Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »Eugen« (22.12.2012, 14:37)
Bravo Anem, frumos peste!
In Germania, ce se mai prinde pe aici pe colo, sunt muscatzi de la jocul de depus ca le curge sangele... dar se mai prind care nu au semne deloc! Deci nu depun toti deodata.
In Romania, depunerea somnului se produce in perioada 15 mai - 15 iunie de obicei, insa datorita nivelului apelor, temperaturilor precum si a turbiditatii aceste date se pot decala. In perioada de boiste (depunere) somnul este deosebit de vulnerabil, acesta aproape ca refuza hrana, insa este deosebit de agresiv fata de intrusii din zona cuibului (chiar si un wobler).
Salut la toata lumea.Zoran mi-am dat seama de ceva timp ca nu e de gluma cu pescuitul la somn, in sensul ca trebuie sa ai lanseta, mulineta si fir de calitate.Nu trebuie transcurat nimic cand e vorba de mustaciosi.Stiu ca pe Po pot sa dau peste aceia de 100kg, insa imi e frica sa nu cumpar ceva prea heavy si sa oboseasca mana prea repede, sau sa fie prea light si sa nu faca fata.Spinningul e un taram necunoscut pentru mine.![]()
cu o lanseta buna ce arunca pana in 150 de grame plus o mulineta de 5000 sunt de parere ca ar face fata linistit aproape oricarei situatii. nici nu are rost o lanseta ce arunca pana in 250-300 de grame care iti rupe mana si cu care nici nu simti un somn de 15-20 de kg. pana la urma una dintre placerile pescuitului il reprezinta chiar drilul pe care e clar ca il omori pescuind cu ceva supradimensionat.
Nu se mai ajunge Anem la aceste discutii, cel putin din partea mea, eu ma voi abtzine.
![]()
Dar nici nu voi compara vreo-data drill-uri de pesti marini cu lansete light, drill-uri de 30 - 50 de minute, dintr-o apa libera, fara obstacole, lipsit de curentii raului, din barca... cu drill-uri de somni, efectuate de pe mal, in rau, plin de radacini, tufe si copaci in apa...
...Asa am ramas cu un "orgasm" de cca 15 min! ...
Ps:oare ce ma fac in seara asta ca merg un pic la Mures ,pe la 21 si dau cu J 13 !!!
... lanseta e data ca duce pana in 250 de grame dar se recomanda a se folosi artificiale intre 50 -150 de grame :
X-ZOGA TAKA PI-7525
ieri dupa munca am facut o iesire, pe la ora 11 a lovit, e primul peste care a facut doar ce a vrut el, cred ca pentru mine era un record pesronal. la-m tinut in lanseta, vreo 20 de min, nu aveam cum sa il scot singur, pescuiam intr-un baraj, si in loc de mal era un dig de vreo 3-4 m, ud si cu muschi pe el, nu aveam cum sa il scot singur, am sunat un prieten sa vina, dar pana sa ajunga el a fost prea tarziu, si chiar daca ajungea nustiu daca il aduceam la mal, cand se apropia de 10-15 m de mal, parca turba, in final sa bagat dupa un dig si s-a ros firu, pun poze dupa ce ma trezesc cu locul.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH