Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Din fizica mea de balta, imi aduc ceva aminte de momentul fortei, format din forta X bratul fortei. Deci cu alte cuvinte, cu cat bratul fortei e mai mare, cu atat momentul imprimat e mai mare. Deci si distanta de lansare ar trebui sa fie mai mare... Asta daca nu ma insel.
Informer, si eu auzisem teoria la betele de crap: lungimea batului sa fie aproximativ de 2 X lungimea pescarului.
titlul topicului se refera strict la lungimea lansetei asa ca DA, lungimea lansetei conteaza.
Locație: Bucuresti - Onesti
Profesia: Student, liber-profesionist
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Dupa mal numai un fir mai subtire poate castiga cativa metrii reali , nu lansete cu lungimi diferite .
Dar cum este cu lungimea lansetelor la drill-urile de pe mal, in zona malului? Chiar daca e oftopic, sa aflam si despre asta cite ceva. Personal, cu o lanseta scurta de pe mal, parca am un handicap in ceea ce priveste dirijarea pestelui in zona malului, pt a-l tine departe de pietre, ierburi sau crengile din mal. Si in Spania la chefal am observat treaba aceasta. Cu lanseta de 3,9 metri de plutarit altfel dirijam pestele decit cind intra la cea de 2,4 metri, care o foloseam normal la feeder. Lanseta e pt feederit din barca, dar am folosit-o la chefal de pe mal si nu o data am pierdut pestele care intra fara probleme direct in mal! Astept si aici pareri![]()
Dupa mal numai un fir mai subtire poate castiga cativa metrii reali , nu lansete cu lungimi diferite .
Multumesc Dan, am sa retin aceste aspecte...
Dar cum este cu lungimea lansetelor la drill-urile de pe mal, in zona malului? Chiar daca e oftopic, sa aflam si despre asta cite ceva. Personal, cu o lanseta scurta de pe mal, parca am un handicap in ceea ce priveste dirijarea pestelui in zona malului, pt a-l tine departe de pietre, ierburi sau crengile din mal. Si in Spania la chefal am observat treaba aceasta. Cu lanseta de 3,9 metri de plutarit altfel dirijam pestele decit cind intra la cea de 2,4 metri, care o foloseam normal la feeder. Lanseta e pt feederit din barca, dar am folosit-o la chefal de pe mal si nu o data am pierdut pestele care intra fara probleme direct in mal! Astept si aici pareri![]()
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH