Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

Răspunsuri: 158

Locație: galati

• Scrie un mesaj privat

101

25.04.2014, 11:09

E buna ideea cu pilkerele sau oscilantele,eu personal am folosit un katsmaister de 10 grame la Dunare dar nu ptr taparina ci la simplu.Ca nu oi prinde acum avati capitali nu-i bai sunt buni si aia pana in kil,dar numai sa fie.Ca sincera sa fiu cat stau si astept sa muste crapul sau somnul la lansete sar dracii aia de avati de te sperii,de aceea m-am hotarit sa ma axez pe ei.In legatura cu batul spuneai ca am nevoie de unul lung si rigid?cam care ar fi dimensiunile optime. :salut:

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

102

25.04.2014, 13:02

Dupa umila mea parere in ce priveste pescuitul la avat, castmaster-u` ii o naluca super OK dpdv al distantei de aruncare, pretului etc.... insa am convingerea ca la avat TREBUIE sa ai la tine MULTE naluci si sa le incerci pe rand, pana cand dai, DACA dai, de aia "castigatoare"....
In ce priveste batul pt. spinning de pe mal la avat, io as lua unu` de 2,4-2,7m, fast dar as da cu monofilament.... optiunea asta oricum tine de pescar :).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

SorinM

Biban

Răspunsuri: 80

Locație: Timis

• Scrie un mesaj privat

103

05.06.2014, 23:04

daca as scrie toate nalucile cu care am prins avat s-ar umple o trusa generoasa la care daca adaugi nalucile pe care le vor recomanda alti utilizatori care au gramezi de avat la activ vei ajunge la concluzia ca avatul se prinde cu o gramada de chestii.

King Kong, un tail spinner
Ideal pentru avat !.............mai ales primavara !in viltori :ochi:

Unde se gasesc fiare din astea? am tot cautat prin magazinele din TM si pe gooagal , dar nimic la noi in tara..

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

104

07.06.2014, 00:02

A trecut primavara. E timpul sa trecem la chestii mai serioase,
Alea cu elice in coada merg pe apa "ciupita la culoare", cand se limpezeste eu personal nu prea am avut muscaturi la ele.

SorinM

Biban

• Scrie un mesaj privat

105

07.06.2014, 08:39

Fac stoc pentru primavara viitoare , acum cat este buget alocat pentru ele :) KonkKong nu am gasit decat pe ebay si alea la set de 3 acelasi gramaj.
PS : chestii mai serioase ? poate sa mai astepte kinkgong-ul...

SorinM

Biban

• Scrie un mesaj privat

106

20.06.2014, 08:05

nu da nimeni din casa ,,chestiile serioase,, promitatoare vara asta? :cafea:

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

107

20.06.2014, 09:19

nu da nimeni din casa ,,chestiile serioase,, promitatoare vara asta? :cafea:

eu unul nu prea am ce sa dau din casa. daca inainte mergeam la avat cu 140-150 de naluci dupa mine din care foloseam maxim 10 mai nou merg cu vreo 60-70 din care nu cred ca apuc sa folosesc mai mult de 5 modele diferite (nu vorbesc de culori). primele doua modele pe care le incerc sunt clasicele Thrill-uri de la Salmo si niste voblere pe care mi le fac eu si daca la astea nu merge atunci incerc vreo oscilanta, un "vibe" ceva mai agresiv si inchei cu niste minnow-uri in functie de inspiratie. de regula daca nu prind cu primele doua modele incercate sau la oscilanta nici nu prea prind cu altele decat in mod ocazional.

am observat ca nu mi-ar lipsi nimic daca as pleca la avat cu o cutie in care sa bag 15 naluci din maxim 3-4 modele diferite ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Răspunsuri: 10

Locație: Targu Mures

Profesia: Student

• Scrie un mesaj privat

108

20.06.2014, 16:42

La avat,pentru mine pe raul Mures functioneaza urmatoarele:
Salmo thrill
Rapala x-rap de 8 cm
Rapala flat rap 8 cm
tubertini vibrajig
La noi avatii fug de rattlinuri,am dat de m-am urat si nimic (rnr,crystal vibe,etc)... :doaaamne:
Foamea-i mare...So C&R pls.... :bravo:

SorinM

Biban

• Scrie un mesaj privat

109

20.06.2014, 16:55

Nu stiu cum faceti voi , dar dupa 7-8 iesiri esuate, cu sute de aruncari imi vine sa nu mai incerc nimic , dar ieri am pacalit un avatel la.. Dorado Invader . Avatelul asta mi-a reaprins apetitul si fac o lista de cumparaturi.
Trillul si Vibrajigul-ul de un an sunt virgine inca.
PS. Vibrajig-ul a ramas ieri pe fundul Timisului, oare sa-l mai trec pe lista?!

mihaigost

Șalău

• Scrie un mesaj privat

110

26.06.2014, 20:00

da, pentru perioada de vara, are o vibratie intre trill si vibe.
nu te hazarda la culori fistichii.
clona dupa vibrajig gasesti si la atak.

