Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

61

18.02.2013, 19:06

Din USA. 99 de dolari, dar cu vama si taxele de transport + TVA = 140 euro. :gandesc:
Primesc eu una cam in 2 saptamani, si cind ai ocazia, poti sa treci pe la mine sa o vezi. Poate bagam si un :pescuit: la scobar!
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Adi

Șalău

Răspunsuri: 378

Locație: Stuttgart

• Scrie un mesaj privat

62

18.02.2013, 19:23

Super, asa facem. De la Cabelas ?
Aici am dat iar de o bariera care ma chinuie mai de mult .. si anume datele technice ale unei lansete in unitati de masura americane,
nu sint in stare sa le interpretez cum se cuvine, ma deruteaza in special : Line Weight , apoi mai sint de ex. la firele pentru pescuitul marin ,
de ex. Varivas , date precum PE 4, PE 6 sau chiar PE 8 ..la ce unitati de greutate se refera ?
Daca stiam iti spuneam sa comanzi imediat 2 buc, dar si eu m-am trezit tirziu .
In acelasi context , cind incepe pe Rhin sezonul de spining ?

Fir intins!
:ciao:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

63

18.02.2013, 19:43

In anumite zone este admis spiningul in permanenta. Unde pescuiesc eu, abia in iunie :(..

www.pescuit-la-somn.com

Răspunsuri: 133

Locație: Bucuresti - Onesti

Profesia: Student, liber-profesionist

• Scrie un mesaj privat

64

18.02.2013, 21:33

Ce parere aveti despre lanseta asta? Cea de 2,75m pana in 60 de grame:

SPORTEX - Black Pearl

O lauda toata lumea ca ar fi buna la somn pe celelalt forum, si m-am lasat dus de val si am cumparat-o mai ales ca am prins-o la un pret bunicel. :bucuros2:
Ceva pareri?
Always C&R

IonutFishing

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

65

18.02.2013, 21:37

Parerea mea, super pt jigging la salau! :bravo:

Cit despre pret, modelul vechi, Black Stream, era cu vreo 30 de euro mai ieftina...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

66

18.02.2013, 21:51

La salau m-a dus si pe mine gandul,asta dupa ce l-am luat, insa toata lumea il lauda ca e super batz de somn.Acum, sa lasam timpul sa decida.Oricum, somnii vizati de mine nu sunt foarte mari, iar batul asta are rezerva incredibila de putere.
Si desi nu e cel mai bun exemplu( Lamiglas vs. Sportex, Lamiglas winner! :drac2: ), anem are un batz care zice el ca e dat pana in 70 gr, si vad ca ii prieste bine la somn :buaaaah:
Always C&R

IonutFishing

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

67

13.03.2013, 11:54

La salau m-a dus si pe mine gandul,asta dupa ce l-am luat, insa toata lumea il lauda ca e super batz de somn.Acum, sa lasam timpul sa decida.Oricum, somnii vizati de mine nu sunt foarte mari, iar batul asta are rezerva incredibila de putere.
Si desi nu e cel mai bun exemplu( Lamiglas vs. Sportex, Lamiglas winner! :drac2: ), anem are un batz care zice el ca e dat pana in 70 gr, si vad ca ii prieste bine la somn :buaaaah:

in urma cu vreo 2 saptamani am pus mana pe un Sportex dat pana in 35 de grame (nu mai retin modelul) ... trecand peste faptul ca pentru gusturile mele lanseta "balanganea" prea mult si era surprinzator de moale, am ramas surprins de rezerva de putere pe care o avea. intr-adevar, puterea lansetei era in cotor si nu te ajuta foarte mult chestia asta la pescuitul de pe mal in dril cu ceva sanatos dar totusi lanseta nu era data pentru un pescuit greu si avea exagerat de multa putere in partea de jos.

nu stiu cum e Sportex-ul de care pomenesti mai sus, dar din anumite comparatii facute pe apa pot spune ca lanseta pe care o folosesc eu este mai rigida decat restul motiv pentru care ai senzatia ca este mai puternica, asta o poate confirma si Mane81 care de mai multe ori a facut comparatie intre ce are el si asta. lanseta din fabrica e data pana in 70 dar cum am mai spus in alte randuri, am dat cu ea inclusiv cu oscilante cat palma de 105 grame. cel mai OK ar fi sa iesi cu el la pescuit si daca vezi ca nu face fata vreunui peste doar atunci o schimbi ...

ps: in cazul in care nu pescuiesti cu jiguri de 30-50 de grame eu o consider prea puternica pentru salau ... adica nu vad rostul unei lansete de genul asta pentru jiguri de 10-15 grame :gandesc:
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

• Scrie un mesaj privat

68

13.03.2013, 16:08

Media jigurilor cu care pescuiesc dupa salau este:15-25 gr pe Siret si 35-50 gr pe Dunare.Le acopera pe ambele, este senzitiva si este fast.
Am incercat-o in weekend cu jiguri, sub 10 grame nu simti absolut nimic, insa lanseaza destul de bine voblere chiar si de 7-8 grame.Pentru nepretentiosi, este un bat bun si la avat, si la salau, si la somn.Eu am ales sa-l folosesc doar la somn, poate mai rar si la avat cand mi-e lene sa car dupa mine inca o lanseta, daca stiu ca am de parcurs distante foarte mari.
Nu stiu modelul pe care ai pus tu mana de la Sportex, dar asta chiar nu mi se pare balanganacios, initial am fost dezamagit cand l-am luat, mi se parea prea rigid.Apoi mi-am revenit :rizi:
Always C&R

IonutFishing

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

69

13.03.2013, 16:47

[.....]
Nu stiu modelul pe care ai pus tu mana de la Sportex, dar asta chiar nu mi se pare balanganacios, initial am fost dezamagit cand l-am luat, mi se parea prea rigid.Apoi mi-am revenit :rizi:

chiar nu mai retin ce model era si nici nu reusesc sa dau de el pe site-ul producatorului ... mai trebuie pomenit si faptul ca era facut custom si nu avea nici un sticker aplicat pe el. eventual tine minte Mane81 ca s-a jucat si el putin cu lanseta. retin doar ca era data pana in 35 de grame si era lunga (cred ca avea vreo 3 metri). conteaza ca tu sa fi multumit de lanseta, eu unul nu am avut-o in mana niciodata si deci nu imi pot da cu parera sub nici o forma ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

milan

Oblete

Răspunsuri: 21

Locație: Brasov

• Scrie un mesaj privat

70

12.09.2013, 22:54

salut

capture black power.2 70 act 15 50 este ideala pt ce iti doresti tu!

LUCIOPERCA

Sunt nou și mă prezint!

Răspunsuri: 3

Locație: ALBA IULIA

• Scrie un mesaj privat

71

09.10.2013, 13:56

Sportex din seria kv pike si o sa-mi multumesti o viata .indestructibile