anem, ai un shortz "Pescuit la Somn ? " Sunt gelos, eu nu am si mi-ar place in bucatarie.![]()
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Gura Humorului -Cislago Italia(pescuiesc zona Pavia-Cremona, Isola Serafini)
Deschid si au pe aici un topic cu gandul de a mai baga cate ceva despre partidele noastre de pescuit, cu rezultate sau fara dar unde sper sa mai apara eventual idei si poate se vor schimba si rezultatele.
Ieri am bagat o partida ... pe la vreo 5 dimineata deja eram cu voblerul in apa si pana pe la vreo 12 am tot insistat. Lasand la o parte toti nerviifacuti
- din cauza abundentei de oameni pe locurile unde pescuiesc (anul trecut si acum 2 ani o data la 3-4 iesiri ma intalneam cu cineva),
- pe niste nemti care nu au avut pic de bun simt cu barcile pe apa, pic de bun simt sa isi stranga toate acareturile lasate in urma monturilor (zeci si zeci de metri de mono pe care il foloseau sa isi ancoreze plutele babane in curent)
- datorita nevoii continue de a schimba locurile pentru ca peste tot aproape erau oameni pe mal sau in barci.
- dar si datorita faptului ca unii nu cunosteau limite in numarul lansetelor lansate in apa ... neavand mai deloc posibilitatea sa pescuiesc in cele mai promitatoare dintre locuri pentru ca unii aveau lansate bete sa prinda babusti sau platici sa dea la somn.
Per total partida nu as putea spune ca a fost dezamagitoare chiar daca am prins doar vreo 2 dintr-astia:
partea buna e ca deja se vede si pe ape ca s-a incalzit afara si pestii se pun in miscare.
In toata nebunia asta cel mai frumos a fost de pe la vreo 5 pana pe la vreo 7 ... doua ore de liniste totala, prea devreme pentru anumiti pescari sa se trezeasca si se pare ca inclusiv pentru cei din corturi era o ora prea matinala. In cele 2 ore de liniste eram de-a dreptul coplesit de bucuria ca a venit caldura si o data cu ea sperantele la capturile mult visate. Intr-un mic golfulet de vreo 30-35 metri lungime in care se formau niste vartejuri si unde apa mergea lin de la 10cm pana la vreo 2 metri am prins vreo 40 de minute de spectacol cum doar in perioada estivala vedeam. Au fost vreo 40 de minute in care minim o data la 3-4 minute se declansa haosul ... asta constand in atacuri turbate ale somnilor care depaseau linistit limita de 1,5 metri si parca atunci cand unul dadea startul era urmat imediat de alti somni care rapeau sau plesneau apa cu cozile de parca erau nebuni (chestie care doar o singura data am mai vazut-o intr-un loc unde erau somnii unii peste altii). Toata nebunia a inceput cu vreo 10 minute inainte de a da prima urma de lumina si a continuat in felul asta vreo 40 de minute pentru ca s-a luminat foarte greu datorita norilor prezenti. Cand am vazut spectacolul respectiv eram convins ca asta va fi partida in care voi prinde primul somn de anul asta dar se pare ca ei aveau alte planuri si indiferent cu ce am incercat nu au vrut sub nici o forma sa dea in nimic. Am incercat cred ca mai bine de 12-13 voblere diferite atat ca dimensiune, forma dar si ca miscare si am incercat inclusiv cu ceva cauciucuri (anghile ca altceva nu aveam la mine) si chiar top-water dar nu au vrut sa raspunda deloc. Dupa cele 40 de minute totul s-a stins, dar s-a stins in asa hal incat nu am mai vazut absolut absolut nici o activitate la suprafata apei exceptie facand ceva pasnici cat palma si un crap de vreo 5-6 kg ce a sarit ca nebunul complet afara din apa in mijlocul curentului. Dupa aia s-au trezit cei de la corturi, au inceput sa zumzaie cu barcile pe acolo si sa distruga toata linistea pentru ca isi schimbau monturile iar dupa nici jumatate de ora a aparut si un grup care cand am vazut cate bagaje aveau ma gandeam ca poate se muta pe malul Po-ului ... iar dupa aia m-am tirat eu in alte locuri.
Deci, ce era de facut ... apa scazuta mult de tot, foarte foarte limpede si mi se parea destul de calda (la mana ca n-am termometru) iar perioada in care somnii pareau a se hrani era foarte foarte scurta. Aia toti de la stationar in ciuda celor 20-25 de lansete lasate la apa nu au avut nici o trasatura cat timp am stat eu pe acolo.
ps: Tudor, in Franta cam in ce perioada incepe somnul sa depuna ca aici am senzatia ca in viitorul foarte apropiat va incepe ... zic asta pentru ca temperaturile au urcat pana la vreo 20 de grade si peste noapte rareori scad sub 7-8 grade.
[.....]
Oricum stiuca pune gura asa ca daca mai vreti poze trebuie doar ...sa cereti!![]()
Anul trecut tot prin aprilie , eram pe insula Serafini la pescuit pe noapte ...si de cand s-a inserat pana dimineata se auzea cum cineva ataca pestii mici care sareau care-ncotro, dar facea o galagie parca era un innotator de stilul fluture... ne intrebam ce po' sa fie somn sau salau ...la undita nu a pus gura(smoc de rame si peste viu (oricum sareau pe partea cealalta la apa mica)![]()
[.....] primul pe 2013 de 87 cm![]()
[.....]
bravo ... :X vreau si eu..... da la noi e frig....
Locație: Gura Humorului -Cislago Italia(pescuiesc zona Pavia-Cremona, Isola Serafini)
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH