Tare de tot topicul!
...... anul trecut :pescuit "subdimensionat" , scapat un balaurprins vreo 2-3 normali
Satisfactie 100% pentru mine! Chiar si balaurul ,neprins,face parte din capturile mele!Inca imi bantuie noptile...Daca il prindeam ,aveam poze ,chestii dar spulberam misterul! ..........
la cum am pregatit acum locul ,mai ca as fi in stare sa fac pariu cu tine ca-l scot de aceasta data cu acelasi echipament !
[.....]
Pe Rin, cind arunc prea aproape de curentul principal si-mi intra un avat mai aratos, cu lanseta Powermesh de 3 m si 60 grame actiune, cu fir de 30 lbs, nu il pot tine, nu am sanse sa finalizez drill-ul. Si in astfel de situatie nu vad sensul sa dau la somn cu lanseta de 80 sau 100 de grame act...
[.....]
… cu unul dintre combo-uri am ratat ditamai avatoiul acum vreo luna si ceva si de atunci pur si simplu nu mai are ce sa caute decat eventual la clean
A fost putin "subdimensionat"?![]()
[.....] Mi se pare cel putin aiurea sa te duci cu o lanseta UL sa pescuiesti dupa avat intr-o zona in care se prind adesea avati trecuti de 4kg [......]
Emil, postarea mea referitoare la o lanseta de clean nu a avut nicio legatura cu aventura ta cu acel avat in acele circumstante. Cred ca am postat inainte de a avea sau povesti tu de acel avat. De fapt nici nu stiu povestea avatului. Presupun ca este in topicul "dupa partide", topic pe care nu-l citesc acum in extrasezon (pentru mine).
Am scris de chestia aia cu lanseta folosindu-ma de experienta pe care am avut-o in toamna pe Chlia, unde la o lanseta de 1,80m cu 3-12gr am dat la un moment dat dupa avat (intaratat de niste atacuri superbe la suprafata in imediata mea apropiere) si chiar am prins unul de vreo 4kg dupa ce m-a "muncit" pret de vreo 15-20 minute si datorita firului subdimensionat (fireline de 2 sau 3 lb o mare porcarie).
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Bucuresti - Onesti
Profesia: Student, liber-profesionist
600grame un combo cu care sa dai de dupa amiaza ,pina a doua zi dimineata??
O sa-ti rupa mina...
...
E drept, asa-i, dar la toate speciile de pesti, limita superioara este destul de "limitata" pentru a intinde mana intr-un regal de scule si a alege lanseta potrivita:
avat - 6 kg +/- 1 kg
stiuca - 15 kg +/- 2 kg
biban - 2 kg +/- 0,5 kg
salau - 12 kg +/- 1,5 kg
clean - 3 kg +/- 0,5 kg
La somn, greutatea maxima difera cu totul altfel:
somn - 80 kg +/- 40 kg
Si chiar pentru un peste de 50 de kg eu vad o lanseta de spinning de 100 grame act cam micuta, mai ales daca pescuiesti in zona cu obstacole si curent mare. Asta-i parerea mea, fieacare insa face cum crede!
Cum ati dimensiona voi linia de spinning la somn pentru urmatoarele situatii, daca stiti ca s-a prins somn de... kg si sunteti convins ca mai sunt si altii in zona:
somn 50 kg (1,9-2,1 m) -> ?
somn 80 kg (2,2-2,4 m) -> ?
somn 120 kg (2,5-2,6 m) -> ?
....
600grame un combo cu care sa dai de dupa amiaza ,pina a doua zi dimineata??
O sa-ti rupa mina...
Citat
Un combo pt spinning la somn, ce se foloseste pe Po, Ebro si chiar si pe Rin de cei mai multi spinningari de somn, cintareaste de la 300 gr lanseta + 500 gr mulineta in sus. Nimeni nu da ore in sir cu un astfel de combo, ci cu pauze: 10 - 15 min spinning, 5 min pauza pt odihna mainii. Si mai schimba si locul. Multi dau doar intre anumite ore la spinning la somn, cind stiu ca acestia sunt plecati activ la rapit sau cind vad prima rapitura la suprafata apei.
Citat
Combo-urile mele sar putin de 600 de grame si as putea pescui cu ele 2 zile fara oprire la somn.
...Tot timpul exista si varianta unei lansete mai scurte, implicit mai usoare, care sa nu iti rupa mana in acelasi mod in care ti-o rupe vreo lanseta de 2.7-3m lungime plus o mulineta de 400-450 de grame.
...
Daca era sa ma iau doar dupa activitatea de la suprafata apei,ramineam fara multi pesti prinsi..600grame un combo cu care sa dai de dupa amiaza ,pina a doua zi dimineata??
O sa-ti rupa mina...
Un combo pt spinning la somn, ce se foloseste pe Po, Ebro si chiar si pe Rin de cei mai multi spinningari de somn, cintareaste de la 300 gr lanseta + 500 gr mulineta in sus. Nimeni nu da ore in sir cu un astfel de combo, ci cu pauze: 10 - 15 min spinning, 5 min pauza pt odihna mainii. Si mai schimba si locul. Multi dau doar intre anumite ore la spinning la somn, cind stiu ca acestia sunt plecati activ la rapit sau cind vad prima rapitura la suprafata apei.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH