Pescuitul la salau cu twistere,ehehhhhhhhe, o poveste lunga si complicata(se pot scrie "romane" intregi pe tema asta). Mai jos voi incerca sa impartasesc citeva "tips-uri" din experienta pesonala, dar repet cati pescari de salau veti intreba, atitea variante de raspuns veti primi.
Pentru mine metoda cea mai prinzatoare la salau este cea cu twistere deoarece au o vibratie specifica care incita dintosul si poti explora+prezenta naluca pe substratul(zona predilecta de adapostire si vietuire a salaului). Da rezultate tot timpul anului. Am pescuit de multe ori in paralel cu
klingonieni (localnici care nu au "mama nu au tata" si nici notiunea de C&R,retin tot ce prind!?!?!) care dadeau cu pestisor la pipait si rezultatele la twister erau net superioare. Va rog sa ma credeti, nu se compara cu nimic o "lovitura de ciocan" data de un dintos mai imbracat!

sau un mustacios cat "TIR-ul"
O alta metoda prinzatoare este cea la wobler dar cu mentiunea ca o folosesc doar in perioada calda(primavara spre vara, vara, vara spre toamna, la apusul si rasaritul soarelui) cat avem activitate pe langa maluri cu pestisori mici si puiet(atrag rapitorii inclusiv somnul!!!, am avut numeroase cazuri cand pescuiam pe langa mal la salau cu woblerul si intra cate un mustacios de-mi lua tot firul de pe mulineta
) Woblere folosite: Rapala original floater si husky jerk culori: S, CLN, FT, GFR, B. Dimensiuni: 5-7-9cm
In privinta culorii twisterelor eu le impart pe doua categorii: pentru apa limpede si pt. apa tulbure
Pe apa limpede folosesc culori naturale,estompate care imita pesti prada si culori transparente cu glitter. O culoare la care am prins foarte bine a fost verde transparent cu glitter argintiu si real shad de la Super Shad dimensiunea 3"
Pe apa tulbure culori stridente verde fluo, alb,alb sidef, motoroil, portocaliu. O "guma" prinzatoare in atare conditii este tot de la Super Shad firetiger si golden shad dim.3"
Ca marimi de twistere eu folosesc de la 7.5cm(3") pana la 12cm. In perioada calda merg pe 7.5,8,9cm si in perioada rece 10,11,12cm(am observat ca iarna salaul prefera twisterele mai mari)
Despre jigwobler nu mai deschid subiectul, am vazut ca a postat anem informatii. Eu detin doua buc. in trusa dar nu am apucat sa le pescuiesc. Am inteles ca pe Mures sunt folosite cu spor la pescuitul somnului. Poate aflam mai multe de la colegii din zona! 
Ustensile:
-bat: din barca:lungime 2,00-2,10m, actiune 3/4 pana la 1oz
de pe mal:lungime 3.00m, actiune 3/4 pana la 1oz
-mulineta: 2500-3000
-fir: multifilament SUPER PE 10lb max.15lb
Cam atat pentru moment. Sper sa va fiu de folos in deslusirea tainelor pescuitului la salau (twister+wobler).
Va rog sa luati aceste informatii ca atare, nu sunt reguli, sunt experiente personale traite de-a lungul anilor pe malul apei(sper sa nu supar sau sa inoportunez vreun membru al acestui forum)
Sper, cu unii dintre voi, sa ne cunoastem personal
si de ce nu, sa facem un
impreuna la dintosi si/sau mustaciosi
Cu prietenie,
Mishu