Cata, mai asteptam cum ai promis un mic rezumat al anului 2013!
Asa este Zoran, promisiunea este promisiune.
Dar hai sa-ti spun de ce am tot amanat.Au fost 2 motive principale:
1.Vremea de afara(10-15 grade) nu ma imbia sa fac "povestioare"-se stie ca nu sunt un meserias in relatari/povestiri.Asteptam un minus grade afara, sa pot aprinde semineul(vorba vine ca nici asa ceva n-am

), etc.,intelegeti voi....
2.Nu am vrut sa patesc ca multi de pe forum care au relatat cu amanunte/poze(ultimul patit adiwolf).Deobicei, merg la pescuit mai mult singur, asa ca nici poze n-are cine sa faca...(mi-am propus pe 2014 sa achizitionez un GOPRO3 si sa filmez toate partidele de pescuit-vorba lu' danmiclau56-CU ASTA RAMANEM).
Si acum sa relatez din experientele mele pe 2013.
A fost primul an in care m-am dedicat 99% in pescuitul somnului.Cu informatiile de pe acest forum(inca o data

lui Zoran si echipei de moderatori

), coroborate si cu mica experienta a mea, am avut cel mai bun an in pescuitul somnului.In principal m-am axat pe clonc, dar am incercat si la casting.
Ape pescuite:Dunarea(80%), restul apelor din apropierea jud.Timis(Mures,Bega,Timis)-20%.Ca si capturi-17 mustaciosi intre 0.5kg-18.5kg.
Vreau neaparat sa mentionez un aspect, care initial l-am trecut usor cu vederea: in initierea pescuitului la clonc, ca sa ai rezultate cat de cat si sa nu fii DEZAMAGIT, trebuie sa indeplinesti foarte multe conditii-PAREREA MEA: barca,motor, sonar bun+reglare sonar,motor electric(optional), momeala potrivita, montura potrivita, cloncul potrivit, mana( a mea e stanga..

) potrivita, si nu in ultimul rand conditiile meteo potrivite.
La mine aparent a fost usor....a trebuit sa-mi fac "mana".
Mai trebuie CEVA-cel putin eu asta am simtit:...UN PROFESOR in sensul ca nu trebuie sa te invete cum sa legi un carlig sau sa bati cu cloncul, ci sa-ti dea INCREDEREA ca ce faci, faci bine(multumesc Costi

)
Revin la capturi.Cel de 18.5 kg-1.3m(PB) nu a fost dat de Dunare
Sa va relatez acum de ce sunt si eu reticent in a povesti.
In zona unde pescuiesc(eu pescuiesc numai de la Severin la vale), este un loc stiut unde se "ridica" destui somotei.La un moment dat am agatat o plasa din 3 care se vedeau.Trag cu "supadimensionatu'" si o ridic, recuperez montura, las plasa la locul ei si continui mai in jos.Dupa 5 min apare "proprietaru' plasei".Se invarte spasit pe langa mine, isi ia inima in dinti si ma intreaba:domne' tot vad ca dai cu cloncu' si ca ai si sonar, se vede ceva? ca eu bag plase de 20 de ani si n-am prins niciun somn.La care eu baiat-bun explic ca nici nu are cum sa-L prinda deoarece somnul inoata cu mustatile in fata.Parea multumit de raspuns, eu oricum incheiam pe ziua aia, ma gandeam ca maine plasele sunt scoase(apropo-aia pe care am agatat-o era EMPTY

).Vin a doua zi....

9 plase...nu se mai putea urma "o toana

"-se vrea gluma, asa ca am plecat deacolo.
Zoran, astazi ai fost colac peste pupaza, parca ne-am fi vorbit.Ai scris tu ca sunt restant cu relatarea, in momentul cand citeam mesajul eram la o cafea cu un prieten(pescar de salau)Tot i-am povestit eu cu somnu, iar el merge muuuult mai sus de Severin la "salau", pe undeva unde ai fost tu cu Deyu in a doua etapa.Spunea ca baietii din zona au fost disperati asta vara(cica de un pescar german) care a prins 100-150kg de somn (poate-i cunosti?) intr-o zi, si acum localnicii INVESTESC LA GREU(sonare,clonkuri, etc).OK am zis....mai sunt fff multe conditii(printre care cele enumerate) de indeplinit.L-am intrebat-CE A FACUT NEAMTUL CU PESTII CAPTURATI?-NU I-A ELIBERAT?- eu asa stiu.Habar n-avea de ELIBERARE.Ma asteptam sa fie marcati de gestul "neamtului"...dar....

ROMANICA.....
Sa speram intr-un an mai bun!...eu nu mai sunt restant...