Ieri, in compania lui Mane s-a iesit la pescuit. Initial am zis ca mergem sa vedem de vreun avat pentru ca ulterior, odata cu lasatul intunericului sa vedem de n-o fi vreun somn.
Deja cand am trecut peste canalul pe care l-am ales ca loc de inceput mi s-a pus un usor nod in gat. Apa era urata rau de tot cu o gramada de ierburi prin ea.
Si situatia era identica si cand am ajuns in locul de pescuit. Fara prea mari sperante la vreun avat imi iau echipamentul putin mai greu (35g) pe care bag un jig si ochind un anume punct fac prima lansare. Jigul pica in apa, se scufunda vreo palma sau doua si ZBANG!!! ... sunt in dril:
dat fiind echipamentul, am avut putin de muncit dar pana la urma poposeste pe mal frumusetea asta:
ce mai ... partida a inceput excelent si sperantele renasteau.
Dupa vreo doua ore insa ne-am dezumflat si lipsa activitatii dar mai ales imposibilitatea de a pescui normal datorita mizeriei de pe apa am decis sa schimbam locul.
Ne-am foit prin vreo doua locuri ( unul era ocupat iar in al doilea ne-am imboschetarit in ultimul hal fara nici o urma de peste) pentru ca atunci cand incepea ploaia si se inopta sa ajungem in ultimul loc pe care aveam de gand sa il pescuim.
Conditii nasoale ... ploaie, namol si bolovani uzi ... ingredientele necesare unui pescuit greu.
Cred ca nu au trecut 10 minute cand il aud pe Mane "DA!!!" si il vad lasat pe spate dand nu stiu cate tepe

. Un prag la vreo 3-4 metri de mal au facut ca frana sa trebuiasca stransa rau de tot care impreuna cu conditiile in care pescuiam era "perfect". Si Mane-i in dril ...
in urma caruia iese frumusetea asta de somn:
Am zis "gata" ... luminile si pozele au porcit locul. Nicicare dintre noi nu spunea dar amandoi ne gandeam ca pescuim de pomana si probabil in 10-20 de minute deja aparea ideea de a pleca spre casa.
Dar, exact cand Mane preciza treaba cu porcitul locului vine o alta locitura pe lanseta lui Mane. Nu era ca precedentul si dupa putin timp apare si el la o poza:
De data asta chiar eram convinsi ca locul e praf. Am mai insistat vreo 40 de minute dupa care plouati in ultimul hal am intins-o bucurosi spre casa.
A fost bine ...