Răspunsuri: 244

Locație: Karlsruhe / Germania

Profesia: Techniker

• Scrie un mesaj privat

111

26.06.2014, 22:22

Servus pescari…de säptämâni trag si eu dupä avat pe Rhin. Dupä sute de lansäri cu celebrul ( ? ) Thrill de la Salmo, am dat si cu asta din pozä, apoi am scos din archivä si rotativele si la urmä am zis: aici nu-I peshte. Apa e foarte limpede si scäzutä. Probabil cä ar merge mai bine pe sarä sau noaptea . o sä mai exersez !
»Mishu_Alsacia2« a atasat urmatoarele fisiere:
  • CIMG4967.JPG (72,14 kB - 53 ori coborit - ultima oara: 18.08.2018, 19:10)

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

112

26.06.2014, 22:26

Thrill de la Salmo, am dat si cu asta din pozä, apoi am scos din archivä si rotativele si la urmä am zis: aici nu-I peshte. Apa e foarte limpede si scäzutä.

Nici io nu cred ca mai este peste pe Rin... ii prea limpede apa aia, nu cred ca stau pestii acolo.
In plus cre` c-au aparut ceva braconieri si pe acolo... nu mai e frate Germania ce-a fost odata... :rizi: :rizi: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

113

29.06.2014, 20:55

Nici io nu cred ca mai este peste pe Rin... ii prea limpede apa aia, nu cred ca stau pestii acolo.
In plus cre` c-au aparut ceva braconieri si pe acolo... nu mai e frate Germania ce-a fost odata... .

mä tot mir.....din ce träiesc somnii din Rhin...vezi si pe cel de azi

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

114

30.06.2014, 21:55

Salut Mishu, acesta l-am prins dupa ce am gasit o zona plina de platica! Somnii stau in jurul acestor bancuri de pesti si se servesc. O alta sursa de mancare ptr toti rapitorii este guvidele de Dunare ce a invadat Rinul. In 20 de min poti prinde si 30 de bucati... :noroc: Astfel, direct pe Rin, nu am mai vazut avati sa rapeasca la suprafata de ani buni. Incearca seara, cu 1 ora inainte de apus, pe langa pietrele transversale de pe Rin. Ah, si sa fi cit mai silentios, si cind mergi pe pietre, sa nu faci zgomot. Rezultate bune am avut intotdeauna cind am stat pup, sa nu ma vada pestii :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

115

02.07.2014, 09:12

Servus...mä duc desarä...direct de la servici...Kann nur schiefgehen :noroc:

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

116

02.07.2014, 09:14

Sa incerci de la distanta, pitit, mai ales la primele 3 randuri de pietre si la ultimele 3. :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

117

16.09.2014, 12:28

[…..]
La noi avatii fug de rattlinuri,am dat de m-am urat si nimic (rnr,crystal vibe,etc)... :doaaamne:

Exceptie facand intunericul am observant si eu prin locurile in care pescuiesc ca avatii de regula nu raspund tocmai pozitiv la voblere zgomotoase (atentie Vili, Crystal Vibe-ul nu e rattlin’ , doar vibreaza) si de cele mai multe ori prefer nalucile mai discrete care ori oscileaza usor ori au o vibratie foarte marunta.

[…..]
Trillul si Vibrajigul-ul de un an sunt virgine inca.
PS. Vibrajig-ul a ramas ieri pe fundul Timisului, oare sa-l mai trec pe lista?!

Nu imi vine sa cred ca nu ai reusit sa prinzi avat cu Thrill-ul. Nu cred ca exista loc de pescuit care sa tina avat si sa nu fi prins (sau macar avut atacuri) cu Thrill-ul. De Vibrajig nu prea pot spune multe, am prins cu el imediat cand am pus mana pe vreo 2 dar ulterior le-am pescuit tot mai putin pentru ca nu prea imi plac …
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

SorinM

Biban

• Scrie un mesaj privat

118

16.09.2014, 14:32

Fiind la inceput poate nu stiu eu sa-l pescuiesc.. am lasat vreo 3 buc pe fundul Timisului si un vibrajig- nici o captura! Am inteles ca ar trebui recuperat foarte rapid, incepand din momentul cand atinge apa.
Cei mai mari avati de anul acesta au fost pe la 1,5kg la guma si la un vobler de la StrikePro- excelent la clean- Toti pe Timis.
»SorinM« a atasat urmatoarele fisiere :

SorinM

Biban

• Scrie un mesaj privat

119

16.09.2014, 14:34

Fiind la inceput poate nu stiu eu sa-l pescuiesc.. am lasat vreo 3 buc pe fundul Timisului si un vibrajig- nici o captura! Am inteles ca ar trebui recuperat foarte rapid, incepand din momentul cand atinge apa.
Cei mai mari avati de anul acesta au fost pe la 1,5kg la guma si la un vobler de la StrikePro- excelent la clean- Toti pe Timis.
PS. Astazi Timisu este umflat rau si cacao !

mihaigost

Șalău

• Scrie un mesaj privat

120

20.09.2014, 02:11

Ei avatul este pestele dracului. Cand vrea el il prinzi si la capac de bere, cand nu vrea se uita la orice imperfectiune in montura.
Naluci bune sunt cele gen Trill, vibe de diferite forme, minowrile cand nu lansezi departe, cele cu bataie marunta, vibrajigul, cele gen ratlin mai ales printre crengi, kastmasterul cand cere distanta si nu numai, unele lingurite grele cu bataie rapida, unele rotative gen "salcie" dar nu in curent puternic, in general prefera monturile fara zgomot " bile", si daca mai pui si un streamer mare la un metru in fata blinkerului ala cu viteza mare de recuperare se sporesc sansele.
Nu uita de cele top Water, poper si plimba ciinele, care pe lumina " ziua" pot da surprize frumoase. DAR NU MECIURI.
Meci inseamna 20- 40 kG avat intro ora, la ora cand vrea EL. Meci de obicei am facut pe cota foarte scazuta a Dunarii.