Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Răspunsuri: 52

Locație: bucuresti

Profesia: jurist

• Scrie un mesaj privat

61

03.05.2013, 18:29

pt un piranha max (nu mai stiu ce nr)!
cred ca e vorba de un cablu de conectare in 3 pini!

multumesc!

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

62

03.05.2013, 19:39

pentru o pneumatica .... preferati suport pentru sonda sau montarea ei direct pe oglinda barcii? ce parere aveti?

Eu am folosit la pneumatica pentru sonar Himmi supot cu ventuza pe care il montam pe oglinda. Pentru montare / demontare nu era nicio problema. Pentru barca din fibra am comandat pe net acelasi suport cu ventuza. Modelul asta de suport are ca si avantaje:
1. intotdeauna se va monta / demonta extrem de usor, unghiul ramanand acelasi de fiecare data daca este montat pe oglinda
2. nu este deloc scump (74 - 85 lei cu transport inclus)
3. poate fi montat oriunde exista suprafata de contact rigida cu modificarea unghiului, care de asemenea este extrem de facila
4. nu trebuie scos din apa in mars, nici macar la acostare cand apa este foarte mica deoarece sonda vine la nivelul chilei si nu incomodeaza cu absolut nimic. Mi-ar placea sa pot spune asta despre celelate tipuri de suporti (Jakson, Energo, Amiaud), mai putin cei permanenti.

Ediseu

Știucă

Răspunsuri: 695

Locație: London

• Scrie un mesaj privat

63

24.06.2013, 08:47

:salut:

Am definitivat suportul pentru sonde :bucuros2:
A iesit foarte bine,daca aveti intrebari va stau la dispozitie!

Pozele sint facute de fiul meu cred ca putin cam Mari!

O sa incerc sa descarc , daca nu reusesc le putetzi vedea la pozele personale de la

Galeria mea personala

Ediseu

Știucă

• Scrie un mesaj privat

64

24.06.2013, 08:53

Nu a necesitat gaurirea barcii

De fapt asta era una dintre conditi

Nu reusesc sa le pun sint prea Mari!

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

65

24.06.2013, 08:59

F fain a iesit, sa vedem acuma cum se comporta in mers! dar sunt sigur ca nu se va misca/ roti :bravo:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

sopvalentin

Știucă

Răspunsuri: 624

Locație: Galati

• Scrie un mesaj privat

66

24.06.2013, 09:31

Frumosa lucrare Ediseu,din poza pare a fi inox,o lucrare de nota 10. Felicitari.

Ediseu

Știucă

• Scrie un mesaj privat

67

24.06.2013, 09:59

E foarte bine consolidat Zoran,
Totul se strange prin suruburi double
Sopvalentin :salut: Ma bucur ca iti place,
da totul este otel inoxidabil inclusiv,suruburi,piulite,saibe :bravo:

Ps.Zoran astept setarile sonarului pls! :ochi:
Sper ca nu ai uitat :prieteni:

68

24.06.2013, 19:01

:bravo: Ediseu,super lucrare :apl: :apl: , dar ce te faci cand demontezi/transporti?Nu e greu la transportat intreg"ansamblul"?-ma refer la suportul cu cele 2 sonde+cabluri..
Eu am avut un suport de la Amiod caruia i-am marit menghina, se rabateaza in orice pozitie, intra in geanta de la sonar, sambata-i fac prima proba cu cele 2 sonde :bucuros2: .Sper sa nu intervina probleme.
O poza

Ediseu

Știucă

• Scrie un mesaj privat

69

24.06.2013, 20:17

Sper ca am rezolvat problema pozelor :gandesc:
»Ediseu« a atasat urmatoarele fisiere:
  • 7n53.png (28,62 kB - 469 ori coborit - ultima oara: 28.01.2023, 16:31)

Ediseu

Știucă

• Scrie un mesaj privat

70

24.06.2013, 20:19

Bagami-as ce rau ma stiu!!!!! :doaaamne: :doaaamne:

Ediseu

Știucă

• Scrie un mesaj privat

71

24.06.2013, 20:26

Ceva nu am facut bine :gandesc:
Am redus marimea pozelor dar nu pot sa le pun ...primii 50 de ani sint mai grei!!! :doaaamne: :doaaamne:
Nu inteleg,poate next time!! :buaaaah:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

72

24.06.2013, 21:59

Ps.Zoran astept setarile sonarului pls!

Cit? :gandesc:

www.pescuit-la-somn.com

mihalake

Sunt nou și mă prezint!

