Dara mare e salaul ! Hi, Hi !
....Alin !! in functie de setari (sensibilitate si culoare) poti vedea totul,in urmatorul film o sa vezi mai bine ce se intampla fi atent :Deci cele doua dungi verzi de pe ecran sunt jigul cu guma si ?? Ca am vazut fundul tare dar de ce sunt doua dungi ? Are ceva lest suplimentar? Ca doar nu o fi salaul ... Si daca e jigul ...sa inteleg ca dau intre ape ...uneori? Ajutati un om sarman
colegu Zamfi,
fix la fel este si pescuitul la somn la clonc - naspa rau![]()
....Alin !! in functie de setari (sensibilitate si culoare) poti vedea totul,in urmatorul film o sa vezi mai bine ce se intampla fi atent :Deci cele doua dungi verzi de pe ecran sunt jigul cu guma si ?? Ca am vazut fundul tare dar de ce sunt doua dungi ? Are ceva lest suplimentar? Ca doar nu o fi salaul ... Si daca e jigul ...sa inteleg ca dau intre ape ...uneori? Ajutati un om sarman
.....la salau (dinti de fierastrau)apare pata contur albastru cu interior galben(e salaul care a atacat)
din minutul 1 apare pe sonar salaul care e agatat si se zbate......
.....apropo...cand apare salaul pe ecandranul sonarului , e cu o intarziere de 5 secunde,fata de timpul real, ce vezi e ca o reluare.Citat de la »adiwolf«
colegu Zamfi,
fix la fel este si pescuitul la somn la clonc - naspa rau
Ai nimerit-o colegu ...chiar e ...naspa!
...cu setarile trimise de Zoran lucrez si eu,sunt setarile standard,culorile se modifica in functie de luminozitatea de fundal,cand luminozitatea e maxima culoriile sunt vii,cu cat reduciDane ,ai ceva recomandari privind setarile ,culorile etc ? Am de la Zoran modul de setare/reglare (este pe youtube ) ,dar poate ai ceva idei deoarece tu pescuiesti mai mult la salau.
Buna Zamfi,
Pai chestiunea e simpla…
Pe DownScan nu vezi daca fundul e tare sau moale. Si, pe 2d trebuie sa inveti sa interpretezi in functie de paleta de culori.
Hai sa plecam de la un alb-negru:
1. Apa curata lacrima = are cea mai mica densitate => ecran alb
2. Apa cu impuritati, puscata = are densitate ceva mai ridicata => ecran alb+pureci gri
3. Smoc iarba pe fundul apei = densitate mai ridicata decit apa, dar mai patrund cit de cit impulsurile prin ea => nuante gri, ce se pierd...
4. Strat mal gros, 50 cm = densitate mai ridicata decit apa, minimal mai mult ca la punctul 3, dar mai patrund cit de cit impulsurile prin mal => nuante gri, tot mai inchise (sus mai deschis, jos mai inchis)
5. Strat mal subtire => nuanta gri inchis dupa care vine NEGRU de tot
6. Strat pamant tare, piatra, nisip => gri inchis - negru
Acuma, in functie de paleta de culori, trebuie sa vezi diferentele fata de paleta alb-negru, sau fata de lovirea fundului cu un plumb de 50 – 60 gr. Dup ace faci citeva teste din astea, va fi usor cu interpretarea.
Aici, la pag 8, ai 2 imagini cu 2 palete diferite de culori: Manual utilizare
La cea din stanga poti diferentia densitatea fundului in functie de culori, la cea din dreapta, pe care o folosesc eu cel mai mult (ultima sau pen-ultima paleta din meniul sonarului), diferentiezi f bine pestii (ce stau lipiti de fund) de fundul apei.
PS: te invitam cu drag pe 24.04. la intalnire, sunt convins ca vei avea inca destule noutati despre sonar de aflat![]()
Multumesc Zoran! Legat de intalnire ...datorita distantei relativ mari si a timpului alocat (2 zile ...minim!) nu stiu ce sa zic.E clar ca singur nu ma pun pe drum.Daca insa vine Adi Sb de ex. cred ca o sa vin 100% daca nu apar probleme ...Doamne fereste! E clar ca am fosrte mult de invatat si ca intalnirea ar fi beton! Vorbim.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH