Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

41

26.04.2013, 12:09

Pai nu le pot tine o eternitate acolo caci mai am si eu nevoie de loc pe server pentru alte activitati. Le voi mai pune din cand in cand.

tatuc

Șalău

Răspunsuri: 430

Locație: TULCEA

• Scrie un mesaj privat

42

26.04.2013, 14:38

Le voi mai pune din cand in cand
Am inteles. Am abonat subiectul si daca anunti cand mai pui voi sti sa vizionez. Plec maine la pescuit pe un lac si vruiam sa-mi fac o idee. Nu ramane momentan decat sa-mi pun pofta in cui. Apropos, ai un cui? :rizi:
:pescuit:

Pescarii stiu cat de periculoasa este marea si cat de infioratoare e furtuna , dar ei nu au considerat vreodata aceste lucruri ca fiind indeajuns pentru a-i face sa ramana la tarm."
Vincent Van Gogh

43

22.05.2013, 00:14

revin la acest topic cu o intrebare oarecum "banala" .
Este bine cum pescuiesc?....pescuiesc in urmatorul fel pe balta respectiva.

Uploaded with ImageShack.us
.duc firul cu geamandura si pluta de pe un mal pe celalalt cu mana ,apoi un prieten mulineaza intreaga instalatie,geamandura, greutatea de ancoraj si montura, spre locul unde doresc montura sa fie amplasata!
problema este ca nu pot tensiona lanseta ( doar la limita fortei cu care ancoreaza plumbul de 200gr).
de ce am pus acesta intrebare?!...paiii intr-o noapte imi suna scurt alarma(bip,biip)...dupa 2 secunde aud unde aveam eu instalatia amplasata niste batai de somn(ma-m speriat)...este posibil sa nu fi muscat momeala din cauza constructiei/mecanici monturi ?

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

44

22.05.2013, 08:09

Sistemul plumb+geamandura sunt prea usoare si nu are cum sa se rupa casantul, nici cum sa se intepe somnul singur.
Inlocuieste plumbul de 200gr cu unul de 20kg si sticla o inlocuiesti cu un bidon de 5l. Asa poti tensiona lanseta ca lumea.

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

45

22.05.2013, 08:44

Sau, mai ai o variantă: ţăruş în mal, de el legat un şnur care de preferat să nu fie elastic, la 2-3m de capătul şnurului legat un bidon de 5 litri şi care să fie umplut de jumate cu apă (ajută în sensul că linia se poate tensiona fără să ridici foarte mult firul lansetei deasupra apei), urmează la capătul şnurului un monofilament de rupere care se leagă cu vârtej şi agrafă deasupra vârtejul de la montura principală astfel încât, la trăsătură, lanseta să sesizeze imediat (forfah de 2m cu pluta ataşată pe forfah). Tensionezi sistemul şi .....
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

46

22.05.2013, 12:30

este interzis plantatul si din acest motiv nu pot folosi greutate mai mare si gemandura mai mare ,folosesc greutate de 200gr deoarece duc firul cu montura cu mana de pe un mal pe celalalt si apoi il mulinez la locul dorit.
smecheria cu tarus-ul in mal ar fi excelenta,dar e problema cu pescarii,vin noaptea la pescuit si lanseaza apoi agatza firul ce anoreaza montura.

47

17.10.2013, 22:41

salutare...pescuiesc ff des pe balta helesteu de la iesire din medias spre agnita...balta are aproximativ 100m latime si 300lungime cu adancime pana la 4m.....balta este plina,exagerat de multa vegetatie.
Detine niste exemplare de somn (pana pe la 25-30kg..vazut si confirmate de mine si altii pescari) si cu gramada de somotei pana la 2kg
Intrebarile mele sunt:1 Cum abordatzi pescuitul somnului in asemenea balti in care plaurii si vegetatia ti se incurca de pescutz sau de montura in 80% din cazuri?
2 Ce momeli folositi?
3 Ce monturi folositi?...avand in vedere ca plantatul este interzis
4 La ce adancimi sa caut somnu ?
*inspre digul balti vegetatia este mai rara si apa mai adanca iar spre coada lacului apa are undeva la 1-1,5m si este stuf si exagerat de multa buruiana(mai ii cate un ochi\2 de apa unde poti pescui la pluta dar vantul iti va aduce pluta inspre mal si ti se umple montura de vegetatie) 5 Cum trebe pescuit in cazul acesta?
6 Care dintre dintre cele 2 pozitii ar putea tine mai mult somn\sau/in care dintre cele 2 parti ale lacului se poate prinde mai bn somnul?
7 In cazul de fata ,unde buruiana persista multt in maluri,somni marii trebe cautati in maluri sau in larg pe langa plaurii ?