Răspunsuri: 3

Locație: Galati

• Scrie un mesaj privat

73

25.07.2013, 08:50

Salutare

Ma poate ajuta cineva si pe mine cu niste setari corecte pt sonarul humminbird 570 , mentionez ca este prima data cand folosesc asa ceva.Dau o bere aici in Galati sau pe balta la pescuit.Vreau sa-l montez pe o barca rebel 400 cu motor selva 30cp .
Va multumesc anticipat. :pescuit:

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

74

25.07.2013, 08:59

Ma poate ajuta cineva si pe mine cu niste setari corecte pt sonarul humminbird 570 , mentionez ca este prima data cand folosesc asa ceva.Dau o bere aici in Galati sau pe balta la pescuit.Vreau sa-l montez pe o barca rebel 400 cu motor selva 30cp .
Va multumesc anticipat. :pescuit:
Am pus aici o procedura de reglare a sonarului 718/728 care-i foarte asemanator cu al tau.
Urmareste pasii expusi acolo si nu uita: pe langa pozitia corecta a sondei, reglajele esentiale sunt: switchfire (max. mode), noise level (off) si sensibilitatea functie de apa, distanta pana la montura etc..
Reglajul sonarului Humminbird 718/728/++
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

momaul

Șalău

Răspunsuri: 332

Locație: buzau

Profesia: elecronist

• Scrie un mesaj privat

75

04.01.2014, 19:22

salut. pina la urma tot n-am inteles cum e mai bine sa fixez sonda direct pe barca sau cu ajutorul unui suport.Mentionez ca am o barca din fibra 4m lungime 1.75latime cu trei chile foarte stabila dar la 49-50km pe ora daca sunt ceva valuri trbuie sa ti o batista in guraca altfel :doaaamne:

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

76

04.01.2014, 19:57

Evident ca-i mai OK din punct de vedere al stabilitatii s-o montezi fix pe barca rigida.
Insa daca te plimbi cu sonarul in diverse barci, e clar ca n-ai incotro si-ti iei un suport detasabil. :)
Singurul avantaj al suportului este reglarea mai facila a sondei pt. divesre incarcari ale barcii, de exemplu.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

77

04.01.2014, 20:59

Evident ca-i mai OK din punct de vedere al stabilitatii s-o montezi fix pe barca rigida.
Insa daca te plimbi cu sonarul in diverse barci, e clar ca n-ai incotro si-ti iei un suport detasabil. :)
Singurul avantaj al suportului este reglarea mai facila a sondei pt. divesre incarcari ale barcii, de exemplu.

Nu-i asa. Am o barca rigida cu sonda fixata pe ea. Am si o Porta bote pe care car acelasi sonar. Am cumparat doua sonde si cu asta basta.

Răspunsuri: 496

Locație: Timisoara

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

78

05.01.2014, 03:09

o intrebare...sunt incepator la capitolul barca si sonar .am luat un mark 5xpro de la zoran si vreau sa il montez pe barca ..asa...
Intrebarea mea este..daca fixez sonda (rigid) pe barca pot merge in glisaj cu barca fara a o deteliora..? :nunteleg:
"Prostul întâi o croieşte, apoi o gândeşte."

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

79

05.01.2014, 06:23

Nu-i asa. Am o barca rigida cu sonda fixata pe ea. Am si o Porta bote pe care car acelasi sonar. Am cumparat doua sonde si cu asta basta.

Nici asa nu-i. :zambet: Eu am cumparat 2 sonde. Una am montat-o fixa pe barca, iar cealalta am facuto mobila. Hmm, eu de ce nu am 2 barci...? :gandesc:

salut. pina la urma tot n-am inteles cum e mai bine sa fixez sonda direct pe barca sau cu ajutorul unui suport.Mentionez ca am o barca din fibra 4m lungime 1.75latime cu trei chile foarte stabila dar la 49-50km pe ora daca sunt ceva valuri trbuie sa ti o batista in guraca altfel :doaaamne:

Deci dupa cum vezi, exista diferite variante. In cazul tau, cu doar 1 sonda, eu as monta-o fixa. Cu ea astfel montata poti merge in viteza, fara sa se intample ceva cu sonda.
La un suport extra, pe care sa-l poti muta pe orice barca, trebuie sa ridici sonda daca mergi cu viteza pe apa. Reglaj nou la fiecare folosire.
Exista si suporti de sonda mobili care sunt f solizi, din inox, si care-i poti lasa in apa si la mersul cu viteza mare, dar costa circa 100,-€ :doarecapu:

www.pescuit-la-somn.com

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

80

05.01.2014, 06:36

o intrebare...sunt incepator la capitolul barca si sonar .am luat un mark 5xpro de la zoran si vreau sa il montez pe barca ..asa...
Intrebarea mea este..daca fixez sonda (rigid) pe barca pot merge in glisaj cu barca fara a o deteliora..? :nunteleg:

Nu, nu o vei deteriora. Daca mergi in glisaj sonda poate iesi deasupra apei si astfel sa nu-ti mai arate nimica pe ecran. Asa e si la mine, pe la 18 km/h intra in glisaj si de aici incolo nu mai vad nimica. Daca vrei sa vezi si la viteze mai mari, trebuie sa o montezi sub barca, pt a fi in permanenta in apa. Aici insa ai pericolul de a freca sonda la mal, sau cind urci barca pe peridoc.

Eu am montato ca sa fie 1 cm deasupra liniei de fund al barcii:

www.pescuit-la-somn.com