Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

21

10.05.2014, 13:37

Stiu ca e mica 4.5 eugene dar am zis de la cat la cat au.
Parerea mea este sa nu-ti cumperi caracatite care sa-ti mascheze plumbul deoarece vei avea atacuri false (atacuri la caracatita si nu la momeala). Rolul caracatitei este, ca alaturi de zornaitoare, sa fie o atractie in plus la momeala,
Si plumbul il lasi "gol" ? sau il maschezi in alt mod?

Parerea mea este ca mascarea plumbului cu vopsea sau orice alt artificiu este o chestei pur comerciala care da bine in fata clientilor.

pa00lsc

Șalău

Răspunsuri: 251

Locație: Arad

Profesia: Inginer Proiectant

• Scrie un mesaj privat

22

11.05.2014, 22:06

Eu ma gandeam sa imi vopsesc eu plumbii, daca tot mi-i fac eu, nu am dat niciodata bani pe plumbi, mi-am facut matrite si ii torn eu. Ma gandesc ca daca iau un spray de vopsea si dau 1-2 straturi pe ei e ok si daca ma tine 2-3 partide
Pana se termina prohibitia si imi repar barca am vreme sa ma gandesc la solutii :P
Born to fish, forced to work...

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

23

12.05.2014, 06:38

Parerea mea este ca mascarea plumbului cu vopsea sau orice alt artificiu este o chestei pur comerciala care da bine in fata clientilor

Eugen, sti cum e chestia aia, cu "increderea" in montura, stil de pescuit, si de a insista cu ceea in ce ai incredere. Personal, daca am cea mai mica suspiciune ca plumbul poate deranja somnii, de se sa pescuiesc cu el asa? Il acopar ori cu vopsea, ori cu calamar. :noroc:

La fel cum multi au incercat citeva ore sa pescuiasca cu pluta de fund si au renuntat, revenind la montura clasica cu momeala pe fundul apei. Altii insa, au insistat si noaptea urmatoare, mutand doar montura pe alt loc, mai in mal sau mai in larg. Si cei din urma au fost rasplatiti cu multi somni, cei mai mari de pina la 2,44 m. In special pe Mures (am vazut poze la intalnirea de la TM). Pacat doar ca au fost sacrificati... cu totii :doarecapu:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

• Scrie un mesaj privat

24

12.05.2014, 08:26

Eu am pescuit tot anul trecut cu cate doua lansete. Am facut toate testele cu putinta raportat la plumb mascat sau natur si diferite modele de monturi (mai simple sau mai sofisticate). Cand somnul era pe mancare, ataca fara sa tina cont de acoperirea plumbului. Cand era mofturos evita ambele tipuri de monturi. Evident ca pot fi situatii in care un plumb mascat poate face diferenta asa cum un pescar poate fi mai norocos decat un altul, ei pescuind din aceiasi barca, la aceleasi adancimi, cu aceleasi monturi si cu aceiasi momeala.
Parerea mea din totdeauna este ca pescuitul (nu numai la somn) are si o parte insemnata de hazard (risc,noroc, bafta) stiinta, dotarea si experienta avand si ele un rol dar nu decisiv. Poti sa ai cele mai cele scule, sa fi doctor in proceduri de pescuit, sa ai o experienta extraordinara etc, daca nu ai si putin noroc (bafta) ramai doar cu admirat natura si cu visuri frumoase gen: "ce fain ar fi fost sa am macar un drill la iesirea asta".
Pentru exemplificare: odinioara mergeam cu un prieten la o balta din apropierea Bucurestiului. Eu dupa salau cu pestisor, el dupa caras la bomba cu mamaliga. Nu exista vreo iesire in care Adi (prietenul meu) sa nu prinda salau la bomba (nu la recuperare) iar eu... canci de fiecare data la pestisor. "Nedumerirea" mea este daca Adi avea bafta sau eu ghinion... :rizi:

P.S. Vorbirea mea are caracter general si nu se refera la un pescar anume. :prieteni:

25

15.05.2014, 14:03

De atunci mi-a fost clar ca nu voi mai da niciodata cu plumbi nemascati, macar ceva vopsea sa fie pe ei.

Cu riscul de pune o intrebare stupida :zambet: ...intreb:
La stationar folositi plumbi vopsiti? :) Conteaza sa fie vopsiti?
Daca am pescui in suprafata,nu cred ca ar mai conta dar , la o adancime de 8-10m(in apa de 12m) cu un forfach de 1m lungime,un plumb de 80-100gr si momeala ,caras,600-700gr conteaza ca plumbul sa fie vopsit? (ma refer la stationar,respectiv geamandura)
topicul este despre clonc...scz de offtopic :zambet: :noroc:

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

26

06.06.2014, 23:51

La stationar nu vopsesc sau protejez plumbii.
La clonc am avut rezultate mai bune cu plumbii "protejati", simpla statistica, si numai asa folosesc, este numai de cativa ani chestia asta, nu sunt foarte convins de explicatia stiintifica dar functioneaza.