:zambet: Anu-l trecut am deschis acest topic deoarece nu stiam ce si cum sa fac sa prind somni din locul respectiv .
Cum anul trecut am fost plecat din tara si na-m reusit sa pescuiesc ,anul acesta am pescuit aproximat 45-50 de noptii pe acesta balta ,dar ,doar in a 30-a noapte am zis sa o fac si pe asta(atentie,in 30 de nopti nu am prins nici macar 1 somotel(am scapat 2 bucati)
Daca nu, balta e doar 100 metri latime. Atunci trimite un coleg pe malul celalalt si leaga un fir gros, de ex mono de 0,60mm (rola de 100 metrii) cu un mono de rupere in capat (mono de rupere de 0,30 mm si 30 cm lung), iar mono de rupere pe care il legi/ prinzi deasupra plutei de firul lansetei. Asa poti trage montura peste apa pina in locul dorit, si acolo o lasi in jos. Lanseta ta pe un mal, iar pe celalalt mal colegul sa lege mono de 0,60 de un par, ceva crengi. Voi incerca sa fac o schita diseara.

in prima noapte 1 bucata 5kg(eu),dupa 2 zile colegu meu prinde unu pe care il intzep eu ,suna alarma,aud cum bate in malul celalat ,andrenalina pana peste cap, (lanseta din verticala pozitionata a ajuns la orizontala pana am ajuns eu de la 10m distanta,intradevar suportul era de ras)(in poza colegul meu)

apoi dupa alte 3 zile 1bucata de 3,5kg la colegul meu(ma bag dimineat-a la 4 in apa deoarece se incurcase somnul intr-un plaur,cand ies pe mal trage la alta lanseta, tot la lanseta lu-i colegu,il intzeapa si dupa cateva secunde il pierde.,trec inca 2 zile prind eu 1bucata 8kg

,apoi 2 nopti fara captura ,apoi alt prieten unu de 2kg dupa 4zile prind eu unu-l de 1,3m

,urmatoarea noapte rupe firul unui prieten (fir monofilament de 0.60mm,a rupt de la nod,cred ca nodul era de vina),apoi au urmat inca 3 partide in care nu am prins nimic(defapt somotei pana in kg am prins dar nu-i mai socotim si aia :rizi: ).

fiecare pescuiam cu cate 2 lansete ,monturile trase pe langa plauri cu pescutii la suprafata(o palma sub apa),ancora sub carlig sau doua carlige legate la o distantza de 10-15cm unu de celalalt ,toti somni agatat-i au fost agatati cu carligul de sus in coltul guri,doar unul singur (mai maricel ) a fost agatat in coltul guri cu carligul si in gat cu ancora,momeala caras 100-300gr, iar daca nu aveam caras mare bagam 2 carasei micuti ,unul pe carlig,unul pe ancora :ochi:
cam atat anu acesta de pe acesta balta,,,,,, din septembrie ma-m mutat pe tarnava mare unde in 7 nopti nam reusit sa prind nimic :gandesc: :gandesc: :gandesc:
Multumesc colegilor de forum care miau dat sfaturi :noroc: :noroc: :noroc: :noroc: :noroc: :noroc: :noroc: :noroc:

48

17.10.2013, 22:51

1,3m (acelasi somn din poza de mai sus)

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

49

18.10.2013, 05:32

Felicitari Florine, cindva insistenta se rasplateste! :bucuros2:
Incearca sa-i cauti si in gropi sau putin mai adanc, adica 0,5 m de fundul apei, sa ai intotdeauna si sus si jos monturile. Variaza, iti vei creste sansele! Daca ai 4 monturi sus, una langa alta, somnul care inoata in zona pe langa mal sau in zona ierbii va lua 1 din pestii prezentati. Cind e in cautare de hrana da de montura ta si daca e una singura. :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com