Ma uit la ceas si vad ca e 6:01 ... sar din pat direct cu telefonul in mana si il sun pe mane cu scuzele de rigoare sa ii spun ca tocmai m-am trezit si el deja era jos asteptandu-ma. sar din pat direct in masina unde dupa mai bine de o ora de condus si o oprire la o cafea ajungem in sfarsit la locul de pescuit.
fiecare se pune sa pescuiasca pe unde apuca deoarece nu era nimeni. nici bine nu pierd un jig cand in timp ce refaceam niste noduri il vad pe mane pe partea cealalta cu lanseta indoita. dau fuga pana la el si apuc sa ii fac o poza:
iar dupa cateva minute iese si la o poza un frumos mustacios care s-a luptat suficient pana sa se predea:
iar dupa eliberare se constata si pagubele:
l-a prins mane fara manusa iar in momentul in care dorea sa il elibereze s-a rotit intr-un mod ciudat si i-a facut franjuri o bucata din deget.
apuc sa revin la locul meu si sa termin nodul, imi aprind o tigara si mai agat un jig cand il aud din nou pe mane si ii vad lanseta inconvoiata:
dupa alte cateva minute de dril in care somnul nu a vrut sa cedeze a iesit si la o poza. pe primul nu l-am masurat dar pe asta am zis sa nu il ratam ... au iesit 114cm.
dupa eliberare ma mut si eu langa mane. el merge sa isi pregateasca lanseta de somn si insistam pe acolo inca aproape o ora fara nici o activitate. decidem sa ne mutam ceva mai sus cu speranta ca poate gasim pe acolo ceva pesti mai dornici. dupa cateva voblere schimbate, cateva chestii incercate in sfarsit apar si ceva rezultate:
dupa care a urmat vreo jumatate de ora de pauza timp in care am zis ca poate ar fi de incercat si putin mai sus cu speranta ca s-au mutat si ii voi gasi acolo. nu apuc sa lansez de prea multe ori si am reusit sa dau de ei si apare unul frumos:
dupa care mai urmeaza cativa care nu au fost toti fotografiati pentru a nu pierde timpul, printre care:
mai incerc pe acolo printre niste crengi scufundate si dupa cateva rateuri apare si cel mai bun al zilei:
dupa pozele de rigoare pescuitul continua si apare momentul nasol al partidei, odata cu:
... peste care in momentul in care am incercat sa il dezgat a reusit sa se zbata in asa hal de mi-a bagat tripla in deget ... si a trecut de spin:
dupa ceva chinuri si dinti stransi reusesc sa ma eliberez si noroc cu mane ce avea ceva chestii pe care le-am folosit pe post de pansament. odata rezolvata problema partida a continuat si rezultatele nu s-au lasat asteptate de ambele parti (din nou ... nu toti au fost fotografiati):
pe langa avati in locul numarul doi au iesit si destul de multe platici dar am decis sa nu le mai fotografiem pentru ca nu aveam chef sa pierdem vremea. undeva pe la vreo 1 am decis ca ar fi cazul sa incheiem partida franti de oboseala mai ales ca ne asteptau mai bine de 60 de km pana acasa.
cam asta a fost ... o partida superba cu driluri, rateuri si capturi mult peste orice speranta aveam la sfarsitul decembrieului ...