Răspunsuri: 22

Locație: Romania

• Scrie un mesaj privat

27

30.06.2014, 20:11

Am incercat si cu caracatita si cu plumb vopsit si cu plumb natur, dar nu am observat nici o diferenta

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

28

02.07.2014, 01:41

Plumbii de clonc ii imbrac cu tub termocontractant folosit la instalatii electrice, simplu ieftin si usur dec folosit.

29

02.07.2014, 23:07

Plumbii de clonc ii imbrac cu tub termocontractant folosit la instalatii electrice, simplu ieftin si usur dec folosit.

exista tub din asta cu diametrul atat de mare? 14-16mm??!!

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

30

02.07.2014, 23:13

Este si de 100mm... da` cam creste pretul pe metru la diametre mari. :)

----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

• Scrie un mesaj privat

31

03.07.2014, 08:05

Banda izolatoare varianta moderna (cea din plastic..sau din ce-o fi ea) e perfecta... se lipeste foarte bine si dintr-o rola se imbraca vreo 15 poate chiar20 de plumbi.

Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

32

03.07.2014, 17:52

Este si de 100mm... da` cam creste pretul pe metru la diametre mari. :)

index.php?page=Attachment&attachmentID=1437

multam,
banuiam ca exista dar eu ma gandeam mai mult daca este atat de uzula incat sa existe in magazine de profil nu sa fiu nevoit sa comand asa ceva.
deci gasesc usor tub din asta la diametre de 14-16-18mm?!!

ovidiu, banda aia nu cred ca tine la apa

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

33

03.07.2014, 18:31

multam,
banuiam ca exista dar eu ma gandeam mai mult daca este atat de uzula incat sa existe in magazine de profil nu sa fiu nevoit sa comand asa ceva.
deci gasesc usor tub din asta la diametre de 14-16-18mm?!!

Nu stiu daca in magazine obisnuite exista diametre mari.
Eu comand foarte des (aproape saptamanal atunci cand sunt in perioade creative :rizi: ) la tme.eu, firma care pe langa ca-i extrem de serioasa are o gama de produse greu de egalat de orice magazin uzual (de acolo-i poza postata mai inainte).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Răspunsuri: 119

Locație: Sibiu

Profesia: Ing

• Scrie un mesaj privat

34

04.07.2014, 20:02

Da si eu folosesc destul de mult TME sunt chiar buni.

Adi, am vazut tuburi mai largi la un magazin de electrice, pe malul Cibinului.
Acum nu mai am timp sa iti iau, doar cand ma intorc de la Mare
:salut:
-----------------------------------------
Nu sta degeaba, ca degeaba stai.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

35

04.07.2014, 20:44

...
Acum nu mai am timp sa iti iau, doar cand ma intorc de la Mare
:salut:

Adrian Sb, dar ce faci la Mare? :gandesc:

Noi am stat 2 saptamani la nici 100 m de plaja, si nu am ajuns la Mediterana abia ultima zi, ptr 15 minute... sa nu poa sa zica lumea ca n-am fost la Mare :rizi:

www.pescuit-la-somn.com

36

04.07.2014, 20:49

multumesc de informatii si solitudine,
am rezolvat astazi problema pe plan local la un magazin specializat pe instalatii electrice
am gasit tub termocantactibil de mai multe dimensiuni, dar am cumparat un tub facut colac la pachet de 15mm diametru si care se strange pana la 7.5mm ~1ml=5lei :bucuros2:
inca o problema rezolvata rapid si elegant cu ajutorul vostru, drept pentru care va multumesc inca odata.

Răspunsuri: 119

Locație: Sibiu

Profesia: Ing

• Scrie un mesaj privat

37

06.07.2014, 22:48

Zoran, merg cu familia la Mamaia. Am ramas fidel litoralului romanesc. O saptamana de liniste, baie, relaxare.
Abia astept sa directionez apelurile pe telefonul unui coleg...
Am avut o perioada agitata la munca si pana la iesirea din Delta din septembrie, mai e un pic.
-----------------------------------------
Nu sta degeaba, ca degeaba stai.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

38

07.07.2014, 07:30

Zoran, merg cu familia la Mamaia. Am ramas fidel litoralului romanesc. O saptamana de liniste, baie, relaxare.
Abia astept sa directionez apelurile pe telefonul unui coleg...
Am avut o perioada agitata la munca si pana la iesirea din Delta din septembrie, mai e un pic.

:noroc: ...distractie faina!

www.pescuit-la-somn.com

silecs

Oblete

Răspunsuri: 7

• Scrie un mesaj privat

39

07.07.2014, 10:43

Super ideea cu varnishul termocontractant. Mi-am facut cativa plumbi si cred ca au iesit OK. Ca sa-i vopsesc m-as fi chinuit mult mai mult.

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

• Scrie un mesaj privat

40

07.07.2014, 11:22

Phii.. ce frumuseti....
Somnilor ascundeti-va! :ochi:
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...