daca tot e sambata am iesit la pescuit. scop clar - avat.
erau cu mine si lansetele de somn pentru cazurile speciale in care sar somnii in toate partile si as fi avut nevoie de ceva sa ii trag pe mal

(pana acum nu s-a intamplat asa ceva

) ...
la 5:30 aruncam prima naluca in apa. la ora 8:30 eram disperat. nici un atac, activitate fix zero. cand deja eram pe picior de plecare pentru a incerca un alt loc iese "animalul" asta care ma salveaza de la o eventuala gherla ... iata-l
nu depasea prea convins lungimea unei palme si dezastrul se contura tot mai clar.
putin inainte de 9:30 eram pe un alt loc. un loc oarecum nou in care daca tin bine minte cred ca am mai pescuit doar o singura data (saptamana trecuta). un loc superb care promitea multe:
ce a urmat a depasit orice asteptari sau sperante, mai ales daca ma gandesc cum au decurs primele 3 ore petrecute in primul loc. am avut parte de una dintre cele mai misto partide de pescuit de ceva vreme incoace in ciuda faptului ca pe mal nu a iesit nici un peste care sa sara de 500 de grame. pana pe la ora 1 am avut parte de vreo 20 de pesti (cheppie dintr-alea plus vreo 2 avatei cat palma) adusi pe mal dar am avut mult peste 100 de atacuri (in unele cazuri cate 5-6 pe o singura recuperare), urmariri nebune din partea pestilor astora, cate 6-7 veneau dupa oscilanta si loveau pe rand in ea. am avut parte inclusiv de un avat la vreo 2 kile care s-a dus cand era la 3 metri de mine, o cheppie babana care mi-a bagat o lumanare cand era la nici 1 metru de mal si s-a dus si ea, o gramada de pesti dezgatati la mal ... ce mai, spectacol. nu am avut timp nici macar sa respir.
tot ce le trebuia erau niste oscilante micute cat mai lucioase ... chestii de 3-4cm lungime recuperate in viteza la o palma sub luciul apei (cu polarizatii imi vedeam oscilanta de cand pica in apa si pana o scoteam ... era superb sa vad cum apar nebunii aia de pesti si loveau naluca din toate partile). aveam vreo 4-5 diferite in cutie si le tot schimbam intre ele. daca faceam 5 lanseuri fara atac direct treceam la urmatoarea si treaba era rezolvata. ciudat era ca nu voiau nimic altceva in afara de chestii cat mai lucioase
evident ca nu am facut decat vreo 2-3 poze. toti pestii erau cam la aceeasi dimensiune plus ca din cate am vazut si auzit de la altii sunt foarte fragili, asa ca, exceptie facand 2 pe care i-am pozat in mana restul toti au fost dezgatati direct in apa fara a ii mai scoate aiurea pe uscat.
aici e un Berti (nu stiu modelul):
si aici o oscilanta luata la kg in urma cu multi multi ani si pe care inca nu am folosit-o pana azi:
incapatanarea mea si-a zis cuvantul si am insistat mult la top-water ... din pacate fara rezultat. dar m-am incapatanat sa prind macar una si cu Thrill-ul si pana la urma am reusit (era prea mare si toate dadeau pe langa):
o partida superba. apa limpede cristal si tot ce se intampla in zona nalucii vedeam ... sper sa se repete.