Eu frana la ceea de spin( applause de 6000) o reglez cu 2 flacoane umplute cu apa aproximativ 4 kg ... ridic in aer si frana trebuie sa ramana blocat, adica nu lasa un cm de fir... daca incep sa balansez usor cedeaza fir centimetru cu centimetru( dar se intimpla sa prind o agatatura zdravana si atunci mai strang de el ...uneori uit sa mai slabesc si atunci apar surprize)... oricum nu e usor deloc sa tii si sa tragi de peste cu un asemenea efort, incercati sa tineti in aer pe capatul firului doar doua flacoane umplute, 10 minute si o sa aflati...
Daca folositi fir textil si aveti mulineta cu baitrunner este posibil ca firele sa fi strans mai mult decat trebuia (in cazul unui peste mare sau agatatura) si pestele sa smulga lanseta din suport... deci fiti precauti![]()
Un pet de 5 l plin cu lichid ( vin, bere sau apă ) , legi firul de pet, urci pe un scaun ridici în lansetă sarcina și reglezi frâna încât să cedeze încet.......dacă reușești ai o lansetă pregătită pescuitului la somn.Nu trișa.......nu bea din lichid .
![]()
hehehehe, 4-5 kg ... nici nu stiu daca reusesc cu lansetele pe care le folosesc sa ridic de la sol greutatea asta
Dieser Beitrag wurde bereits 1 mal editiert, zuletzt von »Eugen« (22. Dezember 2012, 15:09)
Dam Nanoflex Zander spin H 2,7m nu are problema asta si are actiune 20-50gr. Vezi pe monstru.ro
Benutzerinformationen überspringen
Registrierungsdatum: 25. April 2012
Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Am facut testul sugerat de LARRY, cu pet-ul de 5l.Nu prea cred ca vei putea... vei simti la un moment dat o usoara intepatura in spate, apoi o durere si daca continui sa fortezi nota poate ramai si cu un blocaj de n-o sa poti sa te indrepti vre-o tri zile... Si daca se rupe, ai si asa garantie 2 ani, poti trimite inapoi.Avand acum doua lansete noi, necunoscute, o sa procedez in felul urmator: strang frana la un "maxim" de bun simt, leg capatu` firului undeva la nivelul solului de ceva nedeplasabil si solicit lanseta pana cred ca-i undeva la 70 - 80% din capacitate..
Ovidiu era sa o pateasca![]()
Am facut testul sugerat de LARRY, cu pet-ul de 5l.Nu prea cred ca vei putea... vei simti la un moment dat o usoara intepatura in spate, apoi o durere si daca continui sa fortezi nota poate ramai si cu un blocaj de n-o sa poti sa te indrepti vre-o tri zile... Si daca se rupe, ai si asa garantie 2 ani, poti trimite inapoi.Avand acum doua lansete noi, necunoscute, o sa procedez in felul urmator: strang frana la un "maxim" de bun simt, leg capatu` firului undeva la nivelul solului de ceva nedeplasabil si solicit lanseta pana cred ca-i undeva la 70 - 80% din capacitate..
Ovidiu era sa o pateasca![]()
Este mai greu de ridicat cu lanseta decat ar parea la prima vedere.
Lanseta WFT NCBF de 2,1m se curbeaza undeva pe la 110 grade (apreciat asa din ochi) dar nu pare sa-si atinga limitele.
Am reglat frina sa scape o "idee" de fir cand balansez bidonul... oricum mult mai mult mi-ar fi "mila" s-o strang.
Pt. claritate vreau sa precizez ca unghiul de 110 grade la care ma refeream in postare mea este cel "baleiat" de lanseta de la pozitia nesolicitata la pozitia cu bidonul suspendat... cu alte cuvinte unghiul facut de lanseta socotit maner la varf era cam de 70 grade.Am facut testul sugerat de LARRY, cu pet-ul de 5l.
Este mai greu de ridicat cu lanseta decat ar parea la prima vedere.
Lanseta WFT NCBF de 2,1m se curbeaza undeva pe la 110 grade (apreciat asa din ochi) dar nu pare sa-si atinga limitele.
Am reglat frina sa scape o "idee" de fir cand balansez bidonul... oricum mult mai mult mi-ar fi "mila" s-o strang.
Dieser Beitrag wurde bereits 1 mal editiert, zuletzt von »informer« (20. September 2012, 11:54)
Eu cred ca implicatia cea mai importanta a celor scrise mai sus este ca NU se poate regla frana la limita de rezistenta a lansetei sau a firului pentru ca tensiunea in acestea la aceeasi solicitare din partea pestelui este diferita functie de cantitatea de fir de pe tambur.Şi teoretic şi practic aşa este dar, cred că nu se poate regla frâna manual ţinând cont de aceşti factori. Eventual se poate adapta la frâna de la tambur un sistem ABS