stiu ce sa zic :gandesc:

AnEm

• Scrie un mesaj privat

27

28.07.2013, 16:07

Da anem tu ai dreptate . Cel mai bne e sa le poți lua în mana, sa lipiți studia un pic. Dar din păcate nu am posibil
itatea de a face acest lucru. Eu tot echipamentul îl cumpăr de pe internet. Dci trebuie sa merg pe mana cuiva care se pricepe foarte bne la spining. Și acela ești tu. Suma? Eu încerc sa nu depășesc 180 de euro. Dacă poți sa mă sfătuiești s cu alte modele ar fi super. Pana acum tot saragosa îmi place. Mersi anem :pescuit:
Lucian Blaga

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

28

29.07.2013, 10:10

Da anem tu ai dreptate . Cel mai bne e sa le poți lua în mana, sa lipiți studia un pic. Dar din păcate nu am posibil
itatea de a face acest lucru. Eu tot echipamentul îl cumpăr de pe internet. Dci trebuie sa merg pe mana cuiva care se pricepe foarte bne la spining. Și acela ești tu. Suma? Eu încerc sa nu depășesc 180 de euro. Dacă poți sa mă sfătuiești s cu alte modele ar fi super. Pana acum tot saragosa îmi place. Mersi anem :pescuit:

Bogdane … Saragosa-ul de 5000 e foarte OK sunt convins de asta (m-am jucat cu el printr-un magazin – al meu e de 8000) dar nu iti pot spune nimic despre capacitatea tamburului. Eventual, dupa ce il cumperi poti sa mergi cu ea la vreun magazin de pescuit si vorbesti pe acolo cu vanzatorii sa iti imbobineze fir de 65lb (dintr-ala cumparat la metru de la PowerPro) si vezi exact cat iti intra. De 50lb sunt sigur ca iti intra o rola intreaga dar de 65 chiar nu stiu ce sa zic. sa nu uiti ca are totusi 585 de grame :ochi:

Cu placere … iar cat despre partea cu priceputul la spinning :rizi: … atat de multe mai sunt de invatat incat nu imi va ajunge viata asta :ochi:

ps: Daiwa Capricorn VJ de 4500 sare de 180 de euro din cate stiu ... adica e nu am gasit-o sub 215 la care eventual mai esti nevoit sa adaugi si transportul (daca magazinul ala nu trimite gratis peste o anumita suma) dar are undeva in jur de 500 de grame chiar daca e mai masiva decat Saragosa-ul de 5000 ...

AnEm

• Scrie un mesaj privat

29

29.07.2013, 19:06

link sters :prieteni: ... despre ăsta e vorba anem? Cum ți se pare prețul? Dacă ăsta e am sa o comanda de urgenta.. anem cât trăiești înveți... niciodată nu ai saotiajunge perfecțiunea pt ca găsești mereu câte ceva despre învățat. Dar mie mi se pare ca ai ceva experiență în spate ești genul de om de la care ai mereu de învățat câte ceva dacă vrei. Mersi încă o data :pescuit:
Lucian Blaga

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

30

29.07.2013, 19:56

link sters ... despre ăsta e vorba anem? Cum ți se pare prețul? Dacă ăsta e am sa o comanda de urgenta.. anem cât trăiești înveți... niciodată nu ai saotiajunge perfecțiunea pt ca găsești mereu câte ceva despre învățat. Dar mie mi se pare ca ai ceva experiență în spate ești genul de om de la care ai mereu de învățat câte ceva dacă vrei. Mersi încă o data :pescuit:

aia-i ea Bogdane, si mai are si un pret foarte OK ...

ps: ti-am modificat mesajul pt. ca nu sunt permise link-uri catre magazine on-line ... :ochi:

AnEm

31

31.07.2013, 09:25

pe un site de licitatii (ala pe care il stie tot romanul) am gasit doua spheros 8000 fb, cred ca sunt noi
desi pretul afisat este de 550 bucata, vanzatorul mi-a facut oferta de 700 ambele

am postat in eventualitatea in care ar fi amatori pe-aici, modelul asta e super pentru spin greu. poate putin cam grele, dar sanatoase

• Scrie un mesaj privat

32

31.07.2013, 18:25

Un pic cam dubios prețul ăla... și sa mai fie s noi. Sunt niște mulinete bune dar cam grele, undeva la 600 de grame.vreis s o folosești la spining? :ciao:
Lucian Blaga

• Scrie un mesaj privat

33

01.08.2013, 22:04

Salut

Am decis și am pus mana pe un penn atlantic 5000. Cum vi se pare? Am făcut o alegere buna?
:ciao:
Lucian Blaga

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

34

01.08.2013, 22:08

Am decis și am pus mana pe un penn atlantic 5000. Cum vi se pare? Am făcut o alegere buna?
:ciao:

are Mane81 una ... el iti poate spune mai multe despre ea ...

AnEm

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

cornel.s

Șalău

Răspunsuri: 427

Profesia: policalificat

• Scrie un mesaj privat

36

11.08.2013, 23:10

Stie cineva ceva despre asta?

Okuma Classic Pro Levelwind Reel CL-302L-CL

..... si despre asta?

All Star Coastal Classic Offshore Spinning Rod 7' Medium Heavy CCOSS702050
Restul e folclor ca istorie n-are cum :bucuros:

Răspunsuri: 2 642

• Scrie un mesaj privat

37

21.05.2014, 03:08

Mai exista si Cabelas Prodigy 4500(=Daiwa Capricorn), le-am folosit pentru Dunare la crap, foarte bune mulinete, pacat ca tot prin 2007 am luat numai 3, as mai fi avut nevoie de inca una, dar nu se mai gasesc, trebuie insistat cu cautarea!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

• Scrie un mesaj privat

38

21.05.2014, 21:20

Mai exista si Cabelas Prodigy 4500(=Daiwa Capricorn), le-am folosit pentru Dunare la crap, foarte bune mulinete, pacat ca tot prin 27007 am luat numai 3, as mai fi avut nevoie de inca una, dar nu se mai gasesc, trebuie insistat cu cautarea!

Sunt greu de gasit. Am dat un ochi asa pe net si e cam dura situatia. Poate sa o mai gasesti folosita dar noua... slabe sanse
Lucian Blaga